Reacties voor: Adapters voor de nieuwe MacBook Pro: deze opties zijn er

Wil je al je bestaande accessoires koppelen aan de nieuwe MacBook Pro, dan heb je één of meerdere adapters of kabels nodig. Van USB naar Lightning en van HDMI tot SD-kaart: welke adapters zijn er allemaal beschikbaar?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Ik zat meer aan deze te denken?
    O.a. bij BOL voor €99,95. Ziet eruit als een prima all-in-one. Of zie ik nu iets over het hoofd m.b.t. de nieuwe MBP?

  2. Apple heeft een nieuwe melkkoe gevonden, accessoires. Je betaalt al ruim €1999 euro voor een standaard MacBook pro met oled balk en touch id, dan moet je nog allemaal losse plugs kopen om meer ermee te kunnen doen 😂 Nee geen upgrade voor mij dit keer

  3. Opzich is USB-C meer dan prima, maar waar je toch wel meest nat op gaat is nu die Lightning Cable. Dat is eigenlijk wel een doorn in het oog nu. Verander dat op alle devices gewoon ff naar USB-C en je hebt, laten we eerlijk zijn, een standaard die nog wel 10 jaar mee kan.

    Daarbij dienen ook de TV’s, Beamer, Schermen (whatever in eider geval beeld) de volgende stap te zetten en HDMI gewoon te laten varen en over te stappen naar UCB-C.

  4. Absurd dat Apple gekozen heeft voor een 3,5 mm-aansluiting. Had er een lightning-poort op gegooid en we hadden zowel muziek kunnen luisteren als onze iPhone aan kunnen sluiten!

  5. Origineel geplaatst door Leon
    Absurd dat Apple gekozen heeft voor een 3,5 mm-aansluiting. Had er een lightning-poort op gegooid en we hadden zowel muziek kunnen luisteren als onze iPhone aan kunnen sluiten!

    Hoe kan je dan je iphone erop aansluiten?

  6. Kom je aan met je Macbook Pro van 3 ruggen en 200 adapters. Lekker esthetisch!

  7. 1 USB poort! Ze hoeven maar 1 normale USB-poort eraan toe te voegen en ik zal dat ding kopen. Zonder HDMI, SD-slot, lichtgevende logo en magsave kan ik nog met moeite mee leven. Maar geen USB-poort is echt een afknapper.
    Geef me een reden waarom ik een macbook pro uit 2014 om zou willen ruilen voor de nieuwe?

  8. Ze zaten waarschijnlijk aan tafel en vroegen zich af hoe ze nog meer geld kunnen verdienen. Dus bedachten het idee van nog meer dongles verkopen.

  9. Ik snap dat je wil vernieuwen, maar een nieuwe iPhone uitbrengen èn een nieuwe Macbook. En er dan voor zorgen dat je je ongelofelijk dure nieuwe telefoon niet kan aansluiten op je ongelofelijk dure, even nieuwe Macbook zonder eerst, opnieuw langs de kassa te passeren voor een adapter? Dat is echt iets heel, heel vreemds…

    iPhone van volgend jaar zal waarschijnlijk wel een lightning naar USB-C kabel in zijn doosje hebben, wat mensen zonder USB-C poort dan weer verplicht om ook een adapter te kopen om hun nieuwe USB-C kabel op hun laptop aan te sluiten.

    Zo heb je ineens, werkelijk iedereen een adapter laten kopen, nu de ene helft, volgend jaar de andere helft 🙂

  10. mooi spul maar ik vind het eigenlijk te gek voor woorden dat je naast een mooie nieuwe maar peperdure labtop ook nog verschillende adapters moet aanschaffen om je normale opties te kunnen blijven gebruiken, hier is toch eenzijdig over nagedacht.. echt innovatief zou het zijn als aan het einde vd presentatie Phil zou hebben gezegd… there’s one more thing om dan met een geweldige “adapter oplossing” te komen.. maar helaas, hier laat apple toch wel een steek vallen.. jammer

  11. De adapter werkt echter ook de andere kant op, want je kunt ook andere Thunderbolt 3-apparaten aansluiten op een Mac met Thunderbolt- of Thunderbolt 2-aansluiting.

    Werkt dat LG scherm mbv die adapter dan op 5k resolutie icm m’n late 2013 MBP met Sierra?

