MacBook Pro doos van Apple

Reacties voor: MacBook Pro 2021 prijzen: dit kost de nieuwe MacBook

Meerprijs voor extra geheugen en opslag
De MacBook Pro 2021 ligt vanaf nu in de winkel. Bekijk de prijzen van de MacBook Pro in de verschillende uitvoeringen en kijk of ze binnen jouw budget passen. In dit artikel hebben we de MacBook Pro prijzen voor 2021 voor je op een rijtje gezet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Stevige prijzen. Een instappertje is een ruim begrip.

  2. Ondanks het feit dat je voor dit geld hele mooie en snelle toestellen krijgt verdwijnen ze voor mij inmiddels uit beeld. Dit zijn geen prijzen meer voor iemand die “een goeie laptop” wil. Dit is gereedschap voor de professionals.

  3. @Carel: misschien ze daarom Pro heten?…….

  4. Ik vind dit prijzen die voor zakelijk gebruik nog ‘oké’ zijn. Voor privégebruik was een Pro al langer niet meer te betalen. Voor de veeleisende scholieren is een 13” MBP met M1 misschien een goede optie.

  5. @Oude sok: Dan zal in de meeste gevallen de MacBook Air ook al voldoen.

  6. @Oude sok: De laatste Air is eigenlijk kwa prestaties geen Air meer te noemen. Ik heb de M1 Air afgelopen Maart gekocht als overbrugging tot de nieuwe Pro. In de praktijk presteert hij echt veel beter dan verwacht. Ik heb ervaringen met eerdere Air-versies en die waren prima voor licht gebruik (zoals te verwachten), maar daar hield het vaak wel op. Je kunt nu prima zwaardere programma’s draaien inclusief videobewerking.

    De Air M1 is in mijn ogen echt zo goed als dat ze doen voorkomen. Ik denk dat het inderdaad klopt dat de Pro’s langzaam verschuiven naar de professionals. Ik heb voor nu meer dan voldoende aan mijn M1 Air.

  7. Ik heb die power van de nieuwe pro’s totaal niet nodig en een M1 Air zou meer dan voldoen. Op één punt na: een 13″ display is gewoon niet groot genoeg. Ik snap niet zo goed waarom er geen Air met 16″ display is.

  8. Welkom in het tijdperk dat Apple de instap modellen voor dik €2000,00 over de toonbank schuift. Gaat nergens meer over. Heb altijd een pro gehad ook mijn laatste aanschaf MacBook Pro met m1 chip waar ik overigens erg tevreden mee ben. Maar het doet alweer pijn aan m’n ogen nu ik weet dat ze vanaf nu echt de pan uit stijgen. Niet alleen Apple maar alles wordt op deze manier veel te duur.

  9. Pfff, deze prijzen helpen behoorlijk mee aan een hogere inflatie.

  10. De goedkoopste MacBook Pro M1 uit 2020 kostte inderdaad minder dan €2000, maar had ook maar 8 GB RAM en een 13″ scherm, waar je maar 1 extern scherm aan kon hangen. En met meer dan 13″, 16 GB RAM en 2 TB opslag kon je ‘m niet krijgen. Dat was eigenlijk geen echte MacBook Pro.

    Deze nieuwe MacBook Pros zijn wel even andere koek: 16-64 GB RAM, 2-4 externe schermen, tot 8 TB opslag, 70% snellere CPU, hogere resolutie, hogere helderheid, etc. En ja, dat kost ook meer. Wie een instapmodel zoekt is bij de MacBook Pro niet aan het juiste adres. (Tenzij je een wat ouder refurbished model koopt, wat ik zelf meestal doe en prima bevalt. Mijn MBP 2016 15″ kostte nieuw meer dan €5000, maar dat heb ik er een paar jaar geleden niet voor betaald. 🙂)

  11. Origineel geplaatst door Karst
    @Carel: misschien ze daarom Pro heten?…….

    Het begrip “pro” is inmiddels in smartphone/computerland een nietszeggend begrip geworden. In de tijd dat ik mijn eerste MacBook Pro kocht had je nog geen MacBook Air en was de MacBook Pro de enige optie wanneer je net iets meer wilde.

  12. @Carel: En dan te bedenken dat software ondersteuning maar 7 jaar is. Kunnen veel langer mee. Zo heb ik een pro uit 2011 liggen die ik niet meer gebruik omdat ie niet meer ondersteund wordt. Zo zonde.

