Reacties voor: Met een Macintosh Phone was je in 1987 vast heel cool

"Een telefoon voor ieder moment. Bel op twee manieren met onze revolutionaire Scrolling en Dialling Mode. Dit is de Macintosh Phone."
Lars Paymans -

Reacties: 15 reacties

  1. Heeel vet. Ook innovatief om de dail te combineren met de ipod scroll techniek. Erg vet!

  2. Ik zeg: n prima kickstarter project!

  3. Die VGA poort onderin is wel strak!

  4. Origineel geplaatst door Gabor
    Die VGA poort onderin is wel strak!

    Serieel bedoel je?

  5. Voor een €100 max zou ik hem wel in huis halen,, lekker back to basic:p

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Het enige wat jammer is lijkt me dat hij de look van een CRT monitor heeft gebruikt wat betreft de randen, bolling van het display etc (wat dan dus CRT techniek impliceert) waar Dot Matrix scherm een logischere keuze was in die tijd gezien het past in een kleiner object.. 🙂 Verder erg geestig

  8. Origineel geplaatst door Richu
    Serieel bedoel je?

    I stand corrected…

  9. Erg leuk concept, maar hoewel de Macs van die tijd er zo uit zagen, zou een mobiele telefoon er heel anders uit hebben gezien. In 1987 waren druktoetsen heel modern en verdween de draaischijf. Verder mis ik de antenne. Die was echt wel nodig in die tijd en een geïntegreerde antenne zag je volgens mij pas opkomen in de tijd van de Nokia 6310.

    Mijn vader had in 1987 een Motorola Semafoon in zijn auto (voorloper van de piepers). Die was zo groot als een pakje sigaretten, maar kon alleen een oproep ontvangen (er kwam een bliep binnen en vervolgens moest hij naar een telefooncel om naar een centrale te bellen). En nu ik dit schrijf realiseer ik me dat ‘telefooncel’ ook een achterhaald begrip is.

  10. Origineel geplaatst door Erik
    Ik zeg: n prima kickstarter project!

    😁😁😁👍🏼 inderdaad! Best gaaf! Haha!

  11. Origineel geplaatst door Richu
    Serieel bedoel je?

    Jawel, maar niet zomaar serieel maar nog een echte RS232C D-SUB 9, supercompact (voor die tijd dan) dus echt op zijn plek op een compacte portable 😉

    En ook een echt Apple op het lijf geschreven ‘standaard’, zoéén waar toch iedereen zijn eigen draai aan kon geven, niks universeel uitwisselbaar PnP (tenzij je Plug-and-Pray bedoelde dan :-P). Heb ik nog de nodige convertertjes zelf voor inelkaar gesoldeerd :-O

    “Those were the days my friend (we thought they’d never end)” 🙂
    (Sorry, even een heel heftige aanval van nostalgie, gaat wel weer over)

  12. Heerlijk… Bellen en gebeld worden. That’s it! Want een tijd zal ik over hebben!

  13. @flieps

    De 3210 was volgens mij het eerste toestel met een ingebouwde antenne.

  14. Vreselijk vet mooi gemaakt

  15. Mijn eerste analoge Motorola telefoon in 1991, had een uitklapdekseltje en inderdaad een antenne, die je uit moest trekken voor een goed contact. Pas een of twee jaar later kwamen er telefoons met ingebouwde antenne en daarna de GSM’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.