Reacties voor: MacBook 12-inch nu verkrijgbaar in Apple Store

De MacBook met 12-inch-scherm en USB-C-aansluiting is nu te koop in de online Apple Store. Je kunt de MacBook kopen vanaf 1449 euro.
Lees het complete artikel → MacBook 12-inch nu verkrijgbaar in Apple Store
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik ga hem wel even bewonderen in de winkel. Lijkt me erg mooi, had het alleen liever gezien in de 13inch versie.

    Overal wordt altijd gesproken over 11″ of 13″ en nu is daar dus een 12″, alsof hij er net tussenin zit. Maar deze zit er helaas niet tussenin en de 11″ vind ik eigenlijk te klein voor normaal gebruik. 13″ is wel prima.

    11 = 11.6″
    12 = 12″
    13 = 13.3″

    Stiekem hoop ik dat er over 1 jaar ook een 15″ versie komt.
    Gewoon groot scherm en met deze form factor en toch compact. En met de extra ruimte iets krachtigere chips en grotere accu. Ik denk dat de gewone air’s dan wel gaan verdwijnen, want er is nu teveel keuze.

    Of wie weet blijft dat wel en is dat Tim Cook eigen, van de iPhone zijn er tegenwoordig ook meer modellen dan je op 2 handen kan tellen.

  2. €1499 voor het instapmodel. Is Apple gek geworden, of moeten we ons idiote btw tarief hiervoor bedanken?

  3. Origineel geplaatst door Vincent
    €1499 voor het instapmodel. Is Apple gek geworden, of moeten we ons idiote btw tarief hiervoor bedanken?

    DIt zijn geen uitzonderlijke prijzen hoor.
    Koop maar eens een goeie samsung laptop (redelijk merk), met laptops als deze zal je een stuk meer plezier hebben gok ik

  4. Weet iemand of je deze kan bestellen en ophalen in de winkel? Ik wil er een maar moet van ver komen, dus als hij gereserveert is is wel handig!

  5. @Michel: Vergeleken met de Amerikaanse prijs is het wel een uitzonderlijke prijs. $1299 is ongeveer €1210, dus op de een of andere manier vind Apple het leuk om eventjes bijna €300 extra te rekenen. Voor die prijs kan je het topmodel krijgen in de VS.

  6. Origineel geplaatst door Vincent
    Vergeleken met de Amerikaanse prijs is het wel een uitzonderlijke prijs. $1299 is ongeveer €1210, dus op de een of andere manier vind Apple het leuk om eventjes bijna €300 extra te rekenen. Voor die prijs kan je het topmodel krijgen in de VS.

    manmanman, er is al zo vaak gezegd dat de dollarprijs exbtw en thuiskopieheffing en dollarkoers is. Tel dat er dus maar even bij op.

  7. Euro staat recent bijna even hoog als de Dollar.

  8. Zijn geld niet waard. Kijk eens naar de specs enzo, welke zot heeft daar nu al da geld aan?
    Is het gewoon niet waard.
    Koop dan een andere die betere specs heeft.

  9. @Vincent: Nee hoor, die Amerikaamse prijs is exclusief btw. In Nederland is de Macbook dus ‘goedkoper’, namelijk 1449/1.21= €1197,52 vs €1210. Dus zoals je al stelt moet je ons btw tarief hiervoor danken.

  10. Origineel geplaatst door Vroem
    Zijn geld niet waard. Kijk eens naar de specs enzo, welke zot heeft daar nu al da geld aan?
    Is het gewoon niet waard.
    Koop dan een andere die betere specs heeft.

    Nou dit is een beetje het verhaal van de 2008 MacBook Air iedereen zei dat hij veel te duur was, niet krachtig genoeg,.. Maar in 2010 kwam er een prijsdaling en veel krachtiger en een 11″ versie. Deze was meer als goed genoeg voor veel mensen. En de specs vallen best mee al is het wat aan de duur kant zeker in Europa. Het is eigenlijk een 2012 MacBook air met sneller SSD en betere grafische kaart dus valt allemaal reuze mee. Maar het is een product voor de early adopters.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. @swv: En wat dacht je van transportkosten, invoerrechten etc?

  13. Er zou toch ook een 1.3 GHz versie komen. Zie daar helemaal niets van terug…

  14. Dead on arrival

  15. @Mo: ja die is er ook dan komt er 250 of 150 bij op.

