Reacties voor: MacBook Pro met Touch Bar: dit vinden de internationale media

Wat zeggen de reviews van de MacBook Pro met Touch Bar? De internationale media bogen zich over Apple's nieuwe laptop en ze blijken daarbij niet mild.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Hahah daarom kijk ik nooit naar media reviews. Zowat allemaal pro-apple omdat ze bang zijn om niet meer uitgenodigd te worden. Ik denk dat echte techneuten niet staan te springen van de MBP. Natuurlijk zal de mainstream massaal bestellen omdat hun MB niet meer cool is.

  2. @Fabrice: Ik lees van alles, maar niet alleen maar positieve berichten. Er zijn zat kritische dingen die gezegd worden over de MacBook, zoals in het artikel te lezen.

    Gelukkig zijn deze dingen voor mij allemaal geen probleem, zoals de poorten. Ik hoop dat ze m nog wat eerder leveren dan de 23e 😬.

  3. @Fabrice: soms vraag ik me juist af wat mensen zoals jij hier doen(met alle respect).
    Alles afkraken lijkt tegenwoordig ook een hype.

  4. Origineel geplaatst door Niels
    @Fabrice: soms vraag ik me juist af wat mensen zoals jij hier doen(met alle respect).
    Alles afkraken lijkt tegenwoordig ook een hype.

    Waarom zou Fabrice dat niet kritisch mogen zijn, tenminste een persoon die geen oogkleppen of apple oren heeft, maar gewoon reëel is in z’n opmerking.

  5. Ik verbaas me juist over de relatieve negativiteit van de reviews! Ik begrijp werkelijk niet wat het probleem is van het gebrek aan al die ouderwetse poorten. Die nieuwe Thunderbolt 3 poorten vervangen alles, en je kunt met elke afzonderlijke poort je MacBook nog opladen ook!
    Eén kabeltje voor alles, wat is daar nu het probleem van? Eén kabeltje naar je scherm, waar je een dock aan kunt hangen. Daar kun je vervolgens alles inproppen wat je wilt, zonder dat je al die extra poorten (lees: ingebouwde dongles) hoeft mee te zeulen in een veel te dikke laptop, nodig om al die poorten te behuizen.
    Het gebrek van de Magsafe Connector kan met een prima alternatief van Griffin aangevuld als je dat dan perse wilt of bang bent dat je MacBook van tafel gerukt wordt.
    Ik ben blij dat al die ouwe zooi vervangen is door enkele superhandige poorten, waar in de nabije toekomst elk apparaat aan gehangen kan worden. Tussentijds kun je prima uit de voeten met een USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adaptertje voor onderweg.
    Verder: aan welke andere laptop kun je twee 5K schermen of vier(!) 4K schermen hangen (mind you: aan één kabeltje)?
    Tenslotte denk ik dat geen enkele laptop, qua snelheid in de dagelijkse praktijk, in de buurt komt van deze MacBook, mede dankzij de 3-5 keer snellere SSD die er in zit. Maar dat zal te zijner tijd ongetwijfeld ook uit de review van Anandtech blijken.

  6. Ook ik wachtte op een update en ben teleurgesteld. Erg duur, en als je zoals ik een ‘echte’ videokaart nodig hebt (vectorworks, esp vision…) ben je meer dan 3000,- kwijt. Voor een middelmatige kaart. Hoezo Pro.
    Werk regelmatig met allerlei beamers en randapparatuur en moet dan een tas met verloopjes mee. Ben dat verloopjescircus bij elke nieuwe generatie Macbooks een beetje zat.
    En er is geen mobiel alternatief als je verknocht bent aan macOS.

  7. Ik snap het probleem van enkel USB C niet zo. De vorige MacBooks mistte al diverse poorten en ik werk zelf al tijden met een workstation waar alle aansluitingen opzitten (ethernet, diverse audio poorten etc). Ik ben juist blij met USB-C, want nu kan ik met 1 workstation en 1 kabel alles aansluiten want deze ondersteunt ook HDMI (meerdere). Alleen voor onderweg een USB adaptertje nodig. Idealer was wel dat ze 1 USB 3.0 erop hadden gehouden. Maar USB-C wordt de nieuwe markt standaard, dus Apple forceert de vernieuwing zo wel (wat niet voor t eerst is). Ik snap wel dat het wat minder pro aanvoelt door de beperkingen van oa werkgeheugen. Ze hebben nog ruimte om te verbeteren, maar het is al heel wat na een paar jaar van weinig updates. Top of the line? Nee helaas niet, maar wel weer een nieuwe standaard gezet (wat per persoon verschilt of het goed of slecht is)

  8. Voor mij wegen de voordelen ook niet op tegen de compromissen en de prijs.
    In wezen heeft Apple de MBPro een opgewerkte MacBook architectuur gegeven (Skylake, lddr3 RAM, in basis integrated graphics) met het uiterlijk van een MBAir.
    Terwijl je juist een compromisloze machine met eindeloos veel poorten verwacht, die dan ook best wat forser mag uitvallen, als de specs maar top zijn.
    De vooruitgang tov. 2015 staat hier.

