Reacties voor: Huidige MacBook Pro’s hebben de snelste SSD ooit

Windows-laptops afgetroefd op meerdere tests
De MacBook Pro 2018 heeft een snellere SSD dan ooit. Ook in andere tests blijken de huidige MacBook Pro's beter te scoren dan populaire 13-inch Windows-laptops.

Reacties: 13 reacties

  1. 3,2 en 2,2 GHz WoW drie keer zo snel als mijn MacBook met ssd van Samsung 860 pro

  2. De vraag is hoeveel je in de praktijk merkt van die hogere snelheid én (maar dat moet ieder voor zich bepalen) of ‘t de hoge prijs van de nieuwe Macbook waard is. Rekening houdend met het feit dat de vorige generatie nu waarschijnlijk voor een ‘leuke’ prijs verkocht zal gaan worden. Want één ding weten we natuurlijk zeker: de volgende generatie Macbooks zullen wederom de snelste ooit zijn…

  3. Vind het wel erg jammer dat die instapmodellen (pro 2017) niet aangepakt worden. Of heb ik dat mis?

  4. De quote klopt volgens mij niet :

    Het duurde maar 2 seconden, wat neerkomt op een snelheid van 2,519 megabyte per seconde.

    Moet toch 2,519 gigabyte zijn?

    • @Michiel: ik denk dat het letterlijk gekopieerd is vanuit het US Engels… waar zij een komma gebruiken om een 1000 te noteren. In NL had het een punt moeten zijn.

      Aan de andere kant, snelheid wordt meestal aangeduid met megabit/gigabit
      omdat je anders zelf moet gaan zitten rekenen… want als het 2 seconde duurde dan zou hij ook 5,38 GB gekopieerd moeten hebben en niet 4,5

      Maare… tis in ieder geval een monster… had ik maar €8k over (en ervoor over) dan had ik direct de pro 15 gehaald

  5. @Michiel: Je bedoelt zeker in die tabel? Denk dat ze 2519 MB bedoelen. Iets met Amerikaans systeem die punten en komma’s omdraaien.

  6. ‘t geld gaat in ieder geval wel snel..

  7. Wat ga ik straks genieten van mijn 15” 🤩
    MacBook steroïde.

  8. Dat dit de ‘snelste SSD ooit’ is komt ook door Apple’s nieuwe APFS-bestandssysteem, die het kopiëren van bestanden versnelt dankzij Instant Cloning.

    Tijdens WWDC vorig jaar lieten ze ook zien dat ze een 5GB bestand op <2 seconden konden kopieren dankzij Instant Cloning terwijl dat met HFS nog enkele minuten duurde. Zolang er geen wijzigingen zijn aangebracht beschouwt macOS de 2 bestanden als 1 bestand met APFS. Er wordt dus niets daadwerkelijk gedupliceerd. Geeft dat dan geen verstoring van de resultaten? 🤔

  9. Ach voor de prijs van een.macbook pro mag je ook wel iets verwachten. Leuk dat ze in het overzichtje data storage vergelijken met pci express storage. Nu nog een laptop met pci express storage erbij. Beroerd weer wel dat voor zo’n dure laptop de grafische performance gelijk is aan die van een laptop van 800 euro….

  10. Een laptoppie van een kleine 3000 euro, rete snel en dan plakken ze er een brakke gpu in… oh my god!!! Why??

  11. De SSD’S van de Macbook Pro 2016 behaalde deze resultaten ook al, bekijk de keynote maar. Na de update naar APFS werden die resultaten helaas spontaan zwaar gereduceerd. Benchmark scores die ik ik nu behaal komen niet eens meer in de buurt van de scores na uitpakken van de laptop twee jaar terug..

  12. Vreemd, ik heb hier een samsung NAND SSD 860 evo liggen, waarop de doos staat SATA 6Gb/s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.