MacBook Pro M2 2022

Reacties voor: M2 MacBook Pro 2022 nu te koop: dit zijn de beste prijzen [poll]

Het is zover: het nieuwe 13-inch instapmodel van de MacBook Pro met M2 is nu verkrijgbaar. Dit is de eerste MacBook met M2-chip die in de winkel ligt. Welke uitvoeringen kun je kiezen en wat kosten ze? Dat zie je in dit prijzenoverzicht. We beantwoorden ook de vraag: is dit wel de beste keuze als je een krachtige MacBook Pro zoekt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik ben benieuwd naar de vergelijking met de nieuwe MacBook Air. Qua prijs verschillen ze niet veel. Koop je dan alleen een touch bar extra?

  2. Nou dat lijkt mij duidelijk. (Het overzicht hier plaatsen ipv van Twitter is vervelend omdat ik geen Twitter heb mag ik niet scrollen)
    Wie gaat er voor zo weinig voordeel een touchbar kopen die eruit gaat / men al had aangegeven dat deze lang niet altijd handig was en die twee uurtje meer is een theoretische waarde die je op zo’n getal niet meer merkt.

    Heeft echt niets met MacBook Pro te maken lijkt zo en puur voor mensen die alleen naar een naampje kijken.

    Daarnaast.. wie gaat er nu uren naar een 13,3 inch scherm turen? Al eens eerder genoemd dat dit echt mini is. 15 inch is een veel betere maat en volgens mij veel gewilder. (Ik overweeg niet eens een 13 inch terwijl met 15 ik serieus ga denken en twijfelen)

  3. Origineel geplaatst door Joost
    Nou dat lijkt mij duidelijk. (Het overzicht hier plaatsen ipv van Twitter is vervelend omdat ik geen Twitter heb mag ik niet scrollen)

    Wie gaat er voor zo weinig voordeel een touchbar kopen die eruit gaat / men al had aangegeven dat deze lang niet altijd handig was en die twee uurtje meer is een theoretische waarde die je op zo’n getal niet meer merkt.

    Heeft echt niets met MacBook Pro te maken lijkt zo en puur voor mensen die alleen naar een naampje kijken.

    Daarnaast.. wie gaat er nu uren naar een 13,3 inch scherm turen? Al eens eerder genoemd dat dit echt mini is. 15 inch is een veel betere maat en volgens mij veel gewilder. (Ik overweeg niet eens een 13 inch terwijl met 15 ik serieus ga denken en twijfelen)

    Ik had de 13” Pro graag voornamelijk thuis en op kantoor in clamshell-mode met twee externe schermen willen gebruiken. Af en toe onderweg. Maar hij ondersteunt maar één extern scherm.

  4. Ik heb momenteel een Intel Macbook Pro met Touchbar 2018′. Ik wacht wel op een MacBook Pro 14 met touchbar en zonder notch voor ik ga upgraden. Ik kan niet zonder een Touchbar.

  5. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @[Dinesh](#comment-889752): De Touch Bar is op z’n retour. Die gaat echt niet meer terugkomen in de 14-inch MacBook Pro. Het is waarschijnlijk alleen nog dit 13-inch model en daarna is het, vermoed ik, wel gedaan met de Touch Bar.

    Is daar ergens een bron van of is dit pure speculatie?

    • @Jeroen: Apple heeft dit uiteraard niet zelf aangekondigd, maar het feit dat hij al niet meer in de MacBook Pro’s van 14- en 16-inch zit (de nieuwste 2021-modellen) en alleen in een model dat nog het design uit 2016 heeft, zegt uiteraard genoeg. Apple heeft het bewust uit de huidige high-end MacBook Pro’s gehaald, daar is een overduidelijke reden voor (te weinig gebruikt). Er is ook door professionals nauwelijks over geklaagd dat dit er nu niet meer in zit. Gebruikers misten vooral de fysieke functietoetsen.

