Reacties voor: De duurste MacBook Pro kost bijna 8.000 euro

Het was misschien even schrikken toen je de prijs van de MacBook Pro 2018 zag. Ben je toe aan een nieuwe en wil je wel nét iets meer dan het basismodel, dan loopt de prijs al snel op. Toch is het niet Apple's duurste Mac-computer.
Lees het complete artikel → De duurste MacBook Pro kost bijna 8.000 euro

Reacties: 33 reacties

  1. Wat een schijntje. Ik bestel er gelijk 4.
    Voor mijzelf, mijn vrouw en de kinderen.
    Die auto van €25000 is toch veel te duur vind mijn vrouw

  2. Tsjonge jonge jonge jonge, Apple is met dit soort prijzen compleet van het padje geraakt, een Windows PC met dezelfde of betere specificaties kun je voor veel minder krijgen, en met een beetje pielen maak je daar zo een goede hackintosh van…

  3. Oftewel —> ze zoeken het maar uit! Prijzen gaan natuurlijk nergens meer over. Dit is geen premiums meer maar overpriced.

  4. Is dat met of zonder lederen hoes? 🤪

  5. Kwaliteit kost geld maar dit heeft helemaal maar dan ook helemaal niks meer met kwaliteit te maken. Apple is een groot en sterk merk, eens. Maar ze beginnen nu toch echt trekjes van grootheidswaanzin te vertonen.

  6. Maar je krijgt dan tot € 1.000 voor je oude terug.

  7. 4 TB maakt het ineens erg over de top ja.
    Zakelijk gezien als fotograaf en video editor is 3800 excl btw gewoon te doen.

    En Augustus staat er een nieuwe Mac op de planning. Toch maar overstappen van mijn Mac Pro 2013 denk.

  8. Wow, ik ben blij Apple gebruiker en dit stuk is echt on te janken zo onwaarschijnlijk slecht.

    Doen alsof prijzen niet omhoog gejaagd zijn terwijl er minimale feature of spec upgrades voor terugkomen slaat echt helemaal nergens op. Een instap MB Pro Retina kost nu meer dan een paar jaar geleden, Apple is erg traag met het leveren van dingen die er al lang hadden moeten zijn, is slecht met het onderhouden van productlijnen muv de iOS devices, toetsenbord onzin, accuduur van laptops die niet bijzonder meer is, schermcoatingsissues.

    Je zou bijna denken dat ze van klanten af willen of dat ze denken dat klanten toch nooit weglopen.

    Er zijn wel meer bedrijven die dat gedacht hebben en die staan er nu toch echt heel anders voor, als ze nog bestaan.

    Wat is dit, het Apple reclamecentrum?

    Een website voor Apple spul en gebruikers draaien wil niet zeggen dat je blind voor de realiteit hoeft te zijn, of in jullie ogen wel?

  9. De upgrade voor opslag gaat nergens over. Een losse 4TB SSD kost € 1.000 tot € 1.500 of 2 losse externe SSD’s van 2 GB totaal ongeveer € 1.000.

  10. Origineel geplaatst door Daniël Wouters
    Tsjonge jonge jonge jonge, Apple is met dit soort prijzen compleet van het padje geraakt, een Windows PC met dezelfde of betere specificaties kun je voor veel minder krijgen, en met een beetje pielen maak je daar zo een goede hackintosh van…

    Dan koop je je toch een Windows laptop. Niemand verplicht je om het uit te geven.

  11. Ik vind het overigens wel meevallen als ik dezelfde specs neem als waarvoor ik in 2015 een MacBook heb gekocht dan ben ik nu hetzelfde kwijt als in 2015. Dus het valt wel mee.

  12. Prima en ja ik kan het betalen. Kan je dat niet zoek beter werk of koop iets anders. Zeiken over prijzen is onzin!!

  13. @Martijn: Zeiken over prijzen is geen onzin. Dergelijke prijzen gaan natuurlijk helemaal nergens meer over. 8.000 euro voor een laptop is gewoon belachelijk, En dan heb je nog steeds een 15 inch laptopje.

  14. Ik zat zelf te denken aan de MacBook pro 2015, ook omdat ik nog niet toe ben aan USB-c. Is dat nog een goede optie?

  15. We vergeten even voor het gemak dat 90% van de Apple gebruikers meer dan genoeg hebben aan het basismodel voor de normale prijs…

  16. Hoe Apple compleet weg kwijt geraakt is🤪🤯🤪

  17. Origineel geplaatst door Martijn
    Prima en ja ik kan het betalen. Kan je dat niet zoek beter werk of koop iets anders. Zeiken over prijzen is onzin!!

    Nou, kom jij dan mijn auto maar kopen. Voor €80000 mag je mijn instapmodel BMW wel hebben.
    Nee man, een prijsstijging van €1200 voor een MBP in 8 jaar tijd is totaal van de pot gerukt, of je het nou kan betalen of niet.
    (Ter info: MBP 2010 500 Gig HDD met dedicated NVidea GPU kostte toen €1800. MBP 2018 512 Gig SSD met dedicated GPU kost nu €3000 en dan heb je geen MagSafe/USB/SD-Cardreader meer én een toetsenbord met een serieuze designfout).

