Reacties voor: Macworld maakt tijdschriftcover met iPhone 4

Macworld heeft voor het septembernummer gekozen voor een cover, waarbij de foto is gemaakt met een iPhone 4.
Lees het complete artikel → Macworld maakt tijdschriftcover met iPhone 4

Reacties: 21 reacties

  1. Erg leuk gedaan 🙂

  2. En ook helemaal niet bewerkt. Heel leuk initiatief maar we gaan nu toch niet net doen alsof de iPhone 4 geschikt is voor professionele fotografie? Het is een leuke camera en that’s it!

  3. Daar zijn ze dan een week mee bezig geweest.

  4. Wat is er mis met een foto nabewerken. Je maakt het zo proffesioneel als je zelf wilt, met goede lampen bereik je al een hele hoop.

  5. @dna75:
    Kom kinderen, pappa gaat een foto maken. En vervolgens moeten ze 5 uur stilstaan, omdat je alles perfect aan het maken bent. Dus nee, ik denk het niet :p

  6. @dna75:

    De iPhone 4 is wel degelijk geschikt voor professionele fotografie! het is vooral belangrijk hoe je er mee omgaat… en belichting is een van de belangrijkste dingen die daar bij komt kijken!

    check deze video op YouTube maar eens!

    http://www.youtube.com/watch?v=TOoGjtSy7xY

    en die shoot was zelfs nog met een 3GS! moet je voorstellen wat je met de nieuwe camera-module van de iPhone 4 kunt bereiken! (5 MegaPixels, Led Flitser, 720P filmen)

  7. Mooi filmpje.
    Het is een hele “operatie” zo’n fotootje, er komt nogal wat bij kijken.

  8. Origineel geplaatst door dna75
    Heel leuk initiatief maar we gaan nu toch niet net doen alsof de iPhone 4 geschikt is voor professionele fotografie? Het is een leuke camera en that’s it!

    Nee hoor, jij bent helemaal geen azijnpisser! 😀

  9. @dna75:

    De beste fotograaf kan zelfs met een bagger camera een goede serie foto’s vastleggen.. Wij hebben ook van die camera hippies in de familie met fototoestellen van honderden euro’s..

    Liet ik een paar foto’s zien, waren ze heel positief er over en toen vroegen ze wat voor camera ik had (ze noemde al paar dure dingen op als gok) en toen zei ik dat ze met paar jaar oude camera die in je zak past gemaakt waren.. Was de positieviteit meteen over en gingen de ogen tegen het beeld en kwamen de opmerkingen over ruis als je heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ver inzoomt :’)__!

  10. @dna75:

    dat word ook helemaal niet beweerd. er word hier verteld dat de iphone 4 gebruikt is, en dat met behulp van een aantal applicaties o.a. de resolutie is verhoogd tot bijna 300 dpi om de foto te kunnen gebruiken voor drukwerk.

    het is dus gewoon een leuke bijkomstigheid die de qualiteit toont van de camera. ook word er verteld dat hij normaal gesproken een phase one gebruikt (en dan kun je er vanuit gaan dat dit alleen voor studio fotografie is)

    @jasper. dat kan wel zo zijn, maar een degelijke camera is voor een goeie fotograaf toch wel zeker van belang. dus het is niet zozeer dat een goede fotograaf met iedere camera een goede foto kan maken, maar eerder dat een goede camera niet direct een goeie fotograaf maakt 😉

  11. Wat Jasper zegt, het gaat er om wie er achter de camera staat en niet wat de camera is. En dit is niet dat we nu opeens de iPhone 4 overal voor gaan gebruiken, maar dit bewijst toch wel weer dat de iPhone 4 wel geschikt is voor professionele fotografie, fact.

  12. Leuk om dat filmpje te zien!

  13. Origineel geplaatst door OmeWillem
    Origineel geplaatst door dna75Heel leuk initiatief maar we gaan nu toch niet net doen alsof de iPhone 4 geschikt is voor professionele fotografie? Het is een leuke camera en that’s it!Nee hoor, jij bent helemaal geen azijnpisser!

    Nee hoor Heel Positief 🙂
    Maar kom op, als zo’n filmpje over een Sony toestel opduikt dan reageert iedereen veel harder. Ik begin het religie verhaal steeds meer te geloven! En dat elke kritische noot hier wordt afgewezen is ook een beetje triest!

  14. als ze zich nou richten op de verkoop had ik me iphone al gehad! stelletje commercielle idioten!

  15. @ Florens zei op 30 juli 2010 om 13:24

    Laat me niet lachen. Ik noem een sluitertijd, lichtbalans en ga zo nog maar even door. De camera van de iPhone is leuk om snel even een foto te maken, maar als ik mooie foto’s wil maken pak ik toch echt mn D-SLR. Ik verwacht dat de beeldsensor van de nieuwe iPhone niet zo’n drastische vernieuwing is dat verandert.

  16. @ Flugeltje zei op 30 juli 2010 om 13:05

    Is dat raar? Nee. Ik sta soms op evenementen met een soort van mobiele studio. Hier kunnen mensen een foto laten maken en dmv de fotoprinters vrijwel gelijk ophalen (foto’s worden ook ter plekke bewerkt).
    De opstelling klaar zetten, rekening houdende met omgevingslicht ect. kost een behoorlijke tijd. Dat de gemiddelde man maar snel een kiekje schiet betekent niet dat dat in de professionele fotografie ook zo werkt.

  17. En de foto van de iPhone 4 die een foto maakt van de iPhone 4, is die ook weer met een iPhone 4 gemaakt? 😛

  18. @ruben.
    Goeie opmerking. Zat ik ook al aan te denken.
    Lees dit bericht namelijk op mijn nieuwe iphone 4 in een pretpark, terwijl ik dit doe wordt ik gefotografeerd met een andere iphone4, deze foto wordt getwitterd en geplaatst op de volgende cover van het magazine. Zo is de iphone 4 cirkel rond, maar dan geintegreed in de .real world….

  19. Nu er nog mee kunnen bellen….

    Als je professioneel wilt fotograferen, kun je beter een spiegelreflexcamera kopen lijkt me. Ik begrijp sommige reacties dan ook niet.

  20. Zo is dat trip! Nu er nog goed mee kunnen bellen…. Steve Jobs, doe er wat aan!

  21. Ik stoor me wel een beetje aan al die berichten over de camera over de iPhone 4. Ja hij is vooruit gegaan, maar toch, gebruik gewoon een spiegelreflex voor dit soort zaken? Overdreven om je telefoon hiervoor te gebruiken.

    Al is dit natuurlijk alleen gedaan om publiciteit te krijgen, wat ze hierbij ook krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.