Reacties voor: Opinie: De Mac Pro verdient meer aandacht van Apple

De Mac Pro heeft sinds 2013 geen upgrade gekregen, terwijl de prijs wel is gestegen. Professionele gebruikers voelen zich in de kou staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. “Nooit meer” lijkt me een beetje overdreven maar toegegeven is dat Tim zich meer richt op het grote geld – en dus de ‘average customer’.

  2. Eens met deze column. Apple had iets geweldigs te pakken met de nieuwe pro

  3. Apple is niet meer zo bezig met Pro.

    Ze maken lieve iPhone’s en wegwerp laptops enz

  4. Ik denk dat de pro niet zo vaak geupdate hoeft te worden. Het is een krachtig apparaat waar je wel een poos mee vooruit kan. En natuurlijk een hele andere prijsklasse.

  5. Inderdaad. Voor de professionele video-editors was/is dit toch wel beter dan een iMac. Die willen met meerdere schermen en krachtigere hardware werken. Zonde als ze dit laten voor wat het is.

  6. De Mac Pro verdient inderdaad meer aandacht en vernieuwing. Het is absurd dat Apple wél meer geld vraagt voor deze Mac en er verder niets aan doet.
    Professionele gebruikers hebben meer dan andere Apple gebruikers goede updates nodig van het systeem.

  7. Sorry maar de echte professionals hebben hun conclusies al getrokken; Adobe is met haar suites ook al lang Windows-first.
    Mocht Apple deze markt ooit nog betreden (na Cook) dan een keer een echt uitbreidbaar systeem

  8. Ja, de mac pro verdient meer aandacht….

    Maar ook een lagere prijs….

    Momenteel wordt ik gedwongen een hackintosh te gebruiken als DAW omdat apple gewoon niet in mijn behoefte voorziet….

    Behoefte max processing power en memory en snelle SSD opslag gecombineerd met grote conventionele opslag..

  9. ik vind ook dat deze computer een update moet krijgen in zijn onderdelen en vooral niet duurder moet worden in prijs.
    ik hoop dat het binnen 1 jaar er iets aan gedaan is aan deze computer. gewoon updaten kwa onderdelen.

  10. Niet kopen dus! Sowieso ronduit belachelijk dat specs 3 jaar ongewijzigd blijven. Verder is de mac pro uiterst onpraktisch. Veel mensen interesseert het totaal niet hoe groot een desktop is. Zeker niet in pro omgeving. Sterker nog, in mijn early 2009 model (dat na 7 jaar botweg geen updates meer krijgt terwijl die nog prima zijn werk doet) kon je zelf nog allerlei kaarten inbouwen. Dat gaat dus mooi niet meer bij die koekjestrommel: afgezien van het feit dat ronde vormgeving zo ongeveer het minst effiecient is als het gaat om inbouwen hardware, heb je niet eens ruimte voor inbouw en ben je overgeleverd aan kabels, kabels en nog eens kabels terwijl dat in mijn huidige werkomgeving dus niet nodig was (op enkel extern device na).
    Zeker met het oog op toekomstige support heb ik zware bedenkingen. Als je veel te dure mac pro nog maar 4 jaar onderstreund wordt, dan ben je dus echt genaaid. Zeg het wel vaker, maar kan het toch niet laten: vote with your wallet 😉

    Origineel geplaatst door Kippetje
    Ik denk dat de pro niet zo vaak geupdate hoeft te worden. Het is een krachtig apparaat waar je wel een poos mee vooruit kan. En natuurlijk een hele andere prijsklasse.

    Dat is nou net waarom mensen in eerste instantie wél een pro kochten; het was gewoon het neusje van de zalm al betaalde je wel de hoofdprijs. Als je nu ook nog eens alleen de hoofdprijs betaald én er een middelmatig product voor terug krijgt zou je wel gek zijn als je geen vervangend product zou aanschaffen.

  11. Origineel geplaatst door Kippetje
    Ik denk dat de pro niet zo vaak geupdate hoeft te worden. Het is een krachtig apparaat waar je wel een poos mee vooruit kan. En natuurlijk een hele andere prijsklasse.

    Dat is nou net waarom mensen in eerste instantie wél een pro kochten; het was gewoon het neusje van de zalm al betaalde je wel de hoofdprijs. Als je nu ook nog eens alleen de hoofdprijs betaald én er een middelmatig product voor terug krijgt zou je wel gek zijn als je geen vervangend product zou aanschaffen.

  12. Ik heb zelf ook een mac pro de 6 core, 16 gb uitvoering. Ik geniet er nog elke dag van… Als je Geekbench erbij haalt dan doet ie nog aardig mee ook! Mocht ik willen uitbreiden dan kan ik de processor en nog extra geheugen erbij pluggen! De Mac Pro kan heus nog wel even mee vind ik zelf.

  13. Origineel geplaatst door Marc
    Apple is niet meer zo bezig met Pro.

    Ze maken lieve iPhone’s en wegwerp laptops enz

    ‘Wegwerp laptops’ 😂
    Beetje hard geformuleerd, maar je hebt wel een punt. Vroeger blonken MacBooks uit in simpele uitbreidbaarheid achteraf, tegenwoordig zit je tot het eind der tijden vast aan de configuratie bij aanschaf 😢

    Vwb het verwaarlozen van de pro-lijn: niet verwonderlijk, als ze zelfs een iPad al ‘pro’ durven noemen 😖 stelt de term duidelijk niets meer voor…
    Het wachten is nu alleen nog op een Watch ‘pro’, dan is de devaluatie van de lijn compleet 😉

  14. Het wordt hoog tijd voor een iPod Pro..😨 Instapprijs 399 euro.

    Ondersteunt alleen lossless, deze prijs natuurlijk voor het instapmodel met 8 gb. Geen headphonejack, 1x usb c..

  15. @Kippetje: Als je hem 3 jaar geleden gekocht hebt gaat hij in totaal best lang mee, zeker vergeleken met een windoos. Als je hem nu koopt ben je die 3 jaar wel kwijt. Dus in het ongunstige geval nog 4 jaar support. Mijn oude MacPro kan sommige websites al niet eens meer goed draaien omdat mijn software verouderd is en niet meer geupdate kan worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.