Reacties voor: Zo kan een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien

De OLED-balk op de nieuwe MacBook Pro moet een aantal handige functies brengen, waardoor de functietoetsen boven het toetsenbord een stuk praktischer worden. Maar hoe zou zo'n OLED-balk eruit kunnen zien? Dit concept toont het.
Lees het complete artikel → Zo kan een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien

Reacties: 16 reacties

  1. Misschien is zo’n strip ook interessant als aanraakgevoelige vervanging van het Dock?

  2. @HaJee: Juist! Scheelt ruimte en werkt beter in een full screen omgeving.

  3. Ik zie er eerlijk gezegd de meerwaarde niet van in (mijn mening, begrijp dat andere dat wel zien) Net zoals force touch op mijn huidige macbook zal ik dit wrs nooit echt gebruiken. Apple kennende zal de prijs dan ook wel wat stijgen (in Europa dan toch)

  4. Ik vind die OLED balk ook fantastisch, maar de ontwerper slaat toch echt de plank mis als hij denkt dat je “F1”, “F2”, “F3”, etc nog steeds moet afbeelden. Zo’n balk is JUIST bedoeld om dat niet meer te hoeven tonen. Die F-benamingen voor de toetsen zijn juist bedacht om dat de functie in elke app anders kan zijn. Als de afgebeelde toetsen nu per app mogen verschillen, is een symbooltje genoeg natuurlijk! En er mag ook wel wat kleur voor gebruikt worden! Niet alleen maar saai wit op zwart.

  5. @HaJee: WoW die is echt goed bedacht! Hopelijk stoppen ze die erin!

  6. Hoewel ik ‘t idee erachter nog wel een beetje kan volgen – meer flexibiliteit in de functietoetsen – wordt het zo wel een héél erg (viervoudig) schizofreen apparaat qua gebruikersinterface.

    (1) Klassiek aanraakongevoelig scherm, (2) aanraakgevoelige strook mèt display, (3) klassiek mechanisch toetsenbord met alleen witte LED verlichting, en tenslotte (4) een forcetouch gevoelig vlakje zònder display (touchpad). Vier verschillende technieken voor in/uitvoer, waarvan drie op één oppervlak.

    Dan kunnen ze beter alles vervangen door één (of desnoods twee) touchscreens. Daar kun je ook prima (een strook) virtuele toetsen en een virtueel touchpad in verwerken… Één enkele I/O techniek, met optimale flexibiliteit in ‘t gebruik (nl. volledig softwarematig in te delen) 🤔
    _

    Mis trouwens nog de reacties van mensen die denken dat Mac en OS X ‘fundamenteel ongeschikt’ zouden zijn voor een gecombineerd in/uitvoerscherm(pje), wat zo’n OLED stripje in feite toch zou zijn 😁

  7. De OLED strip is alleen bedacht om touchscreens niet te hoeven te introduceren. Want een mac met touchscreen is een gevaar voor de ipad. En Apple wilt niet invreten op de eigen markt.

    Ik noem dit een voorbeeld van de wet op de remmende voorsprong. Waarbij Apple bang is om markt te verliezen op hun eigen apparaten. Daarom hoop ik dat het een heel stuk slechter met Apple zal gaan. Misschien gooien ze de boek daarzo wat meer open. En worden ze verplicht om met een mac te komen met touchscreen.

    Ik vind het gewoon belachelijk dat je bijv met Logic moet werken met een remote app oo de ipad om de faders in je mixer te kunnen bedienen. Maak gewoon een touchsreen op de mac. Zodat je de mixer direct kan bedienen vanaf het scherm. Zo zijn er heeeeel veel applicaties die heel goed een touch screen kunnen gebruiken.

    Deze OLED screen is weer eens een tussen stap om geen touchscreen op de macpro te zetten.

  8. Vingerafdruk scanner erin = take my money

  9. Het kan toch niet anders of de verkoop van de macbooks moet in een enorme dip zitten. Niemand gaat de huidige pro nog kopen en eind 2016 is nog ver weg. Ik kan niet langer wachten dus moet ik misschien toch maar een Asus gaan aanschaffen. Iphone 7 skippen we ook al dus misschien wel helemaal apple vaarwel zeggen?

