Reacties voor: Nieuwe MacBook Pro heeft maximaal 16GB RAM ‘vanwege batterijduur’

De nieuwe MacBook Pro biedt maximaal 16GB RAM. Volgens Apple is 32GB RAM niet haalbaar vanwege de batterijduur. Maar klopt dat argument wel? Op de stroomadapter aangesloten is batterijduur immers niet zo relevant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Of kan deze chipset maar 16gb aan en is een andere chipset die meer aan kan niet zo energiezuinig

  2. Of je zet er een grotere batterij in door het ding niet weer dunner te maken. Of je zet er LPDDR4 in ipv LPDDR3. De CPU ondersteunt het, geen reden om het er niet in te zetten.

    Of toch wel, winstmarges.

  3. Hoezo geen ventilator?
    In het designfilmpje wordt toch duidelijk een super stille fan vernoemd bij 2:20 zijn ze ook duidelijk te zien.
    (Red.) Dit is nu gecorrigeerd.

  4. Ik vraag me nu zo’n beetje echt af wat Apple aan het doen is,
    als je echt een professional bent moet je echt een flinke bak geld er tegen aan gooien om een “redelijke” pro te krijgen,
    de goedkopere opties zijn puur voor de gebruikers die willen laten zien dat ze een nieuwe pro hebben, maar doorsnee specs krijgen.

    hetzelfde was met de laatste iteratie van de iMac, minder specs voor een hogere prijs.

    Ik houd mijn hart vast als er “ooit nog” een nieuwe iMac of Mini line komt wat dat wel niet moet gaan kosten om er normaal op te kunnen werken.

  5. Wat mij nog het meeste stoort is de opmerking van Phil. Hij geeft een antwoord waar je eigenlijk nog over na wilt denken of dat klopt en zegt daarna om af te leiden…please have a look and buy buy buy buy buy. Huh wat was het probleem ook alweer?…WOW 16GB of ram. 10 hiurs of battery life and a magic touch bar…huh what just happened…

  6. Deze pro user laat in ieder geval de nieuwe MacBook pro naast zich liggen. Ik heb speciaal voor mijn werk / studie een pc gekocht met 64GB geheugen. Voor simulaties.
    32GB geheugen zou net passen. Lekker handig ook voor onderweg. Als de nieuwe MacBook met 32GB uitgerust had kunnen worden dan ging ik nog twijfelen.

    Ik vond het ook vreemd want tijdens de presentatie zeiden ze nog. The MacBook pro starts from 16 fast memory.

    Ze liggen dadelijk structureel achter. Want de volgende komt in 2018 en dan komt 8K video ook heel dichtbij. Dan heb je weer krap genoeg aan 32GB. Terwijl ik over 2 jaar weer minimaal 64GB nodig heb in een laptop en 128GB op Mn desktop.

    En dit is niet overdreven. Over 10 jaar hebben we toch echt 1TB aan geheugen nodig 😉

    Pro users die kunnen een laptop van 3500/ 4000 euro betalen, maar dan moet het wel bruikbaar zijn!!

  7. Ik heb gewacht op dit model omdat m’n early 2012 retina macbook pro wel echt op is inmiddels. En ik heb ook inmiddels het nieuwe model besteld. Kwam dus op 3600 euro uit voor het model met 1TB ssd en 4GB video. Eigenlijk absurd en weinig tot geen value for money. Waarom dan toch gekocht? Ik heb als professional de behoefte om meerdere os’en gelijktijdig te gebruiken. Zowel Linux, Mac als Windows. Mac overigens met Linux extensies. Wat me vies tegenvalt is het beschikbare interne geheugen; had liever 32 if zelfs 64 GB gehad. De touchbar doet me niks. Zelfs een te beetje gimmicky en opzichtig. Ik betwijfel of ik over 4 jaar weer een macbook koop…

  8. Ik gebruik mijn mac vooral met mainstage en AU/VST en daarvoor is 32 GB eigenlijk een must aan het worden…

    Apple houdt te weinig rekening met een groep klanten die in zware tijden het product apple boven water hebben gehouden, muzikanten..

    Een professionele logic setup vereist misschien wel 64 GB…

  9. Ik vindt de hoeveelheid adapters die ik nodig heb om “oude” aansluitingen te gebruiken toch echt veel vervelender.
    Verder zijn ze bij Apple niet echt consequent door een 3.5 audio te houden, terwijl de iPhone over is naar Lightning. Moet je dus ook een Lightning naar 3.5 voor je splinternieuwe koptelefoon kopen.
    Ik ben klaar met Apple.