  18. Origineel geplaatst door Job
    Ik zat zelf te denken aan de MacBook pro 2015, ook omdat ik nog niet toe ben aan USB-c. Is dat nog een goede optie?

    Kan je die nog kopen dan? Volgens mij zijn ze verwijderd van de site (Was ook het eerste waar ik naar kijken ging 😉).

  19. Origineel geplaatst door Martijn
    Prima en ja ik kan het betalen. Kan je dat niet zoek beter werk of koop iets anders. Zeiken over prijzen is onzin!!

    Helemaal mee eens!!! Je hoeft het niet kopen als je het te duur vind. Iedereen kijkt naar zijn eigen beurs en uitgavenpatroon. Ik koop liever Apple spul, en ja, het kost wat meer maar daar tegenover staat wel een stabiel systeem. Op het werk de nieuwste Windows, werkelijk om te janken, design is mooi daar niet van maar het systeem werkt nog net als 10 jaar geleden met alle ongemakken als vastlopers van toen.

    En men moet niet vergeten dat dit laptops zijn voor de Pro’s. Voor een ‘huis-tuin-en-keukengebruik PLUS’ koop je niet zo een apparaat. Kijk dan naar de gewone MacBooks.

  20. Origineel geplaatst door Sander
    @Martijn: Zeiken over prijzen is geen onzin. Dergelijke prijzen gaan natuurlijk helemaal nergens meer over. 8.000 euro voor een laptop is gewoon belachelijk, En dan heb je nog steeds een 15 inch laptopje.

    Je hoeft geen 4GB SSD te nemen …. Neem je een laptop waar een gemiddelde burger genoeg aan heeft, dan heb je een geweldige laptop waarvoor Apple al jaren zo ongeveer dezelfde prijs vraagt.

  21. @Willem: Apple gebruikt geen normale ssd, MacBooks hebben ingebouwde M2 kaarten die zijn 4x sneller dan een normale SATA ssd.
    Prijs van een Samsung M2 kaart is 1200 euro per 2TB. 4tb is dan 2400 euro.

  22. @Ronald: Dat kan niet. De goedkoopste MacBook pro is nu 2000 euro, en dan had je in 2015 voor 1400 ongeveer.
    Dus elke extra opties wordt die alleen maar duurder, dus in 2015 was je minder geld kwijt.

  23. Ik ben ook best geschrokken van de prijzen. In 2010 betaalde ik net geen 3000 Euro voor een 17 inch MBP. In 2016 werd dat al bijna 3700 Euro voor en 15 inch maar nu zou ik al 4600 Euro kwijt zijn (15 inch, i9, 32 GB, 1 TB). Vooral de meerprijzen voor geheugen en de SSD zijn exorbitant en wel 2 tot 3 keer hoger dan de retailprijzen van vergelijkbare geheugenmodules en SSD’s.

  24. Origineel geplaatst door Petra
    Is dat met of zonder lederen hoes? 🤪

    🤣🤣🤣. Die opmerking maakte mijn dag. Thx! en neeee die hoes kost € 199 hahaha

  25. Dat sommigen deze prijs nog verdedigen en goed praten, zijn helemaal van het padje.
    En volgens hen moeten anderen niet zo zeuren om de prijs, sorry maar hier ik kan alleen maar om lachen. Mijn Macbook Air is bijna 10x goedkoper en bijna 5 jaar oud en doet het nog steeds prima.

  26. Als Apple nog steeds bekend zou staan om betrouwbaarheid en het ‘it just works’ motto, zou dit een ietwat prijzige maar verder welkome upgrade zijn. Gezien de ontwikkelingen van de laatste paar jaar en de serieuze problemen die met name de hardware vertoont haak ik af.. Ik hou het bij mijn 15 inch uit 2014. Misschien over een jaar of wat tweedehands deze nieuwe maar eens bekijken. Weet ik ook meteen of er iets mis mee is en wat..

  27. Inderdaad hoge prijs maar vooral opslag maakt het veel duurder. Als foto/videograaf kijk ik er toch wel naar uit, met studentendiscount en in 2019/2020 wellicht

  28. @redactie: Maar de kosten van 4TB opslag zijn moeilijk te verkroppen…..

    Jullie vergeten wel dat je hier praat over opslag dat 3,5gb per seconde leest en schrijf he!! Een “normale ssd” net een halve gb. Dus die prijs is niet gek.

  29. Origineel geplaatst door eMilty
    Ik ben ook best geschrokken van de prijzen. In 2010 betaalde ik net geen 3000 Euro voor een 17 inch MBP. In 2016 werd dat al bijna 3700 Euro voor en 15 inch maar nu zou ik al 4600 Euro kwijt zijn (15 inch, i9, 32 GB, 1 TB). Vooral de meerprijzen voor geheugen en de SSD zijn exorbitant en wel 2 tot 3 keer hoger dan de retailprijzen van vergelijkbare geheugenmodules en SSD’s.

    Niet vergelijkbaar dus, dan heb je traag geheugen van 300 tot 500 mbps. we hebben het bij deze macbook over 3500mbps… toch een verschil. zoek maar eens op pci-e opslag bij alternatie bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.