Reacties voor: Zo kan een MacBook Pro met een touchscreen toetsenbord eruit zien

Hoe ziet een MacBook Pro met aanraakgevoelig toetsenbord eruit? In een concept is te zien hoe de Touch Bar verder doorgetrokken wordt, waardoor er één groot aanraakgevoelig vlak ontstaat. Zie jij hier wat in?

Reacties: 15 reacties

  1. Dit typt toch voor geen meter?

  2. @Jeroen: ik denk dat ze met een doorontwikkeling van haptische feedback zeer ver kunnen komen.

  3. Mocht Apple dit ooit gaan maken dan zou ik echt de overstap gaan maken naar wat anders. Heb liever een “echt” toetsenbord in plaats van een touchscreen.. + dat het er niet zo geweldig uit ziet

  4. Ik snap niet dat mensen zeggen dat ze dit niet fijn vinden. Ik bedoel op de iPhone en iPad heb je toch ook geen feedback en ik type daar hele verhalen op!

    Ik vind dit een enorm gaaf concept. Wanneer kan ik hem kopen 😋. Ik ben helemaal voor. Nog dunnere en lichtere laptops dan ze al zijn. Ik denk wel dat je de laptop een klein beetje moet tilten. Typen op een iPad die vlak op tafel ligt is mwah maar eenmaal een beetje schuin typ ik net zo snel als op een toetsenbord.

  5. Ik ben enigszins sceptisch. Ik heb “blind” leren typen en dan wil je de randen van de toetsen voelen, terwijl je vingers erop rusten. En het stipje waar de wijsvingers thuis horen. Lijkt me heel knap als ze dat voor elkaar krijgen. Maar goed: ik laat me graag verrassen!

  6. Typen op een touchscreen toetsenbord met beide handen lijkt mij niks, maar waarom niet het Touch toetsenbord kleiner maken en via swype invoeren met of zonder pencil?

  7. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Mocht Apple dit ooit gaan maken dan zou ik echt de overstap gaan maken naar wat anders. Heb liever een “echt” toetsenbord in plaats van een touchscreen.. + dat het er niet zo geweldig uit ziet

    Dan ga je toch over over.. Je hebt het niet eens geprobeerd en je schiet het al af. Glas is dan half leeg he.

  8. Eigenlijk moet het toetsenbord zelf uitzoeken hoe je typt.
    Ik denk met marges dat iedereen blind kan typen.

    Moet je eens voorstellen dat je hetzelfde kan typen als je in zn geheel 1cm naar rechts alle virtuele toetsen aanraakt.

  9. De Lenovo Yoga book heeft dit al, ik heb er een en dit is alleen te gebruiken voor als je kleine berichtjes typed. Voor langere teksten heb ik toch echt een fysiek toetsenbord nodig.

  10. Origineel geplaatst door Mike
    Ik snap niet dat mensen zeggen dat ze dit niet fijn vinden. Ik bedoel op de iPhone en iPad heb je toch ook geen feedback en ik type daar hele verhalen op!

    Ik vind dit een enorm gaaf concept. Wanneer kan ik hem kopen 😋. Ik ben helemaal voor. Nog dunnere en lichtere laptops dan ze al zijn. Ik denk wel dat je de laptop een klein beetje moet tilten. Typen op een iPad die vlak op tafel ligt is mwah maar eenmaal een beetje schuin typ ik net zo snel als op een toetsenbord.

    Als jij op je toetsenbord hetzelfde typt als op je mobiel (met twee duimen) geef ik je groot gelijk.

    Maar gok dat je net als de rest van de mensen met alle tien vingers typt. Dan is het zeer lastig om te weten of je wel op de goede toetsen zit.

    Probeer maar eens zo’n rode lazer toetsenbord bij de Apple store. 😉

  11. @Freaky: Toch gaat het op de iPad ook prima. Is vooral een kwestie van wennen. Op een gegeven heb je echt wel door waar je a zit.

  12. Mensen die dit fijn zouden vinden kunnen niet fatsoenlijk typen, punt. Bij een iPad en iPhone ‘werkt’ het, omdat het beeldscherm niet los staat van het toetsenbord en je dus sowieso constant naar je vingers of in ieder geval in die richting kijkt. Als je een cursus typen volgt, leer je om blind te typen door met je vingers de toetsen af te tasten. Dat is bij een touchscreen gewoon onmogelijk, ook niet met fancy ‘taptic engine’. Ik kan mij ook niet voorstellen dat het ergonomisch zinvol is om constant op een vlak scherm te tikken.

    Dit is zo een overduidelijke regressie dat ik het voor geen moment serieus neem. Als je geen toetsenbord wilt, neem dan een tablet.

  13. @Tevilnelg: Ik ben denk ik ook niet een erge voorstander van een touchscreen toetsenbord, maar vind je menig wel erg kortzichtig. Ik kan namelijk op mijn iphone ook gewoon blind typen terwijl ik loop en vooruit kijk. Swype leert hoe je typt en ik maak daar zelden fouten mee als ik blind typ op mijn Iphone.

  14. WoW dat vind ik nu eens een baanbrekend iets weer in lange tijd van Apple. En lijkt mij zo geweldig. Voor creatievelingen en fotografen kun je mooi retoucheren op een krachtige laptop. Maar ook technische mensen kunnen direct vloerplannen of netwerk tekeningen maken en met verbeterde accu en vermindering van gewicht lijkt mij dit de dood van de iPad achtigen. Als het ook nog vloeistof dicht is en het scherm er eventueel gedraaid kan worden is het helemaal klaar. Ik denk wel dat ik daarvoor wat geld opzij zou willen zetten. Ik zelf heb nu na twee jaar geleden een MacBook air 11 uit 2011 pas twee weken geleden een MacBook pro uit 2012 omdat ik deze Inc 16Gb en een 256Gb pas enigszins kan betalen zonder ruzie thuis. Maar voor deze wil ik wel ruzie maken thuis 😂

  15. @Jeffrey: ik heb nog wat toetsenborden met USB liggen in doos 😂 en die kun je overnemen sterker ik gebruik die als ik meer moet typen. En dan tevens een extern scherm. Dus ik zie het niet als een minpunt maar smaken verschillen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.