  10. Kortom, lekker triest. 16gb is net te weinig. Wellicht dat de opslag snel genoeg is om wat taken over te nemen van het ram geheugen. Maar mijn 16gb op de MacBook pro 2015 zit vaak erg snel vol.

  11. Op YT staan leuke filmpjes van snelheidstesten ed. Hoe meer intern geheugen ze in de iMac stopten, daar werden ze trager van, hoe meer in de Windows computers, hoe sneller.
    Hoe meer geheugen is dus voor Apple niet altijd nodig. Maar mensen vergelijken het naar een windows computer…

  12. Origineel geplaatst door Patrik
    Op YT staan leuke filmpjes van snelheidstesten ed. Hoe meer intern geheugen ze in de iMac stopten, daar werden ze trager van, hoe meer in de Windows computers, hoe sneller.
    Hoe meer geheugen is dus voor Apple niet altijd nodig. Maar mensen vergelijken het naar een windows computer…

    Sorry, maar dat is niet waar. Als je er inferieur RAM-geheugen bijprikt of als je er meer bijprikt dan de processor aankan, wordt het ding inderdaad trager. Maar als de processor en het RAM-geheugen goed zijn, wordt hij er gewoon sneller van.

    Het argument dat de nieuwe MacBook Pro’s trager zouden zijn als ze meer intern geheugen zouden hebben, gaat dus echt niet op. Net zomin als het batterij-argument trouwens. Desnoods had Apple de laatste 16 GB alleen kunnen activeren als de MacBook in het stroomnet zit.

    Als ze het ding iets dikker hadden gemaakt, waren alle problemen opgelost. Dan hadden we een langere batterijduur, meer RAM-geheugen en legacy-aansluitingen kunnen hebben. Een typisch gevalletje “style over substance”.

  13. Ik heb voor m’n werk als Visual dj minimaal 128GB RAM nodig om meerdere 4K beelden live met hoge kwaliteit geluid te mixen in sync met alle lichteffecten. Meerdere bestanden van tientallen GB tegelijk laten lopen met unlimited scrub vreet geheugen. Die 16 GB is dus echt veel te weinig. Ik heb er daarom maar eentje besteld om thuis wat mee te hobbyen.

  14. @JK: Probeer gewoon eens een paar VGA-schermen, werkt stuk sneller en zal het publiek worst wezen. Het is gewoon ‘omdat het kan!’ maar is verder nergens op gebaseerd dat je 4K MOET gebruiken!

  15. Wat een ongenuanceerde reacties, het is al te weinig voor ze de nieuwe MacBook Pro geprobeerd hebben.

    Specs, zoals GB’s memory zeggen weinig, je moet kijken naar de prestaties van het systeem als geheel. MacOS heeft minder memory nodig dan een Windows apparaat.

  16. Origineel geplaatst door iFreek
    Wat een ongenuanceerde reacties, het is al te weinig voor ze de nieuwe MacBook Pro geprobeerd hebben.
    Specs, zoals GB’s memory zeggen weinig, je moet kijken naar de prestaties van het systeem als geheel. MacOS heeft minder memory nodig dan een Windows apparaat.

    Juist!

    Dit zie je ook bij de iPhone heel duidelijk. Mindere processor, minder geheugen en dan toch BETERE prestaties dan in dat geval Android met top proc’s en dubbel geheugen !

  17. Apple vormt de essentie van een product, zonder elementen die het minder stijlvol en nuttig maken. Als ProUser kun je discussiëren over middelen, hoewel er veel mogelijk is met minder, zonder de prestaties te beïnvloeden. Deze MacBook Pro is meer dan de specificaties op papier. Dat is Apple’s filosofie, volgens mij. Het prijskaartje valt tegen, maar dat is de wet van de commercie.

  18. Origineel geplaatst door iFreek
    Wat een ongenuanceerde reacties, het is al te weinig voor ze de nieuwe MacBook Pro geprobeerd hebben.
    Specs, zoals GB’s memory zeggen weinig, je moet kijken naar de prestaties van het systeem als geheel. MacOS heeft minder memory nodig dan een Windows apparaat.

    Wat een ongenuanceerde reactie van je….. Dhr iFreek weet het beter dan mensen met ervaring met bepaalde PRO software… Mijn visie:
    Apple’s mac zal op termijn veel minder doen. Meer windows pc’s en apple is meer voor de non pc devices (iphone ipad apple tv etc)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.