      De enige reden dat het nu nog in de 13-inch MacBook Pro zit, is dat het vermoedelijk duurder was om het eruit te halen dan het er maar in te laten zitten. Apple kon zo de bestaande behuizingen gebruiken en er alleen een nieuwe M2-chip in doen, wat veel voordeliger is dan een nieuw ontwerp te maken en te fabriceren.

      Je hoeft me uiteraard niet te geloven, maar er zijn meerdere bronnen geweest die zeggen dat Apple stopt met de Touch Bar en de recente 2021 MacBook Pro’s zijn daar het bewijs van 😉. Het is niet voor niets dat er al jaren niks nieuws meer is op dat gebied.

  6. Ik heb al een aantal reviews bekeken die op basis van de specs de diverse modellen hebben vergeleken. De Pro m2 13” is duidelijk zonde van het geld. Ook heb ik gekeken naar het prijsverschil tussen de air m2 en de m1 pro 14”. Dat is ongeveer 250,00 als ik in de air 512GB SSD stop en 16gb geheugen. Dan kies ik toch voor de m1 pro 14” 🤷🏼

  7. Zelf heel tevreden van mijn Macbook Pro 14″ met M1 Pro. Hoewel de midnight Macbook air er echt heel vet uitziet, vind ‘k de M2 airs echt wel over-priced…. Als je dan toch zoveel centen uitgeeft zou ik meteen voor een Pro gaan met beter scherm etc…

  8. Er is géén concurrentie voor de aankoop van een nieuwe MacBook of andere Apple producten. Wat heeft het voor zin om de winkels met elkaar te vergelijken voor de beste deals. Er worden al jaren prijsafspraken tussen Apple en de winkels. Wil je als winkel daar niet aanhouden dan mag je géén Apple producten verkopen.
    Dit is verboden door de Nederlandse wetgeving maar niemand die er in dit medium erover klaagt.
    Dit soort praktijken zijn zeer nadelig voor de Nederlandse consument.
    Ik ben al vanaf dag één fan van Apple producten maar ik heb nog nooit, buiten EBay.UK om, een ‘koopje’ kunnen scoren.
    Al jullie prijsvergelijkingen in dit medium voor nieuwe Apple producten is een farce. Ik zou zeggen, doe hier wat aan i.p.v. Nederlandse consumenten te belazeren.

  9. Helaas zijn de nieuwe MacBook Air en Pro zeker overpriced. Als je een goede deal wilt vinden dan kun je je altijd inschrijven voor een price alert op bv tweakers.net. Zo heb ik een paar weken geleden de MacBook Pro 14 met M1 Pro aangeschaft voor €1888.- bij de MediaMarkt. Was maar een paar dagen in de aanbieding. Is goedkoper dan de MacBook Air met M2 en zelfde hoeveelheid geheugen en SSD.

  10. En wat denken jullie van de macbook pro 13 M1 vs macbook air M2?
    Ik zit er aan te denken om de macbook pro 13 M1 nog ergens wat goedkoper te kopen.

  11. @Reizigers: Je stelling klopt meestal, alleen af en toe worden er een paar pallets gedumpt door bijvoorbeeld Mediamarkt, daar heb ik een paar maanden geleden mijn macbook air m1 voor rond de 950 gekocht. Toch gezien de status van Mediamarkt als “official dealer” zal ook dat alleen met toestemming gebeurd zijn……

  12. Origineel geplaatst door Fred
    @Reizigers: Je stelling klopt meestal, alleen af en toe worden er een paar pallets gedumpt door bijvoorbeeld Mediamarkt, daar heb ik een paar maanden geleden mijn macbook air m1 voor rond de 950 gekocht. Toch gezien de status van Mediamarkt als “official dealer” zal ook dat alleen met toestemming gebeurd zijn……

    Heb 3 jaar geleden op die manier m’n 2019 27” iMac gekocht. Bij vandenborre stond de duurste i5 van dat moment geprijsd als de instapper… het was een lopend model dan. Enkel bij vdb liep de actie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.