  12. Deze komt binnenkort op de markt: Marble, portable docking & charging station. Bevat in principe zo goed als alle adapters en is tegelijk oplader.
    Was een succesvol kickstarterproject. Levering zou in oktober plaats vinden, maar vooralsnog nog niets gehoord over die van mij…

  13. Slaat inderdaad nergens op.

    Om mijn 4 jaar oude MBP te vervangen met een notebook met vergelijkbare specs, ben ik nu €3199,- kwijt….voor een notebook met 16 GB RAM (hoezo Pro??) en een 512GB SSD (veel te weinig voor pro-gebruik, o.a. video-editing, beeldbewerking e.d.). Voor die prijs zou een 1TB schijf en 32GB RAM best logisch zijn gezien de huidige prijzen van deze componenten.

    Daarbij moet ik adapters of een dock kopen van minstens €150,-/€200,- in totaal om alle apparaten te kunnen gebruiken die we afgelopen jaren hebben verzameld (iPhone, iPad, card reader, backup drive, Thunderbolt monitor, USB-DAC/Amp etc. etc.)

    Ik begrijp dat Apple vooruitstrevend wil zijn. De Touch Bar is een leuk voorbeeld. Maar door op deze manier vaste klanten uit te buiten slaan ze volledig de plank mis.

    Helaas is er geen goed alternatief als je al diep verzonken zit in het Apple ecosysteem. En dat weten ze maar al te goed…..

  14. Ik vraag me af of de Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2-adapter de nieuwe macbook pro compatibel maakt met Apple’s eigen oude Thunderbold display. Dat zou dan wel weer leuk zijn. Kan iemand van iCulture dat nagaan?

  15. Dit topic laat toch precies zien dat ze de plank volledig misslaan. Wie wilt er nog honderden euro’s uitgeven als ze net 3k hebben stuk geslagen op een nieuwe MacBook. Om nog maar niet te spreken over hoe onpraktisch het wel niet is. Hier is niks pro’s aan.

    Maar goed hier zijn we natuurlijk zelf aalemaal ook schuld aan. Hoeveel telefoons hebben we al niet gekocht waar we batterypack hoesjes oid bij gekocht hebben omdat het product zelf eigenlijk in de basis al niet voldoet. En waarom? om een nog dunner product te kunnen leveren? Dat heb ik nog steeds niet helemaal begrepen. De hele filisofie van Dieter Rams waar design er voor moest zijn om de functie zo eenvoudig mogelijk te maken zijn we doorgeslagen en gaat het design nu nog alleen nog maar een remmende factor zijn voor de functionaliteit.

    Had gehoopt dat dit de vervanger kon worden voor mijn iMac en oude MacBook maar het ziet er naar uit dat een tweedehandse “nieuwere”MacBook de enige optie is of toch maar overwegen om helemaal van Apple afscheid te nemen

  16. Origineel geplaatst door Leon
    Absurd dat Apple gekozen heeft voor een 3,5 mm-aansluiting. Had er een lightning-poort op gegooid en we hadden zowel muziek kunnen luisteren als onze iPhone aan kunnen sluiten!

    Origineel geplaatst door Angelus
    Hoe kan je dan je iphone erop aansluiten?

    Dan hadden ze een verkeerde keuze gemaakt met Lightning.

    Komop. Apple ziet er toekomst in usbc maar zegt ook NEE Lightning is beter.

    Dus men kan wel met MacBook lader een telefoon met usbc opladen behalve hun iPhone.
    Straks is usbc koptelefoon een gemeen goed en betaalbaar. Het is geschikt voor MacBook muv iPhone.

    😡

  17. Overigens zie ik niet in waarom ik een adapter van USB-C naar USB-A zou kopen voor 25 euro, als ik hem hier kan krijgen voor minder dan een tientje.
    Een beetje rondkijken kan geen kwaad.

  18. Jeetje wat zijn jullie allemaal cynisch. Misschien heb je nu een adaptertje nodig voor de uitzonderingssituatie waarin je iets aan wil sluiten aan je macbook, maar dit geeft je heel veel profijt over een paar jaar als alles usbc heeft en je dus nog volledig up to date bent met je macbook uit 2016.