  9. Onder de indruk van het design.. tjsa… natuurlijk ook wel mijn bedenkingen bij de touchbar en het gebrek een card-reader / hdmi en normale USB maar persoonlijk sluit ik er weinig randapparatuur op aan. Het lijkt me heerlijk om mee te werken. En de touchbar zal zich moeten bewijzen, ik vind fysieke knoppen altijd prettig maar ik laat me graag verrassen met de opties in bijvoorbeeld photoshop en illustrator.

  10. @Claes: ik sluit m’n MacBook ook altijd aan op vele soorten beamers. Als je je oude adapters daarvoor wilt blijven gebruiken, hoef je alleen een Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2 adapter aan te schaffen. Da’s toch niet zo’n probleem?
    Waarom zou ik een dikkere laptop, die ruimte moet bieden aan alle ‘ingebouwde dongles’ (waarvan de meesten de helft niet gebruiken), wel accepteren en deze prachtige dunne MacBook met vier veelzijdige poorten niet?

  11. @Marc: Omdat dat nog steeds het zwakke videokaart en RAM probleem niet oplost…

  12. Origineel geplaatst door Claes
    @Marc: Omdat dat nog steeds het zwakke videokaart en RAM probleem niet oplost…

    Ik kan eigenlijk niks Vince. Over de 460 videokaart. Die moet toch wel aanzienlijk sneller zijn ivm de 370 uit de 2015 generatie.

  13. @Marc: Helemaal mee eens Marc! Eindelijk wordt er eens écht opgeruimd!

  14. Helaas voor Apple, maar de reviews hebben mijn keuze niet veranderd, ik koop voorlopig geen nieuwe MacBook Pro, ook al was ik dit echt van plan. Deze is veel te duur en heeft te weinig kracht voor de toekomst!

    Mijn late 2008 MacBook, die ik toen voor 1100 euro kocht, met een nieuwe SSD en een upgrade naar 8 Gb RAM kan nog gerust een jaartje mee.

  15. Wanneer word de nieuwe Apple MacBook pro 15 inc met touchbar geleverd want het is echt wel lang wachten op u producten die tegenwoordig bij Apple worden gelanceerd

  16. Deze is inderdaad veel te duur voor wat je maar krijgt en enkel en alleen voor die touch bar. Dezelfde specs en dunheid vind je in een windows Dell! Ook de supersnelle SSD met PCIe aansluiting zit daar in. Het enige verschil met deze macbook is de touch bar waar je 1000 a 1500 euro meer voor moet betalen. Verder heeft deze dan ook 32 GB ram afhankelijk van welk model je kiest.
    Soit ik heb ze jammer genoeg wel gekocht, want ben iets te verknocht aan mac os x. Maar, betwijfel of ik ga blijven apple volgen in de toekomst. Het wordt altijd maar minder magisch …

  17. @Fabrice: Waarom zou ik niet geïnteresseerd zijn? Toegegeven, de prijs is aan de hoge kant maar que machine ben ik best geïnteresseerd. Zit met een schuin oog nog wel naar Windows machines te kijken maar die (a) draaien niet macOS. Ja, je kunt er een hackintosh van maken maar daar zit ik echt niet op te wachten. En (b) qua prijs doen machines met vergelijkbare specificaties niet onder voor de prijs van de nieuwe MBP. Ja, alleen de nieuwe Razer Blade Pro zou me kunnen charmeren maar man, man, man, $3800 voor het instapmodel. Dat gaat me toch een beetje boven budget.

  18. Jammer dat er geen 13″ model met een fatsoenlijke videokaart is…

  19. Origineel geplaatst door Niels
    @Fabrice: soms vraag ik me juist af wat mensen zoals jij hier doen(met alle respect).

    Alles afkraken lijkt tegenwoordig ook een hype.

    Hij heeft anders wel gelijk.
    Maar de meeste fanboys kopen het appeltje puur en alleen omdat er een Apple opstaat.
    2k voor een laptop man ! Kom op nou! We leven ondertussen in 2016 hoor ? Niet meer in de jaren 90 toen he dat nog daarvoor kon vragen .
    Stelt niets meer voor Apple ! Waardeloos bedrijf is het geworden … erg jammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.