  13. @Jan: 2011 bedoel ik.

  14. Ben ik de enige die de prijs voor de pro’s niet buitensporig vind? Wat ik gisteren met name dacht was: “eindelijk een professioneel product”, ik vond de MBP’s sinds 2016 vooral veredelde MacBooks. Hopelijk (her)introduceert Apple weer de MacBook van weleer… oftewel, de huidige m1 MBp 13” zonder touchbar 😉
    De nieuwe MBP’s zien er veelbelovend uit, als je echt dit apparaat ten volle weet te benutten dan verdiend dit zich makkelijk terug. Voor een huis-, tuin- en keukengebruikers en studenten is het snel over kill. De MBA is hierin veelal ruim toereikend.
    Kortom; Apple brengt eindelijk weer differentiatie binnen hun producten waarmee de pro’s eindelijk weer onderscheidend zijn. Nu is het tijd voor een nieuw ontwerp van de m1 devices… dat zal volgend jaar wel komen.

    Origineel geplaatst door Karst
    @Carel: misschien ze daarom Pro heten?…….

    Origineel geplaatst door Carel

    Het begrip “pro” is inmiddels in smartphone/computerland een nietszeggend begrip geworden. In de tijd dat ik mijn eerste MacBook Pro kocht had je nog geen MacBook Air en was de MacBook Pro de enige optie wanneer je net iets meer wilde.

    “Pro” is nooit een beschermde titel geweest.
    Dilemma is dat Apple inderdaad een tijd lang een vrij beperkt aanbod had. De MacBook en MacBook Pro was toen het aanbod. Al was het altijd nog breder dan de iBook G3 of de PowerBook 140. Dat waren destijds de enige keuzes die je had.
    Ik denk dat er voor veel mensen momenteel weinig nut en noodzaak is voor een MBP M1pro of M1max. Gelukkig biedt Apple nu een zeer werkbaar product voor een relatief betaalbaar bedrag naast deze (zéér mooie) machines.

  15. @Roger: In feite vallen de prijzen enigszins mee. Ik heb toevallig pas de factuur opgezocht van mijn MBP 15inch uit 2016 met een 2,7GHz i7 en 16GB RAM / 500GB ssd. Hier betaalde ik in 2016 ook 3K voor. Nu voor het vergelijkbare model (MBP M1Pro en 16gb ram / 500GB ssd) zit je op zo’n 2750,-. Als je het mij vraagt zijn ze juist goedkoper geworden. Dan heb je voor minder een groter display en betere specs.

  16. @Justus: Wilde net zeggen, volgens mij krijg je meer tech voor de prijs die je ook 5 a 10 jaar geleden betaalden. Heb in 2017 nog 2k betaald voor 13” met touchbar.

  17. Ze zijn net goedkoper geworden voor een device waar je meer kan uithalen.

    De vorige versie stond soortgelijk geprijsd aan €3199, daar waar deze nu onder de €3000 duikt.

    Met mijn vorig toestel heb ik ook bijna 8 jaar gedaan. Buiten een nieuwe batterij kan dit toestel eigenlijk nog wel mee. Toch de nieuwe 16″ aangekocht.

    En zoals eerder al vermeld, eindelijk terug een PRO toestel.

  18. Inderdaad. Spotgoedkoop deze MacBook Pro’s als je ze vergelijkt met de Intel modellen van de afgelopen 10 jaar.

    Er zijn trouwens nog steeds M1 MacBook Pro’s te halen voor 1450 euro.

  19. Poeh flinke prijzen. Ik ben dit tegenwoordig niet meer nodig, development kan ook op een Air. Maar goed op dit moment voldoet mijn huidige laptop nog.

  20. Origineel geplaatst door Sebastian
    Welkom in het tijdperk dat Apple de instap modellen voor dik €2000,00 over de toonbank schuift. Gaat nergens meer over.

    Dit is toch niks nieuws. Er is toch nooit een instap 15 / 16 inch MacBook Pro geweest voor minder dan €2000.

    De allereerste 15 inch MacBook Pro uit 2006 was al ruim €2100 en sinds de touchbar MacBook Pro’s uit 2016 zit het prijspeil van de 15 inch instapper rond de €2700.

