Reacties voor: Nieuwe MacBook even krachtig als MacBook Air uit 2011

Benchmarks van de nieuwe MacBook laten zien dat deze qua performance vergelijkbaar is met de MacBook Air uit 2011. De MacBook Air 2015 is veel krachtiger.

Reacties: 19 reacties

  1. Ik hou t wel bij mijn retina MacBook.. Zit wel een ventilator in maar die slaat nooit aan bij ‘normaal gebruik’

  2. Beetje een gemiste kans. Ik denk dat de verkopen dan wel eens tegen kunnen vallen. Dan kun je beter voor minder geld een nieuwe krachtigere MacBook Air kopen.

  3. Hmmmm, ik was van plan hem te kopen ivm het retinascherm. Voor mijn fotografiewerk tijdens reizen. Thuis een high spec Mac Mini met groot scherm en onderweg gebruik ik nu de instapper 11″ Air uit 2012. Eerlijk gezegd doet mijn 11″ Air het prima. Draait met gemak Photoshop en Lightroom. Zwaar werk zoals 5 RAW’s verwerken in een HDR doet ie prima en snel genoeg. En eigenlijk doe ik dat haast nooit.

    Misschien zijn de specs tegenwoordig wel voldoende. Beetje net zoals dat mijn 240pk dieseltje ook meer dan genoeg is. Hoef bij de volgende geen 300pk. Is toch al begrensd op 250 en dat rij ik ook al nooit meer.

  4. Origineel geplaatst door ibl: Hmmmm, ik was van plan hem te kopen ivm het retinascherm. Voor mijn fotografiewerk tijdens reizen. Thuis een high spec Mac Mini met groot scherm en onderweg gebruik ik nu de instapper 11″ Air uit 2012. Eerlijk gezegd doet mijn 11″ Air het prima. Draait met gemak Photoshop en Lightroom. Zwaar werk zoals 5 RAW’s verwerken in een HDR doet ie prima en snel genoeg. En eigenlijk doe ik dat haast nooit.

    Misschien zijn de specs tegenwoordig wel voldoende. Beetje net zoals dat mijn 240pk dieseltje ook meer dan genoeg is. Hoef bij de volgende geen 300pk. Is toch al begrensd op 250 en dat rij ik ook al nooit meer.

    Haha, verkapt ik rij een 240PK diesel.

    Maar als je voor minder geld een snellere machine kan kopen (of auto) waarom zou je het dan niet doen?

  5. Origineel geplaatst door Le0:

    Haha, verkapt ik rij een 240PK diesel.

    Maar als je voor minder geld een snellere machine kan kopen (of auto) waarom zou je het dan niet doen?

    Snel is niet altijd alles. Doe mij maar een supermooie roadster die minder snel is maar erg mooi is. Waar ik langzamer veel meer van kan genieten van de natuur.

    Het is een totaal andere doelgroep. Dit is meer een laptop met karakter. Je kan er nog meer een statement mee maken.
    Er zijn zat mensen die liever superlicht hebben en mooi kleurtje waarmee ze kunnen internetten e-mailen en documenten kunnen maken. Niet iedereen hoeft er pro werk op te doen. En de retina scherm is ook een plus ten opzichte van de standaard air.

    Dus ieder zijn ding. Overigens hou ik het ook bij mijn retina.

  6. Dan is er eigenlijk maar 1 beste keuze en dat is een MacBook Pro retina….

  7. Koop je een air uit 2015 met 256 dan zit je op € 1249 ga je naar 8GB net zoals de nieuwe macbook kom je op € 1349. Je scherm is dan 1″ kleiner, geen Retina scherm en een ventilator.Ik twijfel of dit dus wel of geen € 100 meer waard is.

  8. @Yah:

    Volgens mij heb je dan nog nooit in een snelle roadster gezeten!

    Naar mijn idee is de 13″ retina gewoon een betere koop. Meer aansluitingen, snelheid en een vergelijkbaar scherm.

    Als is deze wel heel erg mooi en voor de meeste mensen snel genoeg.