  16. Het is echt een gigantisch mooi apparaat, maar voor de rest is er echt geen reden om hem te kopen buitenom het retina display.De air is een veel verstandigere keuze. Hij Is ook hartstikke compact (ja een paar millimeter dikker, maar wat maakt dat nou uit?). De air is krachtiger, heeft een net zo lange accu duur. En heeft een HD FaceTime camera. En hij is een stuk goedkoper. Ik vind het vooral echt belachelijk dat zo een duur apparaat niet eens een HD FaceTime camera heeft.En wanneer je echt een retina display nodig hebt, dan kan je net zo goed een pro nemen. Dan heb je voor hetzelfde geld veel meer laptop. Hij is iets groter maar nogsteeds super makkelijk mee te nemen.Kortom, dit is een gegarandeerde flop!

  17. @ de critici hier: de vergelijkingen als zouden de Pro en Air goedkoper zijn gaan volledig mank. De Pro Retina heeft (net als de Air trouwens) een instapmodel met een zielige 128G opslag, dàt is belachelijk voor een apparaat dat claimt ‘Pro’ te zijn. Als we dan toch appels met peren gaan vergelijken: Zelfs de absolute instap-mac, de mini, heeft minimaal bijna 4x zoveel opslag…

    Als je de Pro optuigt met evenveel SSD opslag ben je juist duurder uit. En ook de Air’s zijn met dezelfde opslagcapaciteit amper meer goedkoper – voorzover überhaupt verkrijgbaar. Bovendien moeten de Air’s het doen met de helft van de RAM, wat voor Yosemite nu al erg krap is, en als Apple doorgaat met steeds inefficiëntere en loggere OS X versies uitbrengen binnenkort echt te krap.

    Het zijn vooral de SSD’s met enigszins fatsoenlijke opslagcapaciteit die hem duur maken, vandaar ook het grote prijsverschil tussen de beide uitvoeringen door voornamelijk een grotere SSD.

    Configureer voor de grap eens een Air en een Pro met de RAM en SSD specs van de nieuwe macbook, en kijk maar op welke prijzen je dan uitkomt: de Air minimaal €1649, met een kleiner 11″ non-retina scherm, en de Pro retina eveneens minimaal €1649!
    @Vroem: wie is er nu een zot die niet naar de specs kijkt? 😉

    Enige waarin de Macbook dan nog teleurstelt is (naar verluidt) de processorsnelheid. Die Core-M processor is nu nog duur in relatie tot de prestaties omdat het een nagelnieuwe ‘top’ processor is. De volgende generatie zal ofwel dezelfde prestaties voor een scherpere prijs, ofwel betere prestaties voor dezelfde prijs bieden.

    Met de verder nu al concurrerende prijs/spec relatie geeft de daarmee uit te rusten volgende Macbook generatie Air èn Pro het nakijken 😛

  18. @Ferryman: Je hebt gelijk wat betreft de SSD, daar heb ik niet op gelet omdat dat voor mij niet echt een belangrijke criteria is, maar dat verschilt voor iedereen.

    Qua ram ben in het niet direct met je eens, 4GB is zolang je niet al te gekke dingen doet ruim voldoende.

    De processor zit qua benchmarks op niveau van een air 2011 of 2012. Dat is gewoon ronduit slecht. De processor is toch een van de belangrijkste onderdelen.

    Ik zou dan zelf ook meer waarde hechten aan een fatsoenlijke processor ipv meer opslag. Maangoed, het kan dat er mensen zijn die daar anders over denken.

  19. @banaan_123: Qua processor ben ik het helemaal met je eens, vandaar ook dat ik alvast speculeer over de volgende generatie core-M en Macbook. 🙂

    Vwb RAM weet ik uit eigen ervaring dat het officiële minimum van 2G voor Yosemite in de praktijk echt véél te weinig is, en 8G weliswaar duidelijk beter maar nog niet echt indrukwekkend snel. Daarom leek mij de veelgelezen conclusie dat 4GB voor 10.10.x niets meer is dan het absolute minimum heel plausibel.

    Goed om te lezen dat het voor normaal gebruik wel genoeg is, maar als ik zie hoeveel trager alle Macs zijn geworden bij upgrade van 10.9 naar 10.10 houd ik mijn hart vast voor de performance straks van 10.11 op bestaande hardware :-/

    Maar laten we hopen dat Yosemite de Vista van Apple is geweest, dwz het absolute dieptepunt, en dat het vanaf nu dus alleen nog maar beter kan worden 🙂

  20. Maar één aansluiting, dat houd mij het meest tegen om hem te kopen.

  21. Iemand die weet of er in Oberhausen of Dusseldorf een displaymodel staat?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.