Reacties voor: Vooruitblik op macOS 10.15: dit zijn de verwachtingen en onze wensen

Dit jaar komt Apple met macOS 10.15, de volgende grote update voor de Mac. Wat zijn de verwachtingen van macOS 10.15 en welke wensen staan er op ons lijstje? In deze vooruitblik op macOS 10.15 nemen we het met je door.

Reacties: 10 reacties

  1. Volledige Airplay 2 ondersteuning. Mac OS herkent b.v. niet twee homepods die als stereo pair zijn gekoppeld. Het is dus nu niet mogelijk vanuit apps of Safari/youtube stereo te streamen met airplay 2.

  2. Ik zie graag een verbeterpunt in de light & dark modus:

    – Een dynamische overgang van light naar dark modus die meeloopt met de tijd op de dag. Voor zover ik weet kan dit alleen met de meegeleverde desktop achtergrond maar heb dit nog niet gezien voor programma’s.

    – Instellen per programma welke modus je wilt. Persoonlijk vind ik de dark modus prettig maar voor een apps als mail en calendars zou ik liever light modus gebruiken.

  3. Waarom Apple niet gewoon macOS 15 gebruik vind ik zo vreemd. Wat doet die 10. er nog toe?

    Ik hoop ook dat Apple er nu eindelijk eens voor kiest om stock apps los te trekken van OS updates, ook bij iOS. Je merkt gewoon dat apps achter gaan lopen of kleine bugs hebben. JE moet dan altijd wachten op major releases.
    Het is prima dat iTunes opgesplitst wordt maar ik hoop wel dat Apple niet inlevert op features. Zoals ze destijds bij iPhoto > Photos en iWork > Pages/Numbers/Keynote hebben gedaan. Liever nog andersom, dat je op iOS ook smart playlists kunt maken en afbeeldingen van items kunt wijzigen of je eigen muziek kunt uploaden.

    En hoewel iOS en macOS niet hetzelfde zijn (en ook niet moeten worden) mag Apple wel wat meer apps gelijk trekken, zoals de notificaties die jullie noemen. Eigenlijk geld hetzelfde voor tvOS.
    Zo hoop ik ook dat continuity uitgebreid wordt over meerdere devices en functies. En dat mijn HomePod Nederland gaat praten. En Siri 2.0 gerelased wordt. En HomeKit uitgebreid. De lijst met wensen is lang, veel te lang.

  4. Benieuwd wat iTunes op ‘oude’ Macs dan gaat doen. Ik heb een Mac mini uit 2012. Zou iTunes ook dar een update krijgen?

  5. Blijft gewoon een veredelde Linux loon waar je teveel voor betaald. En Apple store is teveel onder controle van Apple.

  6. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

  7. Origineel geplaatst door Joris
    Ik zie graag een verbeterpunt in de light & dark modus:
    – Een dynamische overgang van light naar dark modus die meeloopt met de tijd op de dag. Voor zover ik weet kan dit alleen met de meegeleverde desktop achtergrond maar heb dit nog niet gezien voor programma’s.

    Kan je doen met flux. Bij mij gaat alles op zwart bij zonsondergang. Moet zeggen dat ik er niet veel van zie, ik zit zo laat niet meer op m’n mac ;P

  8. Mijn grootste wens is toch wel RCS support in iMessages. Dan kan ik gewoon chatten met anderen via het platform waar ik mij goed bij voel: iMessage.

  9. Origineel geplaatst door Casper
    Blijft gewoon een veredelde Linux loon waar je teveel voor betaald. En Apple store is teveel onder controle van Apple.

    Het is gratis! Al een aantal jaar.

  10. Apple watch als alternatief voor touch id (of als aanvulling op touches-loze MBs) zou mooi zijn. Ik werk veel met een groot scherm en heb dan mijn MB dichtgeklapt er naast staan. Een bevestigingstikkie op mn watch is dan makkelijker dan een lang wachtwoord invoeren om de keyring te ontsluiten. Een beetje zoals de Microsoft Authenticator app al werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.