Reacties voor: ‘MacBook Pro krijgt in 2021 SD-kaartlezer en HDMI-poort terug’

Tweede helft van het jaar
Apple is van plan om dit jaar twee nieuwe MacBook Pro-modellen met SD-kaartlezer en HDMI-poort uit te brengen. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo. Ze komen in de tweede helft van het jaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Het komt terug ‘omdat het handig kan zijn voor professionele fotografen’. Heeft meneer de voorspeller al eens bekeken hoeveel procent van de MacBook Pro’s naar professionele fotografen gaan? En als hij dan ook bedenkt dat bestandsoverdracht dmv een sd-kaartje een achterhaalde techniek is zou het toch helder zijn dat dit echt niet gaat gebeuren.

  2. Mooi ben van plan om de komende MacBook Pro aan te schaffen. Heeft iemand enig idee hoe lang deze dingen mee gaan zonder irritante vertragingen optreden?

  3. Zou een vreemde stap zijn…

    Op het moment dat HDMI nog een van de meest voorkomende aansluitingen is ga je die weghalen, omdat USB-C dit zou moeten gaan overnemen en die meer functies heeft. Oke prima, was misschien wat vroeg.

    Dan op het moment dat USB-C steeds meer de standaard begint te worden en op bijvoorbeeld meer en meer schermen verschijnt besluit je HDMI weer toe te voegen. Doe er dan meer USB-C aansluitingen in als mensen te weinig poorten hebben…

    SD-slot zou prima zijn. Ik stop mijn SD kaart nu in een dongle. Maakt me niet zo veel uit eigenlijk.

  4. Een super goede ontwikkeling! Images maken, bestandsoverdracht, …, …. en HDMI voor presentaties. Nu nog het VK probleem oplossen. De poster die net schreef dat alles achterhaald is. Een Mac boom air is voldoende voor u, ga niet meepraten over wat pro’s nodig hebben. Dank.

  5. Origineel geplaatst door Kees
    Het komt terug ‘omdat het handig kan zijn voor professionele fotografen’. Heeft meneer de voorspeller al eens bekeken hoeveel procent van de MacBook Pro’s naar professionele fotografen gaan? En als hij dan ook bedenkt dat bestandsoverdracht dmv een sd-kaartje een achterhaalde techniek is zou het toch helder zijn dat dit echt niet gaat gebeuren.

    Het is geen achterhaalde techniek. Je wilt dit niet draadloos doen. We hebben het hier niet over een paar GB maar over honderden. Daarnaast wordt er steeds meer cf express gebruikt.

    Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk die sd kaartlezer ook die HDMI lijkt mij onwaarschijnlijk nu steeds meer andere fabrikanten Apple volgen

  6. Eens met Maarten. Op lokatie wil je ook gewoon even de foto’s kunnen bekijken op een mooie scherm zonder al die kaartlezers/dongles mee te moeten slepen. En RAW foto’s zijn ook wat zwaarder dan wat simpele JPG’s/ HEIC’s die je bijv. in de iCloud hebt hangen. Dus is dataoverdracht niet zo snel als via het kaartje.

    Andere vraag: Kunnen de iPad’s inmiddels wel fullscreen foto’s bekijken via SD card (en kaartlezer) zonder dat je eerst hele rits foto’s moet importeren?

  7. Origineel geplaatst door Cihan
    Mooi ben van plan om de komende MacBook Pro aan te schaffen. Heeft iemand enig idee hoe lang deze dingen mee gaan zonder irritante vertragingen optreden?

    Mijn vorige MacBook pro 2013 heb ik afgelopen jaar vervangen voor een 2020 model. Niet omdat hij langzamer werd, maar omdat ik een nieuwer model wilde. Je kunt er dus zo 7 a 8 jaar mee vooruit.

  8. Deze geruchten in combinatie met de geruchten over een matzwarte MacBook Pro? Ik teken ervoor! 😍

  9. Als magsafe opladen terug komt dan heb je 2 kabels nodig voor een extern beeldscherm als je tegelijk wil opladen. Of kan de usb-c dan ook voor opladen worden gebruikt?

  10. De MacBook gaat er natuurlijk nooit dunner op worden met een gewone HDMI-poort erop. En als het een kleinere variant wordt zit je in veel gevallen alsnog met een dongle. Tsja, ik weet het niet. Maar als Kuo het zegt dan wordt het eigenlijk altijd waarheid.

  11. Een steeds grotere groep professionele fotografen maken steeds minder gebruik meer van SD kaarten. Camera’s die nu uitkomen zijn veelal uitgevoerd met CF express kaarten (type a of b). Schrijfsnelheid van standaard SD kaarten is met de huidige processor snelheid en buffers op camera en mogelijkheid tot 4K en zelfs 8K filmen gewoon niet meer voldoende.

    Voor de fotografen hoeft Apple het dus niet te doen. Mijn eigen camera heeft ook een CF Express card slot en een SD card slot, die SD die daar ik zit gebruik ik alleen als back up van de jpeg files. De RAW-bestanden gaan naar de CF Express… ofwel die SD kaart verlaat mijn camera niet meer 🤣🤣🤣

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.