Reacties voor: Gebruikers nieuwste MacBook Pro melden problemen met toetsenbord

Gebruikers van de nieuwste MacBook Pro klagen over problemen met het toetsenbord. Toetsen die dubbel aangeslagen of helemaal niet herkend worden en knoppen die een vreemd geluid maken. Heb jij hier ook last van?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Verschillend geluid valt me soms ook op, maar dat is natuurlijk niet heel problematisch.

  2. Hehe! Ik dacht al dat ik de enige was. Bij mij precies hetzelfde, sommige toetsen werken veel minder goed dan andere en bij mij is er zelfs een toets losgekomen. Toch maar een bezoekje aan de genius bar brengen dus.

  3. Ook ik heb dit ervaren. Bij mij is de U harder dan normaal En voelt de enter toets ook anders aan. Kun je niet goed uitleggen maar tijdens het typen voel je dat die knop anders ingedrukt wordt. Ik wacht even af en kijk of he toetsenbord ingewerkt moet worden. Als het erger wordt dan effe langs de store.

    Heb een custom 15″ met 500 GB. Dus dat is een stuk lastiger…

  4. Aanvankelijk dacht ik: even wennen aan het (veranderde) toetsenbord. Maar na een paar maanden heb ik nog steeds last van toetsaanslagen die niet door de MacBook Pro 15″ (bijvoorbeeld de shifttoets) worden geregistreerd. Een hoge typefrequentie wordt door het toetsenbord evenmin op prijs gesteld.

  5. Daar betaal je dan de hoofdprijs voor, aii

  6. Ja. Hier heb ik ook last van.
    Enkele toetsen die alleen werken bij hard indrukken.
    Aanslaan van dubbele letters of verkeerde letters komt ook voor.

  7. Niet om weer te zeiken… maar sinds Jobs er niet meer is lijkt de Quality Control toch wel wat te wensen over te laten. Steeds vaker duiken bugs in software op, evenals hardware problemen in alle productlijnen.. En ondertussen wel de prijzen van de MacBook Pro bijna verdubbelen. Ik hoop dat ze snel weer het licht gaan zien.

  8. Nergens last van.

  9. @TBZ: Ik kan me toch iets herinneren van een antenne. Dat was toch onder Jobs? Ook heb ik in zijn tijd een keer een nieuwe iPod ontvangen, omdat de 1e gen iPod Nano niet goed was. Mijn witte MacBook uit 2009 kreeg scheuren in het plastic inder het toetsenbord. Kon ik ook vervangen.

  10. Al sinds december een 13″ pro met touchbar in bezit. Altijd met extern toetsenbord.
    Vandaag voor het eerst op het mbp toetsenbord aan het werk, erg vervelend. Toetsen worden niet gepakt (vooral shift), dubbele toetsen heb ik nog niet meegemaakt.
    Wat lijkt te helpen is de toetsen hard in te drukken, maar dat maakt weer onnodig lawaai.

  11. Zelfde verhaal hier, maar ook glitches hangende vensters. Heb uiteindelijk maar besloten de laptop in z’n geheel terug te sturen en het model van volgend jaar af te wachten.

  12. Ik herken hier het verschil in tikken bij iedere toets. Ik vind dit echter niet hinderlijk, en het is er soms, maar niet altijd.

    Het niet aanslaan van bepaalde toetsen herken ik echter niet. Hieruit kan ik concluderen dat deze twee dingen als losse problemen moeten worden gezien.

  13. Bij mij gaf de n-toets het op. Het ene moment dubbele letters, daarna helemaal geen registratie meer. Topcase moest vervangen worden, maar vanwege een tekort op topcase-onderdelen voor de 13″ MacBook met Touch Bar is de laptop volledig omgeruild door Apple.

    Ik herken het probleem dus zeker!

  14. Ik heb nu twee keer gehad dat een toets niet goed ingedrukt kon worden. Ik dacht dat het een broodkruimeltje of zo iets was maar ik zal er nu toch maar even beter op letten. (mbp 15″ late 2016)

  15. Kruimeltjes die onder de toetsen kruipen kunnen deze problemen ook veroorzaken, zo heb ik zelf gemerkt. Geen koekjes meer eten boven het toetsenbord is dan een goede oplossing.

  16. Daarom heb ik een iphone en een ipad maar een HP Pavilion laptop.

  17. Toevallig dacht ik gisteren dat de ‘D’ toets anders aanvoelde en klinkt dan de andere toetsen. Nu is het weer gewoon hetzelfde. Misschien toch langzaam het begin van problemen?!?

  18. Ah ik dacht dat het een exemplarisch probleem was. Ik heb het met name met de spatiebalk en het middensegment van het toetsenbord.
    Ik overweeg serieus om mijn MBP te retourneren, maar goed in december gekocht, dus geen poot om op te staan.

  19. Zojuist had ik dit probleem ook met mijn MBP 15 inch touchbar. De letter O deed het niet meer goed, maar na een update en het uitzetten van mijn laptop, doet de letter het weer prima (nooit meer uitgezet na aankoop). Misschien ook een optie voor jullie?