    @KY waarom zou je je in godsnaam zo druk maken om een usb poortje? Wat doe je met een usb poort. Misschien moet er een nieuwe usb stick komen die direct in de usbc past, maar dit is toch wel de toekomst. De keuze om de iphone kabel usb c te geven was op zich een goede geweest, maar dan zitten vele malen meer mensen die een oudere mac of pc hebben zonder manier om iphone aan te sluiten. Uiteindelijk zou ik hier me ook zeker niet door tegen laten houden.

    Dit soort minieme ongemakken horen er naar mijn idee ook bij als je early adopter wil zijn. En anders moet je over twee jaar een macbook kopen, dan zal je hier geen last meer van hebben.

  19. MacBook Pro (13-inch, Early 2011)
    2,7 GHz Intel Core i7
    16 GB 1600 MHz DDR3
    Intel HD-video 3000 512 MB

    Nu buiten de video kaart wat maakt mijn 5 jaar oude Macbook Pro minder snel of speciaal. In de keynote zaten ze wel te zuren dat hun Macbook Pro dunner was. Who cares maak het wat dikker met MEER batterij. Zorg dat hij super snel is en een vervangbare ssd en ram. Hebben ze de magsafe eruit gehaald omdat hij niet meer op de grond valt omdat aan het snoer word getrokken. En al die stomme dongels idioot. Ik weet echt niet of ik bij Apple zal blijven. Maar ik wil niet weg omdat het werkt en ik al 5 jaar doe met mijn macbook pro. Zal ik nog 2 jaar extra kunnen doen?

    Tim Cook is zo trots op iCloud drive?????? We hebben al jaren Dropbox, Google Drive etc en ook bereikbaar van je iPhone, iPad, en macbook en android device. Jullie klinken niet meer overtuigend Apple. En ergens hoop ik dat ze gaan zinken als ze zo verder gaan want ze verdienen het niet meer. Van mij mag Tim Cook zijn spullen nu wel pakken en worden vervangen die tech maakt en niet bezig is met politieke dingen want Tim is veel te veel afgeleid door politieke correctheid.

  20. Deze is ook handig!

  21. Origineel geplaatst door Jelmer
    Deze is ook handig!

    Gratis bij een nieuwe MacBook 😀.
    O nee kost Apple teveel geld. 😴

  22. @Driesdk: waarom moet je telefoon nog met een kabel aan je computer hangen? iOS is jaren geleden al ‘stand alone’ gemaakt. De focus is nu de iCloud! Daarmee sync je alles en is een 1-op-1 verbinding tussen apparaten overbodig geworden.

  23. Ik snap echt niet de ze zelf geen USB-c naar Gigabit ethernet adapter hebben.
    Belkin is er blij mee 40€ 😳

  24. Absurd dat je allemaal adapterkabeltjes moet kopen om je Apple iPhone of je AppleEarpads aan te sluiten op je Apple MacBook. #FAIL

  25. Dus even samenvatten: als je een nieuwe MacBook wil en ook nog je randapparatuur wil blijven gebruiken ( USB sticks, SD kaart, e reader, enz…) dan mag je ongeveer een goede 100€ bij de al forse aankoopprijs tellen. Moest het Apple te doen zijn om het stellen van een nieuwe standaard ( USB c) en niet om het geld, dan zouden ze zelf een universele adapter ontwikkelen en deze bij de MacBook geven. Maar dit is natuurlijk de geschikte manier om nog wat extra inkomsten te genereren. Sinds Tim Cook aan het hoofd staat, zijn de inkomsten belangrijker geworden dan de klanten.

  26. Helemaal eens met Jan! Ik maak al jaren gebruik van Apple producten (iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, etc) en ben altijd zeer tevreden geweest. Je betaalde iets meer maar dan heb je ook echt een goed product. Dat vond ik dus niet erg. Maar sinds Tim Cook aan de top van Apple staat gaat het veel meer om het geld en minder om de ervaring. Een MacBook Pro met Touch Bar (instapmodel) voor een slordige 2000 euro en dan moet je nog je adapters erbij kopen. Gaat mij echt te ver, meer betalen voor een goed product vind ik prima maar er zijn grenzen!

  27. Ik snap niet dat mensen zo verstokt willen vasthouden aan een tig-aansluitingen concept. Eén poort voor alles als nieuwe strategie is toch geweldig?

    Bovendien, de echte way to go is as much as possible kabelloos. iCloud of vergelijkbare diensten gaan over het syncen van data. Zelfs dSLR camera’s krijgen tegenwoordig wifi verbindingen om foto’s mee op te halen. Niet 1-op-1 kabel verbindingen.

