Reacties voor: Macworld 2008: nieuwe iPhone-firmware met lokatiebepaling en webclips

Vandaag werd op MacWorld 2008 een firmware-update voor de iPhone aangekondigd. Het biedt lokatiebepaling, webclips, tot 9 aangepaste homescreens en nog wat kleinere verbeteringen. In de VS kun je voortaan films huren en daarna op je iPhone bekijken. De meeste nieuwe functies zijn ook in een betaalde update voor de iPod touch beschikbaar.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. hoe werkt die plaatsbepaling? moet je daarvoor aan je provider betalen?

    kan je indien unlocked met ultrasim updaten naar 1.1.3?

  2. “In Europa heb je nog niets aan de Skyhook-plaatsbepaling, maar heb je al wel de triangual meting van Google.”

    hoe gebruik je dat van google? dat is dus volledig gratis, nergens kosten? (prepaid sim, zonder wireless internet abbonement)
    en ook met 1.1.2?

  3. dat van het gebruik maken met xxsim is nog niet bekend, maar zal niet lang meer duren voordat dat uitgeprobeert word denk ik.

  4. Snel geplaatst en goed artikel!!

  5. Navizon doet hetzelfde, plaatsbepaling aan de hand van hotspots (die we hier nauwelijks hebben) en zendmasten. Komt zo’n 200 meter van m’n huis vandaan terecht. Leuk speeltje. Te installeren via installer.app

  6. Wat Google doet (Google zelf heeft er niets mee te maken eigenlijk), is dat het de drie dichtstbijzijnde telefoonmasten opzoekt en daar het middelpunt van kiest.

    Onder voorbehoud 😉 Volgens mij is dit wat gebeurt.

  7. ahaaa sukkels met illegaal unlockte iPhone kunnen dit nog niet… Mijn legaal Franse unlockte iPhone kan het wel als de servers toch niet plat liggen(wat ze nu zijn)

  8. Zo hé ben jij nu even cool?! Leuke nieuwe functies, ik wacht rustig de wiki voor een upgrade naar 1.1.3 met een ‘illegaal’ unlockte iPhone af 🙂

  9. Eindelijk gebeurt er weer wat in iphonehackland. Gezellig. 🙂

  10. ach ja sommige mensen hebben ook geen zin om dubbel zoveel geld te betalen voor een iphone. Soms moet je geduld hebben voor minder geld, dus we wachten geduldig. Maar de Franse versie gaat er niet anders uit zien dan de Illegale Iphone versies.

  11. Maar ik ben nu aan het upgraden, terwijl jullie nog euhm… een week of 2-3-4 moeten wachten?

  12. Voorstel: lEl platnegeren vanaf nu, hij is veel te stoer voor ons.

  13. Vet genaaid… Ik als iTouch bezitten wordt weer eens genaaid door Apple… Ik moet er weer voor gaan betalen:P haha… DUS NIET! Ik heb de applicaties GMail, Stocks, Weather enz. toch al op mn iTouch en de nieuwe functies zullen eerdaags ook wel op het net verschijnen zodat ik ze ook GRATIS op mn iTouch heb… Lang leve het internet:P

  14. lEl, jij zit dus nog steeds vast aan een frans abbonnement? Want een geunlockte iPhone werkt enkel op de franse providers. Alle sinds dat is wat ik mij heb laten vertellen.
    Voor de meesten onder ons gaat het er juist om dat we met onze sims kunnen bellen/smsen, zonder belachelijke hoge prijzen te betalen van roaming.

    Daarbij van een maandje wachten ga je echt niet dood.

    Ik vind het wél schandalig dat iPod Touch users moeten gaan betallen voor die features.

  15. wtf die navizon zegt dat ik 5 dorpen verder zit

  16. Ben wel benieuwd hoe het gaat met updaten… Want kwil we graag eentje kopen, maarjah… Ff wachten nog…

  17. Even lachen om IEI… de E moet eigenlijk een U zijn..

  18. Om eerlijk te zijn is hier een half uurtje wachten op de download genoeg oorlel. Er zijn ook figuren die het hardwarematig unlocken.
    Illegaal en toch de franse legale unlock voor zijn 😀

    Probeer jij maar eens MMS op je legaal dingetje te krijgen. Moet je toch mooi die o zo legale installer.app erop zien te krijgen…..

  19. Lees net op hackintosh dat 1.1.3 de turbosim methode onbruikbaar maakt…

  20. Jee…. Dit is 2008.. Nog steeds geen echte GPS ondersteuning. Terwijl een beetje Nokia dat al van nature heeft. Had gehoopt op beter nieuws..

  21. Als dat nu nog nieuws voor je is Cees…

    Er zit geen GPS antenne in, en die komt er ook echt niet door een update in hoor.

  22. Hahahah het mooiste vindt ik toch dat mensen gelijk met ze allen turbosim gingen kopen XD sorry als het grof klinkt 😛 gewoon geduld hebben ik wacht ook op de unlock voor me 2de iphone 😛

  23. niks mis met de supersim hier.

