Reacties voor: macOS Big Sur 11.2.2 verschenen, voorkomt schade door docks

Apple heeft macOS Big Sur 11.2.2 uitgebracht. Dit voorkomt dat er schade aan je MacBook kan ontstaan door docks van externe fabrikanten.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Hebben jullie een (nieuws)overzicht van USB-C docks i.c.m. MacBooks. Ik zie ook een foto bij het artikel met een. Ik ben op zoek naar een goede, dank!

  2. Origineel geplaatst door Stephan
    Hebben jullie een (nieuws)overzicht van USB-C docks i.c.m. MacBooks. Ik zie ook een foto bij het artikel met een. Ik ben op zoek naar een goede, dank!

    Ik heb er veel getest en terug gestuurd (thunderbolt 3 docks met 2x video out) en uit eindelijk werkte alleen de caldigit ts3+ goed. De belkin had ik niet geprobeerd, want die was een stuk groter en vooral ook duurder. Deze Dock wordt niet heet, heeft geen gekke dingen, laat een MacBook Pro 15/16” goed op en heeft een menu-bar utility om alle apparaten die verbonden zijn met de Dock in een keer te verwijderen.

  3. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Maar wat is het dock op de foto?? Die staat niet in het overzicht 😃

  4. Er wordt even zo droog over gedaan en door Apple zo aan voorbij gegaan. Maar mijn MacBook Pro uit 2019 was instant overleden bij de voorgaande Big Sur update omdat ik hem aan het opladen was via een Sataschi-hub (één van de betere en duurste usb-c die er zijn).

    Klap hem dicht, minuut later open… compleet BRICKED door dit euvel. Opgestuurd naar repaircenter – waar ze dit probleem niet eens erkende (vanuit commercieel oogpunt).

    Ik nog DFU en recovery en alles geprobeerd via alle info van Mr. Macintosh (YouTube). Mocht niet baten.

    Analyse repaircentrum; logic board defect, toucbar defect en Touch ID sensor defect. (Zonder ‘oorzaak’, puur het resultaat van deze Big Sur update buiten beschouwing laten, en dus dat Apple zelf de schade van hun eigen software wat hun eigen hardware BRICKED repareert had op z’n plaats geweest.)

    Echter mag de gehele reparatie zelf betalen (oorzaak waarom alles kapot was zwegen ze over.) en kost me dus leuke 800,- euro en maand laptop kwijt.

    En ik de tussentijd – even deze update (wat uiteraard goed is) – maar ze gaan even aan de (wereldwijde) financiele schade voorbij.

    (Kijk maar eens op YouTube of Reddit naar Big Sur bricked, zijn veel de dupe.)

  5. Helaas nog steeds geen fix voor mijn -door BigSur- niet meer werkende webcam!!! Schandalig. Sinds de update naar bigsur herkent Mac m’n webcam niet meer. Eerst dacht ik dat het toeval was en dit hardwarematig was. Maar na zoeken ben ik lang niet de enige!

  6. Balen Martines. Zat toch wel 2 jaar garantie op?

  7. Origineel geplaatst door Stephan
    Hebben jullie een (nieuws)overzicht van USB-C docks i.c.m. MacBooks. Ik zie ook een foto bij het artikel met een. Ik ben op zoek naar een goede, dank!

    Alieexpress ugreen merk of baseus merk zoeken. Gebruik ze al sinds de MacBook met usb-c op de markt is en werken super goed voor een betaalbare prijs. Je hebt simpele die een paar poorten bieden en je hebt tot 10in1 hubs die alle denkbare aansluitingen heeft.

  8. Zijn er meer mensen met problemen met downloaden? Mijn Air M1 geeft continue een foutmelding aan tijdens het downloaden.

    Downloaden mislukt

  9. Na update naar macOS Big Sur 11.2.2 werkt de audio niet meer. Dit doet zich voor op een MacBook Pro 15″ 2017 én op een Mac mini 2018. In Systeemvoorkeuren is Uitvoervolume “greyed out” en staat het geluid uit. Herstarten biedt geen oplossing. Iemand anders hier ook last van?

  10. Negeer aub mijn voorgaande bericht. Het probleem zit ‘m in het programma Jump Desktop. Dit programma zet om één of andere reden het geluid op “Jump Desk Audio”.
    Toch bedankt voor het podium.

  11. Deze update heeft mijn extern scherm van 4k naar ultrawide “omgezet”. Restore van Time Backup niet mogelijk want die bevatte ENKEL de Data partitie. Reinstall macos niet mogelijk want de Recovery laat geen downgrade toe. Dan maar Delete system partitie en dan lukt reinstall macos wel. Nu wel al mijn programma opnieuw te installeren. Tevens werken mijn shortcuts Desktop en Documenten ook niet meer alhoewel dezelfde account aangemaakt. Conclusie: Als je met extern scherm werkt, niet zomaar upgrdaden. Het is zelfs erger: mijn Windows laptop ziet mijn 4k scherm nu ook als ultrawide. Dank u Apple !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.