Reacties voor: MacBook 12-inch is oplaadbaar met reservebatterij

De 12-inch MacBook met retinascherm is de eerste MacBook die je zonder speciale adapter kunt opladen via een externe reservebatterij.

Reacties: 7 reacties

  1. Ik ben nogal terughoudend als het gaat om de nieuwe macbook. Ja, ik vind het tof dat ‘ie zo licht, dun en mooi is. Maar hoe ‘future proof’ is hij werkelijk? Is de macbook bij normaal gebruik na 3 jaar nog ‘goed’ ?

    Lastig, lastig

  2. Iemand enig idee hoeveel mAh de interne accu is van de macbook 12-inch? Gezien de accu van de macbook air 13 inch op 6800mAh 12 uur haalt, denk ik dat je met een externe accu van 21.000mAh met een M-processor wel iets langer vooruit kan dan ”een paar uur”.

  3. @Remco: Apple geeft de capaciteit op als 39,7Wh, dus dan moet je nog door de spanning delen om op Ah uit te komen (en daar zwijgen ze over).

    Ik denk dat daar ook de beperking in zit voor externe accu’s die via USB opladen: die zullen niet veel meer dan 5V af mogen geven (terwijl een beetje laptopaccu al gauw 10-15V afgeeft – 10.8-14.8 om preciezer te zijn) Bij 5V correspondeert die 21Ah (aka 21000mAh à €199) dan met 10,5Wh, dus maar (iets meer dan) een kwart van de ingebouwde accu in de nieuwe Macbook.

    Ik vraag me ook af hoelange levensduur we van de accu in de Macbook mogen verwachten. Van mijn oude Macbook heb ik na een paar jaar zelf simpel de accu kunnen vervangen toen die er mee uitschee. Dat zal voor de nieuwe, gezien de complexe opbouw die op de keynote met zoveel trots werd gebracht, wel veel duurder en minder geschikt voor DHZ zijn. Is behalve de gewicht/capaciteitsverhouding ook de levensduur van accu’s de afgelopen jaren verbeterd? Betwijfel het, dan hadden we daar vast wel meer over gehoord :-/

  4. Oeps, een nulletje te weinig ingetikt om op de cijfertjes hierboven uit te komen. 21Ah x 5V is nog altijd 105Wh, dus die externe accu is ruim 2,5x zo krachtig als de ingebouwde macbook accu. Dan mag je idd meer dan ‘een paar uurtjes’ extra verwachten…

  5. @Raoul: hier een macbook air 2012. werkt nog prima en komt nog prima mee!

  6. In mijn opinie slaat deze MacBook de plank compleet mis. Loop je straks met een volle tas met een extra accu, allerlei adapters en USB hubs, maar wel een dunne MacBook ja…
    Wat betreft die ene poort, het was volgens mij prima mogelijk aan beide kanten 1 poort te maken en dan bv een 2,5mm audio jack ernaast te maken als 3,5 te groot was. Dan heb je of nieuwe oortjes nodig of slechts 1 verloopkabeltje en hoef je je niet zorgen te maken om die ene USB poort.

  7. Misschien een stomme vraag, maar hoe weet je MacBook nu of hij je externe accu moet opladen, of dat hij net opgeladen moet worden door die externe accu?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.