    1.1.3 werkt overigens tot zover ALLEEN met AT&T.
    Lees http://www.hackint0sh.org/forum/announcement.php?f=123

    Kan lang duren. database werkt overuren daar.

  24. @ david007: Hoezo geduld hebben? Ik gebruik TurboSIM al sinds dat het wereldkundig werd en het werk nog altijd fantastisch. Heb dan wel een oudere firmware, maar nog steeds een toestel zonder fratsen wat ik bij problemen retour kan zenden zonder gezeur over garanties enz. Vraag me zo af of jij wél garantie hebt op jouw unlocked iPhones…

  25. 1.1.3 werkt ook op legale Duitse iPhones, ik heb het zojuist geupgrade en bellen en sms-en gaat prima

  26. HACKLAND nog niets gevonden voor de 1.1.2

  27. Touch update is mooi, maar inderdaad volstrekt waanzinnig dat er voor betaald dient te worden. Early adaptors worden weer eens gestraft. Niet alleen is de nieuwprijs verlaagd met 30 euro, nu komen er ook nog 18 bij voor de update.
    Uiteraard braaf betaald, en ik moet zeggen, erg tevreden met de nieuwe features.

  28. De woorden legaal en illegaal horen hier niet thuis.
    Frequent bedoelt men, officiel, en officieus ofzo ?
    Het unlocken van EEN telefoon. is ALTIJD legaal.
    De methode is hiervoor irrelevant.

  29. Zie ik dit nu goed, of is de nieuwe firmware versie vandaag uit?!!!! (1.1.3 dus)
    http://www.apple.com/iphone/

    Nogal sneu want volgende week neemt iemand mij een iphone mee uit the States…

    Iemand die mij kan vertellen wat de gevolgen gaan zijn voor het unlocken…?

  30. @laurens

    Een iPhone die mee wordt genomen vanuit de states is niet meer te unlocken. Dit is al ruim een maand zo nu.

    Voorlopig heb je dan een dure iPod Touch. Dus het 1.1.3 verhaal maakt nu nog niks uit. Totdat ze 1.1.3 OTB gaan leveren in de VS. Als je er zoeen krijgt heb je waarschijnlijk de eerst komende maanden een hele dure paperweight.

  31. @Mark
    Ik heb laatst, een 2tal weken geleden, een iphone geunlockt voor een vriend met behulp van de (sublieme) tutorial vanop deze site. Deze kwas uit een apple store uit de States en had de firmware-versie 1.1.2. Wat tot gisteren de meest recente firmware versie was.
    Zijn iphone werkt perfect op het Belgische proximus netwerk, alle functionaliteiten kunnen worden gebruikt (behalve EDGE), hij loopt nooit vast enz…

  32. dure iPod touch? Met de huidige $ is de iPhone nog goeikoper 😉 dan de touch…

  33. Prachtig, de legale Franse en Duitse telefoons worden ook weer gelocked. :} Lekker voor die kerel hier met z’n mooie praatjes.

  34. @laurens
    Dan heb je mazzel gehad en een 1.1.2 met de oude bootloader erop. iPhones met een productiedatum van rond week 45 hebben bootloader 4.6 erop gekregen, welke tot op de dag van vandaag nog niet unlocked is.
    OTB iPhones met 1.1.3 erop hebben weer een andere versie bootloader erop. Nu wordt er gehoopt dat hierdoor de vorige (4.6) bootloader en seczone beter te hacken zijn.
    Ik heb zelf verschillende 1.1.2 iPhones liggen wachten om unlocked te worden.

    @reneetje
    niet in de VS

  35. @Jowieh! Garantie heb jij ook niet zolang je iphone niet in nederland heb gekocht heb je geen garantie of moet je hem opsturen. En ik kan mijn telefoon altijd weer terugzetten naar de fabrieks status dus verginezen enzo dan heb ik een standaard telefoon en jou telefoon is ook iligaal ten eerste je hebt hem hier en op een andere carier en je hebt hem gejailbreaked 😉

  36. @Mark
    AII!!! Daar was ik niet van op de hoogte! Ja dat is wel minder….
    Het zou idd goed kunnen dat die iphone van die vriend ondertussen al een maand geleden aangekocht was in de V.S.
    Iemand die hier meer over weet (1.1.3)? Ik kan moeilijk geloven dat het dan vergemakkelijkt zou zijn met deze nieuwe versie…

    Is er iemand die dezelfde ervaringen heeft als Mark want tot voor 2min geleden was ik dus in de veronderstelling dat elke in de V.S. aangekocht iphone perfect te unlocken was.

  37. http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=22079

    Hier is de laatste info over 1.1.3 te vinden. En 1.1.2 ook uiteraard.

  38. @ Mark daar staat te lezen “dat ze er aan bezig zijn”
    Wat zijn jouw verwachtingen, is er een toegenomen kans dat het met 1.1.3 wél zal lukken?