  9. Apple doet nu net of we uit onze stoel geblazen werden door die Air ventilator en struikelden over de dikte van die Air plus alle kabels.
    Nou niet dus, het toetsenbord was al prima en we struikelen eerder over de nu vastzittende USB-C stekker.
    Ik raak dus een stuk minder opgewonden van dit midrange compromis-model dan Jony Ive. Sterker nog: gemiste kans.
    Hoe de komende Air lijn eruit gaat zien snap ik al helemaal niet (nog dunner en helemaal geen aansluitingen meer…?)
    Kortom – ik heb voor niets 3 mnd gewacht en koop wel een 2015 Air

  10. Mooie gesprekken allemaal. Deze laptop van apple is nog inderdaad een beetje in de maak het of kraak het scenario. De hoeveelheid van de early adopters zal dan ook echt uit gaan maken. Zeker als we spreken over usb c.

  11. Origineel geplaatst door Rolf: het toetsenbord was al prima

    Grappig dat je dit zegt. Heb je al getypt erop?

    Dit doet me denken aan henry ford.(maker van de eerste auto)

    Hij zei: if i would have asked:what the people wanted, they would have said a faster horse.

    Dit zelfde is te zeggen over het toestenbord of de usb-c.

    Persoonlijk denk ik dat usb-c een hele grote hit gaat worden. Voor alles 1 soort kabel is de visie. Wat wil he meer?(later natuurlijk een tweede usb-c port? Haha)

  12. “Wil je een echt krachtige MacBook, dan kun je beter de MacBook Air uit 2015 kopen. Die heeft een 1,6 GH Intel Core i5-processor en scoort bijna twee keer zo hoog in de benchmarks. ”
    Ik weet niet waar jullie die scores vandaan halen maar Geekbench toont een score van 2575 (11″ singlecore) of 2571 (13″ singlecore) en 5041 (11″ multicore) of 5085 (13″ multicore).
    Verre van een verdubbeling toch?

  13. Net alsof je hem alleen maar koopt om er mee te pronken. Ik stoor me altijd aan die Windows lui die zeggen dat mensen alleen Mac kopen vanwege status of om er mee te koop lopen.

    Jammer dat op dit soort van Apple forum die gedachte weer versterkt wordt. Ik koop een MacBook omdat IK hem mooi vind en er liever mee werk dan op een Windows machine. Wat een ander er van vindt zal mij aan mijn r..t roesten.

  14. Ligt het aan mij of is deze macbook echt eerder een gimmick? Waarom zou je een “zwakker” type macbook kopen die duurder is als een “sterkere” macbook air die goedkoper is? Deze macbook is gewoon gemaakt omdat het dunner “kan” maar daarom moét het ook niet. De air is dun genoeg hoor. Overdrijven kan ook…

  15. Hadden ze de MacBook Air uit 2015 maar ook in de goudkleur. Wat jammer zeg. :((

    Ik ben nu wel een beetje aan het twijfelen.

  16. @Justin
    Om te beginnen maaakt Henry Ford iets geheel nieuws (auto) en kon het hem geen barst schelen welke kleur men wilde.
    Apple melkt een bestaand concept uit met 3 nieuwe kleuren, een verdwenen MagSafe en een toetsenbord met nieuwe wippers. Met een vrij trage processor op een soort Rasberry printje.
    Je verliest dus meer functies dan je krijgt.
    Dus exact het tegenovergestelde.

  17. Wat n gepruts van Apple zeg. Maar er gaat wel meer mis met updates, upgrades en hardware daar

  18. Waar Apple met de Air ooit de moeder aller ultrabooks uitbracht, lijken ze nu de netbook opnieuw uit te vinden. Ook leuk, maar dan wel graag voor netbook prijzen. Dit is het slechtste van twee werelden verenigd in één apparaat: de prijs van een ultrabook en de prestaties van een netbook 🙁

    Alleen een zwaar geoptimaliseerde OSX versie kan dit geval nog redden. Als ze daarin nou ook eens jaren teruggaan in de tijd: SnowLeopard-achtige performance zou weer heel goed bij deze processor passen.

  19. Wat een dooie mus deze MacBook…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.