Reacties voor: Aftellen naar WWDC: Vooruitblik op macOS 10.16

macOS 10.16 is de volgende versie van het besturingssysteem voor de Mac. Welke verbeteringen kunnen we dit jaar verwachten? In deze vooruitblik lees je onze verwachtingen van macOS 10.16.
Lees het complete artikel → Aftellen naar WWDC: Vooruitblik op macOS 10.16
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ik heb pas sinds begin dit jaar een MacBook Air 2017, dus dit is voor het eerst dat MacOS functies op mij van toepassing zijn.

    Ik zie eigenlijk heel graag dat Apple naast Safari (browser) gewoon een eigen zoekmachine à la Google uitbrengt. Heb je wel de lusten met zoekgemak, maar in ieder geval minder lasten qua privacy. Natuurlijk ben ik mijzelf ervan bewust dat ik veel Google-apps en Facebook-apps gebruik en dat je je privacy hiermee eigenlijk opgeeft. Bedoelde meer te zeggen dat je dan een groot gedeelte ermee tackelt.

    Voor de rest ben ik het eens met de wensen die in dit artikel zijn genoemd!

  2. Ik zou heel graag de Gezondheid app op de Mac willen zien. Dan kun je alle grafieken en gegevens op groot scherm zien, lekker overzichtelijk.

  3. Ik loop voor geen een functie ECHT warm merk ik.

  4. @Frank (Oevermans):

    Je kan DuckDuckGo instellen, staat standaard op iOS en Mac bij Safari er tussen(Firefox heeft hem ook in standaard lijstje).

  5. @Frank (Oevermans):
    Naast DuckDuckGo (zoals al eerder aangeraden) kun je ook startpage.com gebruiken. Dat is een zoekmachine die google als techniek gebruikt, maar een soort privacy schuld heeft. Best of both worlds

  6. Aaarrrggghhh wat ik gewoon echt NIET snap is dat sommige basis functionaliteiten gewoon niet sneller beschikbaar komen. Vind dit bij iOS al irritant (ik bedoel waarom kan ik nog steeds niet kiezen als ik een contact aanmaak WAAR die aangemaakt wordt…wel voor agenda item, wel voor een mail maar for the love of god why not voor een contactpersoon 🤦🏼‍♂️), bij iPadOS (waarom de calc app niet native is, waarom ik geen kalender items kan kopiëren – idem voor iOS). In iMessage kan ik niet reageren op een specifiek bericht 🤦🏼‍♂️. Echt zulke basale dingen waar we aan gewend zijn.

    Voor MacOS geldt dat de mail en agenda app gewoon niet met enterprise omgevingen om kan gaan. Geen beschikbaarheid van vergaderkamers en collega’s….echt dit moet toch geen rocket science zijn 😭😭😭.

  7. Origineel geplaatst door Mike
    Aaarrrggghhh wat ik gewoon echt NIET snap is dat sommige basis functionaliteiten gewoon niet sneller beschikbaar komen. Vind dit bij iOS al irritant (ik bedoel waarom kan ik nog steeds niet kiezen als ik een contact aanmaak WAAR die aangemaakt wordt…wel voor agenda item, wel voor een mail maar for the love of god why not voor een contactpersoon 🤦🏼‍♂️), bij iPadOS (waarom de calc app niet native is, waarom ik geen kalender items kan kopiëren – idem voor iOS). In iMessage kan ik niet reageren op een specifiek bericht 🤦🏼‍♂️. Echt zulke basale dingen waar we aan gewend zijn.

    Voor MacOS geldt dat de mail en agenda app gewoon niet met enterprise omgevingen om kan gaan. Geen beschikbaarheid van vergaderkamers en collega’s….echt dit moet toch geen rocket science zijn 😭😭😭.

    Zo helemaal mee eens! Het is echt on-ge-lo-ve-lijk dat dit soort zaken nog niet geregeld zijn. Ik bedoel: ze moeten toch zelf ook als gebruiker tegen dit soort zaken aanlopen?

  8. Ontgrendelen met Apple Watch als er meerdere gebruikers op de Mac zijn aangemaakt met elke een eigen Apple Watch.

  9. @Mike: Juist Mike, dat.. en een hoop bug fixes (stabiliteit na sleep, bergen bugs in de mail app (Google mailbox stoelendans)), etc…

    Ik word wel blij als Apple de icloud key chain voorziet van een nette app (ook op iOS), dus niet meer verstopt in Safari/settings. En dat die nieuwe app meteen 2FA authenticator codes kan genereren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.