Reacties voor: Zo kun je je Mac voorbereiden op macOS Sierra

Op 20 september staat macOS Sierra voor je klaar in de Mac App Store . In dit artikel alles over de voorbereiding, opruimen van je Mac en de 5 belangrijkste functies om naar uit te kijken.
Lees het complete artikel → Zo kun je je Mac voorbereiden op macOS Sierra
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Ik heb de 2e GM op m’n MacBook Pro (late 2013 of early 2014 geen idee). Maar deze is ontzettend laaaaaaangzaaaaaaam geworden vanaf de update naar Sierra… iemand nog deze ervaring?

    Ik wacht morgen af, installeer die (als het een andere is) en mocht deze me niet bevallen ga ik El Capitan er weer opzetten…🤔.

  2. Heeft iemand enig idee of roddels wanneer er een nieuwe iMac uit zou kunnen komen? Van de MacBooks wordt oktober verwacht.
    Mijn man wil graag een vaste pc met groot scherm. Ik wil graag o.a. USB-c en een modernere processor dan broadwell. Kaby Lake graag.

  3. Jaja, heel erg dom inderdaad om zo zelf lekker snel te kunnen downloaden hè. Ik trap er niet in en ga die servers helemaal leegtrekken morgen 😎

  4. Behalve allerlei hardware-voorwaarden, is het ook verstandig om incompatibele software te verwijderen. Zo had ik allerlei crashes omdat Duet-display was geïnstalleerd. Tevens had ik afsluit-/rebootproblemen. Ook bepaalde drivers geven naderhand problemen, o.a. Pentablet-onderdelen. Zo zijn er op internet meerdere van deze ‘instinkers’ te vinden.
    Succes met de nieuwe versie!

  5. Ik heb gm1 op mijn macbook pro early 2015 draaien.

    Bugs: Notitie app restart van zelf
    Bugs: Als je macbook opent dan zie ik af en toe vlekken en deze gaan weg als ik bureaublad refresh.
    Bugs: Klemboord werkt niet heb alles al geprobeerd

  6. Wow, mijn Mac Mini 2009 is eindelijk ‘end of line’. Maar nog lang niet stuk! Da’s na 7 trouwe jaren. Dat lukt je met een pc niet.

  7. Haha voor het eerst is mijn Macbook Pro uit 2009 niet meer ondersteund. En dat terwijl hij het best goed deed sinds de ssd erin is gegaan. Jammer hoor… 😂

  8. @Flieps: Met patch gaat t nog!

  9. Helaas zijn Seil en Karabiner niet compatibel met macOS Sierra.

    Met welke andere software kan ik van de Caps Lock toets een Hyper Key maken?

  10. Mijn oude laptop uit 2007 draait Windows 10 dus met een pc kan het best 🙂 Windows is altijd sterk backwards compatibel geweest, het verschil zit meer op de mobiele OSsen

  11. Ik heb een iMac uit 2009. Ik lees dat bijna alle nieuwe functies niet werken op mijn iMac. Is het zinvol om dan te upgraden?

  12. @Jasper: Voor de nieuwste beveiliging is het zeker aan te raden om altijd up-to-date te blijven. Dus zou het zeker niet afraden om te updaten, ook al veranderd er voor je zelf niks. Better safe than sorry 😉

  13. Als eigenaar van een Mac Mini (2012) ben ik benieuwd of iemand ervaring heeft met een geschikte externe microfoon zodat Siri gebruikt kan worden. Ik kan online wel het e.e.a. vinden, maar merk dat het al snel tientallen euro’s kost.

  14. Is het slim om nu nog de Golden Master te installeren? Ik hoorde dat dat de zelfde versie is als die morgen te downloaden is?

  15. Wat een onzin om aan te geven dat direct downloaden ‘HEEL. ERG. DOM’ is.

  16. Jammer dat de tabs in alle apps functie in geen enkele niet standaard app werkt die ik heb geïnstalleerd. Apple promoot dat het ook in niet native apps werkt. Nou ik moet de eerste nog tegenkomen. Ik gebruik echt niet veel vage apps ofzo. Laten we eens beginnen met Microsoft Office 2016….beetje jammer dat tabs daarbinnen nog niet werkt. Ik dacht dat Apple en Microsoft samen zouden gaan werken maar dit zal wel schijn zijn geweest.

  17. Mijn MacBook van begin 2009 met duo core , 4GB , en SSD word niet door Siërra ondersteund maar El-Capitan draaid er super op beetje jammer weer maar zo een groot verschil zal het toch niet zijn tussen de OS’en ??

  18. Ik ben niet in het bezit van een externe harde schijf of Time Capsule. Kan ik alsnog updaten zonder dat alle data op mn Macbook verloren gaat?

  19. Heb een paar vraagjes betreffende de update.
    Heb een MBP 2011 en wil graag eens een keer schoon beginnen en alle verborgen meuk verwijderen.
    Nu denk ik aan een clean install vanaf een USB stick zoals in een van de artikelen hier beschreven. Nu wil ik vervolgens m’n reservekopie terugplaatsen van mn time-machine ivm al m’n programma’s en bestanden.
    1) kan dit? en zo ja, zet ik dan dus eigenlijk weer alle rotzooi terug? (die ik juist weg wilde hebben)
    3) zet ik dan ook El Capitan terug of blijft het wel op Sierra staan?

    Misschien maak ik een een denk fout maar in ieder geval mijn dank is groot!

  20. Na het installeren van MacOSSierra blijkt dat de java plugin niet meer werkt.
    Ik krijg deze ook niet geïnstalleerd. Mijn werk ligt stil, weet iemand wat ik moet doen?

  21. @Erwin Puijnen: helaas is mijn macbook ook heel langzaam bij het opstarten na de update van MacOs Sierra. misschien komt er nog een update om e.e.a. te corrigeren.

  22. Origineel geplaatst door Richard
    Haha voor het eerst is mijn Macbook Pro uit 2009 niet meer ondersteund. En dat terwijl hij het best goed deed sinds de ssd erin is gegaan. Jammer hoor… 😂

    http://dosdude1.com/sierrapatch.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.