  39. dus als ik het goed begrijp kan ik gn iPhone meebr uit de states begin febr? kan ik ook niet bellen met een hardware unlock gelijk hypercard ?

  40. All current unlocks and jailbreaks will be broken!
    You can bet on this as every update has broken something!

  41. @iPhoneFreek

    Weet dat Iphone geen GPS ontvanger heeft.. Maar de mogelijkheid om via Bluetooth een GPS ontvanger te kunnen gebruiken zou wel heel erg welkom zijn. En is al zo 2004…

  42. Wat is het email adres van Apple? Kut bedrijf… met hun 18 euro voor die update… Moeten vooral zo doorgaan met hun strategie, ik denk dat ze dan niet erg veel mensen overhouden die hun produkten nog willen aanschaffen…

  43. Dus als ik het goed begrijp zal de 1.1.2 OTB met bootloader 4.6 dus EINDELIJK gecrackt kunnen worden zodra er 1.1.3 OTB verkrijgbaar zijn? Kan iemand uit hackland mij dit bevestigen? Want ben het wachten nu echt beu aan het worden…

  44. @lucas bekijk mn topic op de wiki legaal unlockte iPhone uit Frankijk

  45. 113 gaat zeker unlocked worden, wanneer is de grote vraag.

    @Wybe, als je geen 18 euro wilt voor een upgrade (geen update) moet je het gewoon niet doen. Niemand dwingt je. Dan jailbreak je hem toch gewoon en gooi je andere software erop. simpel.

    @Cees
    Waarom heeft nog niet elke telefoon touchscreen, dat is al zo 2006. Apple heeft altijd en strategie, en deze keuze zal daar wel binnenvallen. In het verleden goede reden voor Apple om features weg te laten is om er zeker van te zijn dat iets een goede gebruikerservaring heeft, voordat iets een slechte naam krijgt.

    @claeskens.matteo
    Als het een 1.1.3 iPhone is werkt de turbosim methode niet, zoals sommige zeggen werkt hij alleen op het AT&T netwerk.
    Updaten van 1.1.2 naar 1.1.3 met turbosim blijkt ook niet te werken

  46. Dus als ik het goed begrijp is, dat als je nu een iphone uit de states haalt dan kun je er (nog) niet mee bellen. Kun je wel meteen de camera gebruken van de 1.1.3?
    enige idee hoe lang het gaat gaat duren om de 1.1.3 simlock vrij te maken. En als hij eenmaal simlock vrij gemaakt heb je dan nog garantie?

  47. Beste mensen,

    Ik heb sinds zondag een Iphone met een turbosim er zat versie 1.1.2 op wat prima werkte helaas heb ik via itunes op ja geklikt om te update naar 1.1.3 waarna de iphone niet meer werkt. Ik zou graag terug gaan naar 1.1.2 maar dat lukt helaas niet via itunes iemand tips/trucs plaatsen etc. waar ik het evt. kan laten doen.

    Enige wat ik nou kan met de iphone is emergency call.

    Ik hoor graag jullie reacties

    Groet,

    Pierre

  48. Da’s niet slim Pierre. Op dit moment: je kan niks doen… afwachten totdat een downgrade of jailbreak/activation/unlock mogelijk is.

    Balen..

  49. @Mark

    Touchscreen zat al op mijn SE in 2003… Dus erg 2003..

    Kon met die SE ook meerdere mensen tegelijkertijd een SMSje sturen. Kon die SE ook al connecten met een Bluetooth GPS, echte plaatsbepaling dus. Tot op de meter…

    Wat mij stoort aan Apple is dat ze externe technologie (bluetooth) buiten sluiten voor hun eigen handel. Dat ze derde partijen (telcom providers) buiten sluiten om maandelijkese fees te kunnen opstrijken, wat hier in NL heel ongebruikelijk is.
    Breng gewoon een simlockvrije telefoon in de handel, net zoals je die van Nokia, SE of HTC kan kopen.

  50. @Cees

    Ik trok alleen een vergelijking met jouw opmerking, maar die was misschien niet duidelijk genoeg.

    Jij vergelijkt Apple met telefoonfabrikanten, dit moet je niet doen. Apple heeft geen telefoon uitgebracht omdat ze dat leuk vinden. De reden is dat een telefoon tegenwoordig in het ‘digital life’ valt. Als over 10 jaar een koelkast binnen dit segment valt zullen ze waarschijnlijk een koelkast uitbrengen.
    Sinds het begin heeft Apple altijd ‘closed systems’ uitgebracht, hier is in 2006 verandering in gekomen toen ze over stapte op Intel processoren. Apple wil de hele gebruikers-ervaring in de hand kunnen hebben, en bonus hiervan is dus ook dat ze de handel kunnen controleren en reguleren.
    Als de tijd rijp is zullen ze hun bluetooth open zetten voor derden, maar blijkbaar vinden ze dat nu nog niet. Daar is weinig aan te doen helaas, behalve een telefoon met GPS te kopen als dat onmisbaar is.
    SMS probleem is opgelost in 1.1.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.