Reacties voor: Aanwijzingen voor macOS gevonden, als opvolger van OS X

Apple zou mogelijk plannen hebben om OS X te wijzigen in macOS. Dat blijkt uit code die in OS X 10.11.4 is gevonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Krijgen we dan macOS 11.0.0?

    Hadden ze beter kunnen doen toen ze de namen veranderde van katachtige naar plaatsen in Californië.

  2. Laatst kwam ik een leuk stuk van een UI Designer hierover tegen op Dribbble. Voor de geinteresseerden: macOS: It’s time to take the next step.

  3. @Niels: Thanks! Leuk stuk inderdaad, ook het stuk over een losse Apple Music app!

  4. Beetje vreemd verhaal. Mac OS is juist de oude naam van het Mac besturingssysteem, van versie 7.6 t/m 9.2.2. Bovendien in de eerste versies van OS X ook nog deel van de naam, “Mac OS X 10.0” (etc). Pas sinds 2012 (10.8 aka Mountain Lion) is het officieel ingekort tot OS X.

    Het is dus waarschijnlijker dat deze Sherlock oude meuk heeft gevonden, dan iets nieuws…
    En het is dus evenmin een recente uitvinding van gemakzuchtige ontwikkelaars (pleonasme of tautologie? 😁),
    hooguit een kleine variatie in camelCase (van UpperCamelCase naar lowerCamelCase om precies te zijn) op een gewoonte die vele jaren de tijd heeft gehad om in te slijten (pakweg 1991 t/m 2012 😯)

  5. OS X is gekomen toen Apple 15 jaar geleden besloten de core op Unix te baseren. Misschien dat OS XI / macOS 11 dus pas komt zodra de core herschreven wordt (in Swift?)

  6. ‘macOS’ ziet echt zo gedwongen uit. Spelling is toch zó voor conformisten, wij doen het anders. Wat moet dit überhaupt voorstellen?

  7. Omdat in zulke bestandsnamen al 21 jaar geen spaties voorkomen (en dit soort bestandjes al een jaar of 8 in OSX zitten) valt het wel mee. Misschien wat vaker sniffelen daar bij 9to5Mac.
    Je kan je liever afvragen waarom er geen ipadOS komt. De iPad Pro’s moeten het nu doen met een phoneOS met half opgeleukte graphics (wat er voor de 12″ echt niet uitziet)
    Niet bepaald laptopvervangend, lijkt me.
    Om nog maar te zwijgen over de half geimplementeerde landscape in heel iOS9…

  8. Origineel geplaatst door Rdr6
    Omdat in zulke bestandsnamen al 21 jaar geen spaties voorkomen (en dit soort bestandjes al een jaar of 8 in OSX zitten) valt het wel mee. Misschien wat vaker sniffelen daar bij 9to5Mac.

    Het gaat niet om spaties, maar om hoofdletters, specifiek de kleine m. Dat is in elke context ongebruikelijk.

  9. @Tevilnelg: De underscore is ook ongebruikelijk, omdat verder CamelCase wordt gebruikt in deze bestandsna(a)m(en). Dus volgens jouw redenering moeten we daar zeker ook iets achter zoeken?

    Aaahaaa, ik weet ‘t: de volgende versie gaat vast “_macOS” heten, stop de persen! 😉

    Maar serieus, stel dat ‘t wèl zou kloppen, hoe groot is de kans dat juist degenen die aan (de XIB/NIB van) FlightUtities hebben gewerkt dat soort informatie in zo’n vroeg stadium hebben dat ze ‘t überhaupt onbedoeld zouden kunnen lekken? De teksten in de internationalisatiebestanden ervan wekken nou niet bepaald de indruk dat het om een core-onderdeel van OS X gaat…

    Dit heeft imho echt alle kenmerken van een storm in een glas water nav de hyperactieve fantasie van een would-be speurneus 😕
    Eigenlijk meer Inspector Clouseau dan Sherlock Holmes dus – al had die eerste het natuurlijk ook wel eens per ongeluk goed 😝

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.