Reacties voor: 2012 en 2013 MacBook Pro met kapotte batterij niet meer omgeruild voor nieuwer model

Apple zou een 15-inch MacBook Pro uit 2012 of 2013 met een kapotte batterij niet meer omruilen voor een nieuw exemplaar. Voorheen konden gebruikers tegen reparatiekosten kiezen uit een nieuwer model.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Ik kan dit bevestigen. Mijn MacBook Pro Retina Mid 2012 had de “Service battery” melding en de Apple Store Den Haag heeft mij toen een 2017 TouchBar model aangeboden voor 209 euro (de kosten voor een normale batterij vervanging). Zeker de moeite waard om te kijken of dat ook op je eigen Mac is!

  2. Was er maar iets te regelen voor mijn Macbook Pro 15″ 2012 non-retina met 2200+ battery cycles. De batterij is nog goed eigenlijk, 86%, maar er moeten twee toetsen worden vervangen (A & E) en dat betekent dat de topcase vervangen moet worden (ka-ching). De helft van de waarde van de Macbook geloof ik zo..

  3. Origineel geplaatst door Sander
    Was er maar iets te regelen voor mijn Macbook Pro 15″ 2012 non-retina met 2200+ battery cycles. De batterij is nog goed eigenlijk, 86%, maar er moeten twee toetsen worden vervangen (A & E) en dat betekent dat de topcase vervangen moet worden (ka-ching). De helft van de waarde van de Macbook geloof ik zo..

    Moet voor het vervangen van de knopjes de hele topcase vervangen worden?! Volgens mij heb ik (weliswaar bij een iets oudere Pro) wel eens voor een paar euro losse toetsjes besteld en erop gezet.

  4. Origineel geplaatst door Sander
    Was er maar iets te regelen voor mijn Macbook Pro 15″ 2012 non-retina met 2200+ battery cycles. De batterij is nog goed eigenlijk, 86%, maar er moeten twee toetsen worden vervangen (A & E) en dat betekent dat de topcase vervangen moet worden (ka-ching). De helft van de waarde van de Macbook geloof ik zo..

    Onzin, er zijn zat webwinkels waar je gewoon losse toetsen kan kopen voor een paar euro. Laatst nog gedaan voor een 15 inch MacBook pro uit 2012. Let wel op. Bij een aantal toetsen van verschillende jaren (geen idee welke precies) is de “schaar” lang in plaats van kort. Oa gemerkt bij de pijltjes toetsen.

  5. Kan iemand mij vertellen waarom dit alleen plaatsvind bij de macbook 15″ en niet de 13″ macbook pro retina?

  6. @Silvan: Waarschijnlijk verkoopt de 15″ beter waardoor er (nog?) geen tekort is aan deze onderdelen voor de 13″.

  7. @Sander: Amac Utrecht vervangt toetsen per stuk (mits het bevestigingsmechanisme onder de toets in je topcase niet afgebroken is….)

  8. Ja, inderdaad. Apple bood mij ook een vervangend model aan toen ik bij de Apple winkel aan kwam zetten om mijn batterij te vervangen. Nu wacht ik op het nieuwe model. Ze hebben het bedrag inmiddels afgeschreven maar verder nog niks van ze gehoord en ook geen status update. Maar ja, een nieuwe MBP voor €222,- is een goede deal 🙂

  9. @Rick: Komt mijn macbook pro ’13 met idem problemen ook in aanmerking? Enig idee?

  10. Origineel geplaatst door Silvan
    @Rick: Komt mijn macbook pro ’13 met idem problemen ook in aanmerking? Enig idee?

    Voor zover bekend zijn de onderdelen voor dat model gewoon voldoende voorradig.

  11. Ik had hetzelfde: MacBook Pro Retina uit 2012 ging soms nog maar 15 minuten mee vanaf 100% volle batterij.
    Ik naar Genius Bar voor nieuwe batterij maar de fabriek waar die batterij wordt gemaakt is gesloten. (de week ervoor hebben ze mensen nog aangeboden om te wachten tot september)
    Ik had verschillende opties:
    Laptop inruilen en 209 euro korting op een nieuwe. (de prijs van de reparatie)
    Laptop omruilen voor basismodel uit 2015.
    Ik gaf aan dat ik die laatste optie interessant vond, maar dan wel weer 512GB opslag, 16GB geheugen en een dedicated videokaart wilde.
    Dat zouden ze regelen.

