Reacties voor: Adobe waarschuwt: wacht met updaten naar macOS Catalina

Gebruikers van Photoshop en Lightroom wordt aangeraden om nog te wachten met updaten naar macOS Catalina. In een nieuw supportdocument legt Adobe uit wat er mis kan gaan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Lekker op tijd ontdekt Adobe! Wat een fail.

  2. Ze zijn wel een beetje laat met het melden er van.

  3. Indesign werkt ook helemaal niet meer. Drama.Ik was al van de microsoft producten af. Nu maar aan de slag zonder veel te dure adobe abbo’s

  4. Schandalig van Adobe!! Ze weten al zo lang dat apple overstapt naar 64bit. En maar geld binnen harken! Vraag mij af of ik hier werk van kan maken, aangezien ik zakelijk afhankelijk ben van Adobe

  5. Heb nog niet ge-update. Het Affinity pakket gaat denk ik wel gewoon werken?

  6. Hoe kan zo’ n bedrijf zich hier niet op voorbereiden. Al 3 jaar weten ze dat dit er zat aan te komen.

  7. Wat een lef om te stellen dat je een OS niet moet upgraden omdat anders je eigen falende software (en sw-development) niet meer werkt.
    Wetende dat een OS update nagenoeg altijd ook security problemen oplost. Het advies moet zijn “aangezien wij van Adobe onze zaakjes niet op orde hebben raden we onze gebruikers aan voorlopig onze software niet te gebruiken”.

  8. Lekker bezig… ze moeten echt snel met update komen.

  9. Ik sta ook te trappelen om mijn Macs te updaten naar de nieuwst MacOS. Maar ik weet ook dat ik afhankelijk ben van een goed werkend systeem en daarom ga ik pas updaten als ik andermaal zeker ben dat alle overige software compatible is. Dat is inmiddels al zo lang bekend. Bèta’s afwachten en incompatibility… die 2 moeten 100% in orde zijn, dan pas updaten.

  10. Origineel geplaatst door Jesper
    Heb nog niet ge-update. Het Affinity pakket gaat denk ik wel gewoon werken?

    Ik heb (nog) enkel Affinity Photo en dat werkt zoals normaal!

  11. Daar heeft Affinity geen last van. Ik zeg, allemaal overstappen!

  12. Goed gedaan Adobe…. Nu pas hiermee komen…. man man man. Ik ben zakelijk afhankelijk van Lightroom en zit in dubio om te downgraden naar Mojave voor de zekerheid of toch doorgaan… Tot op heden werkt het wel allemaal….

  13. Bij mij werkt ook geen 1 Adobe programma meer. Enkel nog PDF’s lezen 🤓

  14. Origineel geplaatst door Rob
    Daar heeft Affinity geen last van. Ik zeg, allemaal overstappen!

    Yep, al half jaar beide pakketten aan het draaien, voor soepele overstap.
    Enige waar ik echt mee zit, is Acrobat PRO. Er is geen volwaardige alternatief voor het checken van drukwerk-PDF’s. Maar allee, terug naar nieuwsitem; ik ben er volkomen mee eens dat Adobe echt ruim de tijd gehad heeft om alles goed te klaarmaken voor Catalina. Helemaal nu wij al paar jaar abonnement afnemen, dan mag je verwachten dat ze hun zaken op orde stellen. Nou, ik ben er dan klaar mee. (met Adobe)

  15. In de bèta versies van Catalina heb ik hier geen last van gehad. Mochten er alsnog problemen ontstaan dan val ik terug op Affinity Photo. Dat is een volwaardig alternatief voor Photoshop.

    Edit: ik gebruik wel Photoshop CC.

  16. Adobe..wat een bedrijf. Zelfs een innimini broertje zoals Affinity heeft de zaken beter op orde.

  17. Nou ben ik dus een pro Adobe user en had ik m’n Mac al geüpdate voordat ik hiervan op de hoogte was. Dus met geknepen billen heb ik vandaag Lr en Ps getest maar alles werkte gelukkig prima.

    @Marcel: Ik ben ook afhankelijk van Adobe, maar er is niets ernstigs aan de hand bij mij hoor.

  18. Ik had ook te snel geüpdatet dus voor dit nieuwtje kwam, maar bij mij werkt LR en PS normaal…gelukkig!

  19. Voor hen met Photoshop, kijk eens naar afinity
    Voor hen met lightroom, kijk eens naar DxO photolab

  20. Helemaal klaar met die Adobe-onzin. Alles eraf gesmeten. Affinity gekocht. Eenmalig €55 tegenover €25 (🤷🏼‍♂️ 🙄) per maand voor Photoshop.
    🖕🏻that Adobe.

  21. @Gewoonbob: Welke InDesign versie gebruik je als ik vragen mag? Lees berichten dat de CC-versie van InDesign wel gewoon werkt onder Catalina, maar zelf heb ik nog geen upgrade gedaan naar Catalina.

  22. Iemand enig idee wanneer het veilig is te upgraden zonder dat Lightroom of Photoshop mogelijk niet meer werkt?

  23. @Bert: geen enkele indesign werkt meer>ik stap over naar affinity

  24. Super triest!
    Paar maanden terug Adobe Première 2019 aangeschaft. Nu werkt het niet meer. Advies vanuit Adobe, Mac downgraden of een update met korting voor 90 euro. Schandalig !!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.