Reacties voor: ‘MacBook Pro krijgt prijsverlaging en meer werkgeheugen in tweede helft van 2017’

De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar is nog niet eens breed beschikbaar, maar er wordt alweer gesproken over nieuwe modellen voor volgend jaar. Apple zou onder andere de prijs verlagen, maar ook mogelijk een model met 32GB werkgeheugen aanbieden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Meneer Kuo heeft naast algemeen te verwachten voorspellingen (zoals prijsverlaging) toch ook weer een paar specifieke. Verhoging werkgeheugen naar 32GB is voor zware gebruikers wel prettig.
    Qua verkoop zullen de nieuwe MacBook Pro’s volgens mij veel meer last hebben van de enorm hoge verkoopprijzen dan van de beschikbaarheid van USB-C accessoires.

  2. Ja zo kun je blijven afwachten. Over twee jaar is er ook wel iets nieuws en sneller.

  3. De prijzen zijn natuurlijk weer belachelijk hoog, voorspel dat er geen enorme hoeveelheden MacBooks verkocht gaan worden. Zeker niet na dit soort uitspraken hahahaha

  4. Ik was van plan voor het einde van het jaar mijn 2011 Macbook Pro te vervangen.
    Maar ik vind wat ze vorige week hebben laten zien niet “Pro”.
    Ik gebruik sinds 1997 Apple, zowel als Desktop als als laptop.
    Maar na 2012 heeft Apple niets meer aangeboden in de “Pro” lijn waar ik mijn portemonnee voor wil trekken. Vooral omdat de hardware teveel opgeofferd wordt aan de vorm en de batterij duur.
    Als de laptops van vorige week gepresenteerd waren als de gewone macbook en er daarnaast een Pro was gepresenteerd, bij voorkeur ook een desktop, dan had Apple dit jaar veel geld aan mij kunnen verdienen, zeker met NVIDIA Pascal GPUs erin.
    Ik zit nu serieus naar HP, Lenovo en Dell te kijken. Apple lijkt mij niet meer te willen hebben als klant.

  5. Enige wat ik hierover kan zeggen: laten we het hopen!!

  6. Compatibiliteit met oudere apparaten? Ethernet, usb om je gloednieuwe iPhone op te laden en usb-c monitoren zijn lastig te vinden.
    Zo verouderd is het nog niet volgens mij. De 100% overstap lijkt mij veel te vroeg.

  7. Ik werk nu zo’n 10 jaar met zwaar grafische programma’s met Macbook Pro’s met 8GB RAM. Mede omdat er geen keus was, maar heb ook nog weinig momenten gehad dat ik te kort aan RAM had.

    Voor de komende 4-5 jaar heb ik de nieuwe MBP aangeschaft met 16GB RAM, 2,9 i7 en Radeon460. Ik schat dat ik de komende jaren op goede snelheid vooruit zal komen. Op een gegeven moment moet je overstappen en dit lijkt me een goed moment. Dat een product goedkoper en (minimaal) sneller zal worden is debet aan de ontwikkeling. Al vind ik wel dat Apple iets meer specs voor het geld van hun klanten mag geven. Voorbeeld: Een 512GB SSD als standaard voor een “Pro” machine is echt het minimum als je €2500,- vraagt. Daarbij: Een sterke grafische kaart is ook noodzakelijk voor grafische software, dus ga geen €200,- extra vragen voor de Radeon460, wat eigenlijk slechts een low-level instapper is op grafisch gebied.

    Met de overstap naar Thunderbolt3-only heb ik geen problemen. Een goede dock met diverse aansluitingen kost €25 op Amazon. Waar ik wel problemen mee heb is dat Apple geen extra USB-C kabels levert bij hun nieuwe producten (iPhone 7, Watch), terwijl dat blijkbaar voor hun de nieuwe standaard is. Beetje krom.

  8. @Renting: daar zeg je wat! Deze nieuwe MacBooks mag je inderdaad geen ‘Pro’ noemen. De specs zijn misschien leuk, maar bij ‘Pro’ hoort ook dat je er van alles mee kunt en veel op kunt aansluiten waar je mee werkt. In plaats daarvan gaat het geld naar een touch bar waar ik niet op zit te wachten en waar ook veel functies in zitten, die ook al gewoon in de menu’s zitten.

    @Martijn: laten verdwijnen van aansluitmogelijkheden en niet meeleveren van kabels om iPhone etc aan te sluiten is niet alleen raar. Het is absurd. Wat gebeurt er met Apple’s veel geroemde ‘eco system’. De apparaten zijn er, maar je moet allerlei toeren uithalen om ze nog op elkaar aan te sluiten.

  9. Marco Arment slaat de spijker wel op zijn kop: https://marco.org/2016/11/02/design-for-the-present:

    Having four USB-C ports is awesome.

    Having only four USB-C ports is going to hurt the versatility requirement of pro gear, because there’s a very real chance that you won’t have the right dongle when you need it.

    This is going to happen a lot, because even though USB-C is the future, it’s definitely not the present. We’ve had the standard USB plug (USB-A) in widespread use for 18 years, and it’s going to take a few more years for USB-C to become so ubiquitous that we can get away without USB-A ports most of the time.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.