  20. Hier geen problemen. Vind het een heerlijk toetsenbord. Ik zat laatst even achter een ouderwetse en het leek wel zo’n oude mechanische typemachine zo ver dat ik die toetsen moest indrukken haha. Het went veel te snel 😉

    Touchbar doet soms wel gek en heeft dan een herstart nodig. Hopelijk is dat in de nieuwe macos update opgelost.

  21. @Eduard: Ook ik heb geen problemen met het toetsenbord van mijn nieuwe MacBook Pro 15″.
    Touchbar gaat ook soepeltjes… Geen problemen.

    Met het Touchpad daarentegen heb ik nog wel met regelmaat dat (waarschijnlijk) de handpalm detectie iets te snel ingrijpt. Gestures met 3 vingers gaan dan moeizaam indien je die uitvoert op het onderste deel van het touchpad. Ik heb het gevoel dat dit in de laatste beta alweer iets verbeterd is.

  22. Ook ik heb al enige tijd last van dit probleem. Bij de mij de linkershift toets. Soms krijg je wel en soms geen hoofdletter als je die indrukt. Blijkbaar toch een groter probleem. Nu maar hopen op een repair programma, want dit komt de productiviteit helaas niet ten goede…

  23. Origineel geplaatst door Ranald
    Daarom heb ik een iphone en een ipad maar een HP Pavilion laptop.

    Ugh .. HP Pavillion. Zo’n beetje de slechtste keus. Voor mij was dat in 2008 *het* moment om naar een Macbook Pro te gaan nadat de Pavillion binnen 1,5 jaar kapot ging. Moederbord moet vervangen worden meneer. En toegegeven, dat is waar HP sterk in is, de support. Het apparaat werd netjes geserviced. Maar toen had ik al een MBP gekocht. En vrijwel iedereen in mijn directe omgeving met een HP Pavillion heeft hetzelfde lot ondergaan. Reparatie. Moederbord vervangen.

  24. Origineel geplaatst door TBZ
    Niet om weer te zeiken… maar sinds Jobs er niet meer is lijkt de Quality Control toch wel wat te wensen over te laten. Steeds vaker duiken bugs in software op, evenals hardware problemen in alle productlijnen.. En ondertussen wel de prijzen van de MacBook Pro bijna verdubbelen. Ik hoop dat ze snel weer het licht gaan zien.

    Dat valt mij ook enorm op. Het niveau is aardig gezakt en niet alleen betreft de hardware.

  25. @Ranald: Die bij mijn broer vorig jaar ontplofte en woning brand veroorzaakte, om maar aan te geven dat HP niet beter is!

  26. Elke keer wanneer Apple een nieuwe product uitbrengt kan je er vergif op in nemen dat er problemen gaan ontstaan. Maaaaar ondertussen wel de hoofdprijs vragen t.o.v. de concurrentie. Goed bezig daar.

  27. Ik vind het slecht dat er zoveel mensen problemen hebben met de nieuwe MacBooks, dat hoort gewoon niet.
    Blij dat ik voor m’n zoon een 13″ MacBook model 2015 heb gekocht. Splinternieuw, alle aansluitingen er nog op. MagSafe en nog geen 1300 euro. Bevalt uitstekend.

  28. Origineel geplaatst door Gany
    Ah ik dacht dat het een exemplarisch probleem was. Ik heb het met name met de spatiebalk en het middensegment van het toetsenbord.

    Ik overweeg serieus om mijn MBP te retourneren, maar goed in december gekocht, dus geen poot om op te staan.

    Hoezo geen poot om op te staan?

    Je hebt toch garantie? Zeker bij Apple die zich altijd beroept op de details en hoge kwaliteit mag je absolute topklasse verwachten. Tim zei nog dat het de beste MacBook was die ze ooit gemaakt hebben.

    De eerste zes maanden ligt de bewijslast bij de leverancier.

  29. @Laurens: Ik bedoelde eigenlijk dat ik hem gewoon wil retourneren en mijn geld terug wil. Op garantie heb ik natuurlijk gewoon recht. Of begrijp ik jou opmerking niet goed?

  30. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Ik vind het slecht dat er zoveel mensen problemen hebben met de nieuwe MacBooks, dat hoort gewoon niet.
    Blij dat ik voor m’n zoon een 13″ MacBook model 2015 heb gekocht. Splinternieuw, alle aansluitingen er nog op. MagSafe en nog geen 1300 euro. Bevalt uitstekend.

    Zoveel mensen? Ik heb nergens iets gelezen over aantallen of percentages. Jij denkt dat alle mensen die geen problemen hebben zich ook melden op forums? Ik denk dat je net zoals met ieder ander euvel je altijd “moet” relativeren. Mensen die een issue hebben melden zich in tegenstelling tot mensen waarbij alles werkt naar behoren.
    Bij een product dat “miljoenen” keren over de toonbank gaat lijkt een issue bij een bepaalde hoeveelheid klachten al vaak een groot probleem totdat je het aantal klachten in verhouding ziet met het totaal aantal verkochte apparaten. Daarbij zie je ook dat het probleem zich relatief snel voordoet… Dus heb je een macbook die dit probleem heeft, schakel dan zo snel als mogelijk Apple Care in. Binnen 14 dagen wordt je MacBook sowieso direct omgeruild! Mijn ervaring met Apple Care is altijd erg goed geweest…

  31. Bij mijn MacBook 15″ is het de Touch Bar die het niet goed doet. Het rechter standaard gedeelte valt heel vaak uit. Dit probleem doet zich vooral voor als er een extern scherm is aangesloten.