    Na 2 weekjes werd ik gebeld dat ik de MacBook kon ophalen.
    Tot mijn grote verbazing zag ik op de verpakking de kleurtjes van een TouchBar! Volgens medewerker waren de 2015 modellen op en kreeg ik een nieuw 2017 model.
    Een laptop van 3039 euro voor 209!!!!

  12. Ik heb ook veel problemen met zomaar uitvallen en snel leeg. Is het ook mogelijk zonder genius afspraak naar een Apple store te gaan? In Amsterdam, Haarlem en Den Haag zijn geen afspraken beschikbaar momenteel.

  13. Tja, dit geeft te denken… accu erin ‘solderen’ en dan bulk hele laptops inwisselen en een nieuwere ‘teruggeven’ aan klanten. Als accu’s nou nog vervangbaar waren, was deze omruilactie en diens kosten helemaal niet nodig geweest. Dit alles om de laptops ±1 mm dunner te maken.

  14. Origineel geplaatst door Chris
    Een laptop van 3039 euro voor 209!!!!

    Vergeet de originele aankoopprijs van je ingeleverde MacBook niet…
    Maar dan nog, geen slechte deal!

  15. Hoe krijg ik mijn batterij kapot….

  16. Ik snap het even niet. Mijn Macbook Pro retina uit 2012 geeft minder dan 1000 cycli aan, met de Conditie: normaal.

    Moet ik nu melden?

  17. Wat is de minimale eis voor het vervangen van een batterij. Ik heb net gekeken en heb de volgende informatie staan:

    Ladingsinformatie:
    Resterende lading (mAh): 6105
    Volledig opgeladen: Ja
    Bezig met opladen: Nee
    Volledige laadcapaciteit (mAh): 6105
    Capaciteit zou 8460mAh moeten zijn.

    Statusinformatie:
    Aantal cycli: 334
    Conditie: Onderhoud vereist

    “Onderhoud vereist”. Is dat een mogelijke voorwaarde voor vervanging?
    Heeft iemand advies voor mij?

  18. @Chris: Chris, kun je me vertellen of dit bij de officiële Apple Store in Amsterdam was? Ik chat nu met Apple Support en die geven aan dat er gewoon batterijen op voorraad zouden moeten zijn.

  19. Zojuist, middels gebruik van de app Apple Support contact gehad. Teleurstellende ervaring. Men kende het artikel van iCulture niet en men kon ook niet bevestigen, dat er sprake zou zijn van een aantal opties (zoals in het artikel gemeld) bij vervanging van de batterij. Het enige wat men kon aangeven was: is de batterij aan vervanging toe, dan kan deze voor een bedrag van omstreeks € 200,00 worden vervangen …….. Niets over de informatie, zoals ik die in het artikel van iCulture kan lezen. Men sprak alleen maar over “dan moet u wellicht een beroep doen op consumentenrecht” …… Is er dan dan kennelijk toch sprake van verschillend beleid per AppleStore danwel winkel waar de Macbook Pro is gekocht ?

  20. @Sandra: Apple heeft de Retina accu’s niet in de casing gesoldeerd, maar verlijmd, waardoor de batterij (met iets meer geduld) wel degelijk zelf te vervangen is. Er zijn verschillende webshops met een prima compatible 15-inch MacBook Pro batterij onder de €100 (inclusief gereedschap). De originele accu kan voorzichtig met een plastic pasje/spateltje uit de casing gewrikt worden. Desalniettemin is een bezoekje aan de Apple Store voor iedereen met dit model zeker de moeite waard..

  21. @Thomas: Was dit in Amsterdam?

  22. Kan iemand me vertellen bij wie ik kan slagen om dit te doen?
    Kan ik beter direct bij apple in Amsterdam dit regelen of via een Amac?

  23. @Jurgen: Ja, hiermee kom je in aanmerking

  24. Net geprobeerd in Amsterdam en ik kon een nieuwe batterij krijgen voor €209 helaas pindakaas

  25. Vandaag vernomen van vriend die in Apple Store Brussel werkt, dat vanaf vandaag alle batterijen voorradig zijn…

  26. Is gewoon een kwestie van geluk geweest voor de mensen die een nieuwe hebben gehad!

    Grappig dat mensen dan gelijk hebben dat het ook hun recht is, of zo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.