    In het pre MacBook tijdperk heb ik in 2004 ook ruim €2700 voor een 15 inch Powerbook G4 betaald. Hoge prijzen zijn van alle tijden bij Apple.

  21. Snap niet zo goed wat iedereen piept over de prijs. Prijzen zijn behoorlijk goedkoper geworden ten opzichte van de Intel chips. Deze machines kosten echt maar een apple en ei (you saw what I did there…👀?) voor zo veel power. Daarbij zijn het pro modellen dus moet je sowieso zonder btw rekenen.

  22. Als ik kijk naar de verkoopsites zijn er toch een groot aantal mensen die de prijs accepteren.
    Op alle sites zijn de MB’s op, welke configuratie je ook wil.

    En ja, de prijzen zijn hoog. Maar als je kijkt naar de kwaliteit en het feit dat je jaren vooruit kunt is de afschrijving op jaarbasis niet eens zo hoog volgens mij.

  23. Origineel geplaatst door JK
    Inderdaad. Spotgoedkoop deze MacBook Pro’s als je ze vergelijkt met de Intel modellen van de afgelopen 10 jaar.

    Er zijn trouwens nog steeds M1 MacBook Pro’s te halen voor 1450 euro.

    Dat deze MBP’s goedkoper zijn wilt niet zeggen dat ze spotgoedkoop zijn, tech is goedkoper geworden. 10 jaar geleden waren geheugen en processoren duurder dus wat je zegt klopt al niet. Als je los geheugen zou kopen ben je sowieso vele malen goedkoper uit dan als je het bij Apple moet aanschaffen, zoals je nu verplicht bent te doen. Gaat nergens over. Ik heb mijn MacBook Pro uit 2011 helemaal geüpgrade omdat je destijds nog zelf alles uit elkaar kon halen. Voor 2700 – 3800 koop je een beest van een pc – niet dat ik een Windows fan ben maar toch om even een beeld te schetsen. In ieder geval ben je inderdaad wel voordeliger uit, jammer dat je niet een instap model kan kopen en deze zelf kan upgraden. Dat zou veel geld schelen.

  24. Mijn late 2013 MBP werkt eigenlijk nog best lekker maar toch vandaag een nieuwe opgehaald! Geweldig apparaat! Als die net zo lang mee gaat is die het geld zeker waard.

  25. Vanochtend de MacBook Pro 16″ ontvangen en direct klaar gemaakt door het naast de MBP late 16 te leggen. Fluitje van een cent. Het is inderdaad veel geld maar het is ook wel een fantastisch snelle laptop met een mooi scherm.
    Als ik 1 nadeel moet noemen is dat het gewicht echt behoorlijk is toegenomen en de 16″ is daardoor geen makkelijke laptop om mee te nemen.

  26. Het zijn kostbare apparaten maar wat is mijn 14″/64GB/M1max/2TB absurd snel. Hier ga ik weer jaren zakelijk plezier aan beleven. Ik denk overigens wel dat de interessanter geprijsde 13″MBP en 13″Air uitstekend voldoen voor de meeste prive/zakelijke gebruikers.

  27. Wel even opletten: bij een M1Max in een 14” komt ook een verplichte RAM upgrade naar 32gb a €460! Dat maakt de totale stap naar een M1Max flink prijzig.

  28. @Nils Breunese: Hoezo geen Pro.. Hij is smoother en rendert bijna 50% sneller mn 4K videos en Lightroom batches, dan mijn Macbook Pro i7 2,6ghz á 3200€ uit mid2018, en dat voor 2000€ minder 🙂

  29. Op zich fijn dat het nu weer duidelijk is wat pro is en wat niet. Als ik de 13 inch mbp met touch bar uit 2016 die ik heb zie, is het aanbod nu veel beter. Iets meer voor echt een beest, en voor veel minder een laptop die al veel sneller is. Laten we niet vergeten dat deze nieuwe pro’s voor de meeste mensen echt niet nodig zijn omdat 90% genoeg (met overschot) heeft aan de M1 modellen.

    Ik zou het wel jammer vinden als het design van de goedkopere MacBooks achter gaat lopen op dat van de pro’s. Hoop dat ze de iPhone aanpak (verschillen in uiterlijk maar wel allebei nieuwste design) hierbij gebruiken in plaats van die van de iPad (pro modellen waarvan de designtaal langzaam doordruppelt naar beneden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.