  32. Bij mij registreert de Capslock toets soms niet. Soms krijg ik een hoofdletter en soms (meestal) niet. Bij het zeer hard indrukken werkt het wel, maar dit is niet de bedoeling van een toetsenbord. Dat ‘m niet werkte had ik al opgemerkt meteen na het uitpakken in december dus het ligt niet aan mij (zie comments “broodkruimel”). Het is een algemeen hardware of softwarematig probleem bij de nieuwste Macbooks. Heb nog gewacht met opsturen want ik wil ‘m niet wekenlang kwijt hebben 🙁 dik teleurgesteld in Apple, als je €2000 betaalt voor een laptop verwacht je ‘n fout op (zulk schaal!) niet!

  33. Hier ook met de nieuwe 15″ MBP. Topcase is nu al twee keer vervangen.. bij de eerste reparatie hebben ze zelfs per ongeluk mijn moederbord kapot gemaakt. Wordt er helemaal simpel van voor een apparaat van 2700,-..

  34. Geen problemen met mijn MacBook Pro spacegrijs. Toetsenbord tikt wel wat luider, maar doet het goed.

  35. Ik kan minder goed blind typen op de nieuwe toetsborden en op de MacBook Pro Touchbar werken sommige toetsen minder goed, dan moet je harder indrukken, zoals de backspace. Pioniers moeten het ontgelden.

  36. Bij mij gaat de spatiebalk niet lekker. Soms even stevig aandrukken en dan geeft ie een klikje. Daarna doet hij het een poos weer goed. Maar echt sjofel is het niet voor een gloednieuwe MacBook Pro 13″. Verder vind ik het toetsenbord heerlijk typen, ik sluit bijna nooit een ander aan terwijl ik daar wel de mogelijkheid voor heb.

  37. Bij mij ook, voornamelijk de pijltjes toetsen die alleen bij overdreven harde aanslagen reageren, toch maar even naar de Apple store dus.

  38. Hier ook de linker shift die soms wel en soms niet werkt!

  39. MBP met touchbar 13″ maar tot heden geen problemen gehad.

  40. Mijn MacBook Pro 15″ Touch 2,7 i7 ligt nu anderhalve week bij Apple repair. Problemen: ratelend geluid als je naast touchpad tikt, raar groen scherm bij aansluiten op mijn LG 27″ 5k en toets “7” die alleen reactie geeft bij heel diep indrukken. Had graag een nieuwe ontvangen want voor zoveel geld…. en nu ook nog eens problemen met het LG scherm die ik niet kan gebruiken op mijn oude MacBook Pro ivm USB-c… gelukkig ben ik erg gehecht aan mijn Apple spullen want anders mooi zonder gezeten. Afwachten dan maar en hopen op beterschap.

  41. Origineel geplaatst door Jelmer
    Geen problemen met mijn MacBook Pro spacegrijs. Toetsenbord tikt wel wat luider, maar doet het goed.

    Same here…heb nergens last van 😊

  42. Same here, top machine

  43. Heb al veel problemen gehad met mijn MacBook…. eerst deed Mn Bluetooth het niet, kreeg ik hem terug was Mn mousepad door de amac helemaal verbogen. Na in totaal hem 1,5 kwijt te zijn. De batterijduur is echt om te janken, en ik ervaar ook de toets die anders klinkt… bij mij is het alleen de letter Z. Maar om Mn MacBook nou weer zo lang kwijt te zijn is niet handig… vooral niet als ik m nodig heb voor mijn opleiding

  44. Heb al veel problemen gehad met mijn MBP 15″…. eerst deed Mn Bluetooth het niet, kreeg ik hem terug was Mn mousepad door de amac helemaal verbogen. Na in totaal hem 1,5 maand kwijt te zijn kreeg ik hem terug. De batterijduur is echt om te janken, en ik ervaar ook de toets die anders klinkt… bij mij is het alleen de letter Z. Maar om Mn MacBook nou weer zo lang kwijt te zijn is niet handig… vooral niet als ik m nodig heb voor mijn opleiding…

  45. heb de 15 inch sinds December. heerlijke laptop, geen enkel probleem ervaren. wil niet anders meer. trouwens wel mijn eerste macbook. dik tevreden

  46. Ook ik heb last van de enter toets die niet naar behoren werkt.
    De toets moet ik uiterst rechts aanraken anders gebeurt er niets.
    Ik heb de Macbook pro 13 inch met touch bar.
    Ga maar naar de Apple store in Den Haag om te kijken wat er aan gedaan gaat worden.
    Verder ben ik erg tevreden over de nieuwe Macbook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.