Reacties voor: ‘Apple wil afstappen van Touch Bar in MacBook Pro, maar MagSafe komt terug’

Apple werkt aan twee nieuwe MacBook Pro-modellen die behoorlijk anders zijn qua design. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo in een notitie aan investeerders.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Jammer, het is de eerste MacBook die aan mij voorbij zal gaan. Zonder degelijke mogelijkheid op zijn minst Linux te virtualiseren (dus niet het one man prutst iets in elkaar project maar gewoon een officieel ondersteunde distributie) is mijn MacBook Pro 2018 de laatste en zal ik over een aantal jaar over moeten op iets anders.

  2. Ik mis nog het lichtgevende logo op de achterkant!

  3. Allemaal veelbelovende geruchten… Er zullen vast een paar van deze geruchten waarheid worden. Ik moet echt nog zien dat de ze echt een 14inch uitbrengen volgens mij is dat in 2019 en 2020 ook een aantal keren voorspeld. En de poorten terug? Ook dat zie ik niet gebeuren, Apple zet juist zo in op een Macbook met alleen USB-C dat ik me niet kan voorstellen dat we straks weer een ethernet en USB-A poort hebben. Zie het allemaal wel wanneer het zover is.

  4. Beetje dubbel gevoel bij het verdwijnen van de touchbar. Zelf heb ik in 2018 voor mijn huidige MacBook Pro gekozen voor een variant zonder touchbar omdat ik het prijsverschil niet gerechtvaardigd vond. Desalniettemin zie ik er wel een meerwaarde in.

    Ik ben wel heel benieuwd wat voor extra poorten we dan moeten verwachten. Toch weer een gewone USB-poort? Lijkt me vreemd. Ook verwacht ik niet dat er nu ineens weer een LAN-poort op gaat zitten, die is normaliter veel te ‘hoog’ voor de dunne MacBooks. Maar wat dan voor poorten?

  5. @Oude sok: Denk dan gewoon meer usb-c/Thunderbolt poorten. Elke andere poort zou bizar ouderwets. Ik heb sinds 2016 een MacBook met alleen usb-c, af en toe gebruik ik een adapter naar usb-a of SD slot, maar andere poorten heb ik nog nooit gemist.

  6. Platte randen? Oowwh zoals ze nu ook zijn?

  7. Goed dat de touchbar verdwijnt; het is net zo’n flop als de HomePod.

  8. Origineel geplaatst door loyd
    Goed dat de touchbar verdwijnt; het is net zo’n flop als de HomePod.

    HomePod was alleen een “flop” vanwege de prijs en de beperkte regio’s waar het werd uitgebracht. Touch Bar is meer een flop omdat deze niet vaak word gebruikt en met de t2 MacBooks vaak bevroor.

  9. Ik krijg wel vaak een reactie van “wow” als mensen de touchbar zien veranderen als ik een andere app aanklik. Maar op dat effect na is het echt een flop en gebruik ik het nooit. Destijds puur gekozen voor die variant in m’n MBP2017 zodat ik ook touchID had. En die gebruik ik wel heel vaak.

  10. Origineel geplaatst door loyd
    Goed dat de touchbar verdwijnt; het is net zo’n flop als de HomePod.

    Denk niet zo zeer een flop, sommige applicaties maken er mooi gebruik van. De reden is simpel: een paar hardware toetsen zijn goedkoper dan een oled scherm met alle techniek die nodig is. Apple is met een aardige spaar-slag bezig, ook wel winst maximeren genoemd.

  11. Gebruik de touchbar heel veel. Wel met externe apps maar toch. Erg handig

    HomePod is wel handig maar je ziet al snel wanneer mensen hem niet hebben, dan gaan ze dit soort uitspraken doen. Ik heb er vier in de woonkamer, aangesloten op mijn Apple TV. Werkt echt heel goed en zeer goed geluid. Geen draden en beter geluid dan veel speakers. Vallen ook niet zo op door bescheiden maat.

  12. Origineel geplaatst door loyd
    Goed dat de touchbar verdwijnt; het is net zo’n flop als de HomePod.

    Origineel geplaatst door Jaap Couro

    Denk niet zo zeer een flop, sommige applicaties maken er mooi gebruik van. De reden is simpel: een paar hardware toetsen zijn goedkoper dan een oled scherm met alle techniek die nodig is. Apple is met een aardige spaar-slag bezig, ook wel winst maximeren genoemd.

    Grappige bewering, veel grotere (wel) volwaardige touchscreens vervangen in auto’s juist fysieke knoppen om kosten te besparen. En dan zou zo’n petieterig aanraakgevoelig strookje scherm in een laptopje juist duurder zijn ?! Waarbij bv travel en nauwkeurigheid van de (functie)toetsen op een toetsenbord ook nog eens veel nauwer luisteren dan de grof-motorische knoppen in een auto? Dan toch hooguit door de wet van de kleine aantallen omdat Apple een (volkomen onnodig) afwijkende techniek heeft gekozen.

    Maar voor een laptop als de macbook is een volwaardig touchscreen ook veel logischer. En veel flexibeler vanwege het veel grotere aanraakgevoelig scherm, en goedkoper omdat het wél met veel gangbaardere onderdelen te realiseren valt.

    Viel te verwachten dus dat het zou floppen, was toch een vergezocht antwoord op een vraag die helemaal niemand had gesteld.

  13. Het geeft wel aan dat Apple duidelijk niet goed bezig is geweest vanaf 2016: nog even en alle ‘vernieuwingen’ van toen zijn er weer uit:
    – dat rare flutterige toetsenbord (al vervangen voor het oude)
    – MagSafe weer terug (een vd meest slimme vindingen)
    – kerstboomlampjes van onzinnige ‘touchbar’ er weer uit
    – meer aansluitingen (absurd dat je voor €100 hub moest kopen)

    Nu alleen nog HDMI terug, ‘gewone’ USB terug en – inderdaad- het lichtgevende appeltje terug (dat hóórt gewoon in een MacBook!)

    Kortom: mijn in oktober 2017 nog nét aangeschafte MacBook Pro ‘model 2015’ – waar alles nog op en aan zat – weer terug en dan met betere batterij en chip. Zou eindelijk het verstand weer doorbreken?

  14. @Jaap Couro:

    Linux is juist wel te virtualiseren op de M1 chip al, dit is juist waar ze tijdens de presentatie over hadden
    Windows is nog niet te doen.

    @Macaanzee:

    Zie je ze vliegen er gaan echt geen aansluitingen terug komen, en dan al helemaal geen usb-a meer.
    Dit is zowel bij apple het geval maar ook elke andere fabrikant, normale laptops van hp / lenovo etc hebben tegenwoordig vaak niet meer dan 2 usb A poorten nog(Het is allemaal usb-c).

    Gewoon usb A is gewoon afgelopen uit dat komt niet meer, het zal alleen nog maar minder worden op de producten die het nog wel hebben.

  15. De USB aansluitingen zullen ze niet terugzetten. Maar het verdwijnen ervan is natuurlijk absurd. Heel veel mensen gebruiken nog dagelijks USB. Voor hun iPhone, USB-sticks, etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.