Reacties voor: Macintosh bestaat 35 jaar: vier het met ons mee!

Het is vandaag precies 35 jaar geleden dat de allereerste Macintosh aangekondigd werd. Beleef de Macintosh opnieuw met deze serie artikelen of grappige accessoires!
Lees het complete artikel → Macintosh bestaat 35 jaar: vier het met ons mee!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb nog een werkende Apple Lisa 2/5 en een Macintosh 128k waar ik beide nog veelvuldig plezier van heb!

    Het is sowieso altijd leuk om terug de geschiedenis in te duiken, hierdoor zie je hoe Apple echt ontstaan is.

  2. Dat was precies 1 dag voor mijn 9e verjaardag. Wij hadden geen computer. Alleen een paar Attari computerspelletjes. Volgens mij was mijn eerste ervaring met een macintosh pas 5 jaar later. Ik bewerkte toen video opnames die ik maakte met een videocamera die nog met mini cassette bandjes werkte. Sjonge… wat is er veel veranderd in die tijd 😃

  3. Had er een tijdens mijn studie. Floppy erin, opstarten, floppy eruit, floppy van tekstverwerker erin, opstarten programma en hoppa! Aan de slag. Helaas had iedereen (universiteit incluis) op den duur een kloon en na ‘95 ben ik omgegaan naar Windows omdat dit nu eenmaal eenvoudiger samenwerkte. Pas in 2009 weer terug op Apple en zal voorlopig niet meer switchen.

  4. Origineel geplaatst door Suzanne
    Dat was precies 1 dag voor mijn 9e verjaardag. Wij hadden geen computer. Alleen een paar Attari computerspelletjes. Volgens mij was mijn eerste ervaring met een macintosh pas 5 jaar later. Ik bewerkte toen video opnames die ik maakte met een videocamera die nog met mini cassette bandjes werkte. Sjonge… wat is er veel veranderd in die tijd 😃

    Alvast gefeliciteerd voor morgen. In mij geval was ik die dag precies 28 jaar geworden! 😉

  5. De heef Jobs veranderde onze wereld.

    Darwin, Bell, Einstein, Jobs, Hawking

    What more can one say?

  6. In 1995 (?) kocht ik een “draagbare” Mac. Hij was niet te tillen. Het scherm zat meteen in de behuizing van de koffer. Toen IBM met zijn 286 machine kwam ben ik overgestapt op Windows maar wel Apple trouw gebleven door meteen de eerste iPod te kopen, de eerste iPhone en de eerste iPad. Later toch ook een iMac gekocht maar de laptop is nog steeds een Windows machine.

  7. Tja, Steve of Tim haha. Wie weet hoeveel decenia we moeten wachten op een visionair zoals Jobs. Cook doet zijn best natuurlijk, maar die is meer van de kwantiteit, waar Jobs véél meer de focus had op kwaliteit.
    “Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… The ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… They push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.”

  8. @Darsin: van harte gefeliciteerd 🥂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.