    Volg je die strategie dan heb je dus maar 1 stroomkabel nodig en een kabel voor eventueel presenteren op een beamer met hdmi. Nou dan hebben we het over welgeteld 1 verloopstekker.. goh goh. Bovendien zitten mijn collega’s en ikzelf met onze Dell laptops óók altijd te klieren met verloopjes op m’n werk.

    Tot slot: het is altijd Steve geweest die bepaalde zaken de nek om heeft gedraaid in de loop der jaren, denk aan de floppydisk- en cdromdrive en zaken als Flash. Kom dus niet aan met het gegeven dat dit nu enkel alleen door Cook komt…

  28. Meer dan twee ruggen betalen voor een apparaat waar nog steeds ‘made in china’ op staat ….

  29. Ik heb een hoop gelezen over kabels en adapters, maar wat nou als we draadloos gaan denken? Want volgens mij is dat de kant waar Apple heen stuurt. Opslag in de cloud of op een NAS, muziek stream je draadloos, internet over WiFi en presenteren op een TV of beamer via Airplay. Het enige dat nog een kabel zou moeten hebben is je voeding en monitor.

    In mijn geval zit ik met een oude VGA monitor van > 10 jaar oud, dus op zich mooi moment om bijvoorbeeld zo’n nieuwe LG monitor aan te schaffen. Heb ik nog maar één kabel waar beeld uit gaat en voeding in komt. En heb ik direct een 5K scherm met ingebouwde USB hub.

    Enige wat balen is is dat de ethernet aansluiting weg is, maar goed de snelheden van WiFi worden ook steeds beter dus op zich zou je dat niet missen en is het meer het idee.

  30. Binnenkort komt Apple met de iCase, ‘a beautiful designed case for all your adapters’…. 🤔

  31. SD Card – wifi
    Printer – wifi
    Backup – via wifi

    Ik zie het probleem niet .. tenzij je de behoefte voelt om van alles een probleem te maken.

  32. @MJ:
    Jouw reactie is typisch de reactie van een thuisgebruiker.

    Ik gebruik mijn MBP voor mijn bedrijf (o.a. fotobewerking, video-editing e.d.), maar heb bijvoorbeeld die 3 apparaten niet met wifi. Mede doordat bedraad veel snellere snelheden te halen zijn. In mijn geval een no-brainer. Ik heb dus een docking station nodig van €200/€250. Ik ga er niet door failliet, maar je moet ‘m wel meeslepen en erg fraai staat het ook niet met je apparaat waar je net €3500,- voor betaalt hebt.

    Laten we het ook niet hebben over de stap naar 32GB of de gigantische meerprijs die ze durven vragen voor slechts 1TB SSD.

    USB-C-only is anno nu gewoon (nog) niet ideaal en Apple had gewoon een docking station mee kunnen leveren…of in ieder geval de mogelijkheid kunnen bieden om hun klanten het iets comfortabeler te maken. Dit is niet de Apple die ik ken toen ik besloot om in hun gehele eco-systeem te stappen.

  33. Gaan we weer, USB adapter, Ethernet adapter, HDMI adapter. En dan x 2. Voor in de tas en voor op het werk. En dan thuis maar elke keer klooien met kabeltjes in adapters prikken, want 3 setjes wordt echt te gek.
    Misschien toch maar zo langzaam aan eens denken aan overstappen…

  34. Origineel geplaatst door mark
    Gaan we weer, USB adapter, Ethernet adapter, HDMI adapter. En dan x 2. Voor in de tas en voor op het werk. En dan thuis maar elke keer klooien met kabeltjes in adapters prikken, want 3 setjes wordt echt te gek.

    Misschien toch maar zo langzaam aan eens denken aan overstappen…

    Gewoon een dock voor op je bureau met 1 enkele usb-c kabel naar de Macbook. Eventueel nog een portable versie voor in de tas en klaar.
    Waarom blijven mensen zeuren en in de techniek van het verleden hangen, terwijl het allemaal zoveel makkelijker kan.

    Als ik een pc zou willen met alle mogelijke poorten erop zou ik wel een desktop kopen…

  35. @KY: Ik heb een late 2008 macbook pro en ik twijfel zelf of ik moet overstappen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.