  10. Tja, zo’n balk ziet er in mijn ogen toch uit als: ‘wat gaan we nu eens doen met die macbook pro?’. Ik ben niet zo meegegaan in de woorden van ‘apple innoveert niet meer sinds de dood van Steve Jobs’, maar nu komen ze met een balkje. Zorgt er niet voor dat ik t koop en ook de iPhone 7 trekt me nog niet. Dat is tot nu toe wel gebeurd met elk nieuw model (qua design, geen S update of hardware update in macs).

  11. Zie het wel zitten eigenlijk. Ik ben niet zo goed met wat die knoppen nu doen in sommige apps, misschien dat ik ze dan wat vaker gebruik en dus sneller werk.

  12. @Ferryman: Ik begrijp je punt maar vanuit de praktijk en ergonomisch gezien is het minder vreemd. 1) Apple (of moet ik zeggen: Jobs) liet in het verleden weten een (staand) aanraakscherm bij lap/desktops te vermoeiend en daardoor onpraktisch te vinden en ik vrees dat dat waar is. Zet een iPad maar eens rechtop en ga dan een paar mailtjes typen. 2) De aanraakgevoelige strook ‘ligt’ dus heeft daar geen last van. 3) Een beetje computergebruiker kan blind typen en dat gaat niet op een touch screen, maar juist prima op een toetsenbord. Tenzij je er weer toets-formaat schermpjes van maakt, wat overigens al eens gedaan is. 4) Het trackpad voorzien van een schermpje heeft weinig nut. Het is te klein om als scherm dienst te doen en steeds wisselen met kijken naar twee schermen is zeer vermoeiend. Daar heb je het beeldscherm voor. Dit is eigenlijk geen apart punt maar hoort bij punt 1.

    Wacom heeft beeldschermen voor aan je computer, die je met een stylus en met je vingers kunt bedienen, maar echt populair is het nooit geworden, al helpt – toegegeven – de hoge aanschafprijs daarbij ook niet.

  13. Zolang de powerknop een fysieke knop blijft is voor mij geen probleem. Want geef toe, once in a while blijft de mac toch hangen. En trouwens. Dat lijkt me vrij onhandig die balk. Wat als je koudere handen hebt?

  14. Origineel geplaatst door Jose
    De OLED strip is alleen bedacht om touchscreens niet te hoeven te introduceren. Want een mac met touchscreen is een gevaar voor de ipad. En Apple wilt niet invreten op de eigen markt.

    Ok dit verzin je ter plekke. Het is algemeen bekend dat Apple niet bang is z’n eigen producten te kannibaliseren. Ze doen het constant. iPad kannibaliseert MacBook Air en andersom, iPad Mini kannibaliseert iPad 2, etc etc.

    Verder is de reden dat Apple geen touch screen laptops maakt omdat ze er simpelweg niet in geloven. Ze geloven in één ‘click-based’ OS en één ‘touch-based’ OS. Dat is ook wat ze nu hebben: OSX en iOS. iOS heeft geen click interface en OSX is niet geschikt voor touch. Als ze een touch screen laptop zouden maken, zouden ze er een nieuw OS voor moeten maken die iOS en OSX samenvoegt, net als Microsoft heeft gedaan met Windows 10. Dit gaat echter nooit gebeuren want het gaat recht tegen hun design principles in van hoe een user interface moet werken op elk device.

    Steve Jobs heeft ook een keer geroepen dat verticale touch screens niet werken, dat ze het hebben onderzocht en je armen er gewoon snel moe van worden. Dus hebben ze touch op een andere manier geïntegreerd in een MacBook: namelijk in de vorm van het trackpad! Dat is namelijk wel gewoon horizontaal. En nu als toevoeging ook het OLED balkje.

  15. Onder de oled balk komt een vinger afdruk scanner net zoals in de iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.