Reacties voor: Mac OS X is vandaag 15 jaar oud, beleef de onthulling opnieuw

OS X bestaat vandaag precies vijftien jaar. Op 24 maart 2001 verscheen OS X 10.0 met de codenaam Cheetah. Kijk hier de onthulling terug, en hoe Cheetah er uitzag.
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Leuk om weer terug te zien. Het is echter deze innovatie en vernieuwingen die we al een tijdje niet meer zien van Apple. De iPhone: Ja!, de iPad: ja, een beetje… Maar daarna is er eigenlijk niks revolutionairs meer gekomen van Apple.

  2. Huh, Internet Explorer op OS X?

  3. @eMilty: De iPad een beetje? Ik geloof dat dit een ware tablet revolutie te weeg heeft gebracht!

  4. Dat lettertype in de presentaties van die tijd… Hoe heeft Jobs dat ooit zo gemaakt RIP

  5. @Laurens: ja zeker , vroeger in Mac os 9 had je geen safari .. Maar internet exploder en Netscape . Heb hier nog een aantal staan die op Mac os 9.2 draaien 😋

  6. Ja Apple heeft het naar mijn mening super gedaan laatste 20 jaar . Mijne eerst Apple computer draaide systeem 7.5 … Was ergens in 1995🙄 osx was echt een enorme stap voor Apple . Weet nog goed hoe slecht het in het begin draaide. Puma en Jaguar was al een stuk beter … En toen tiger !!!! Dat was superieur tegenover Windows xp en later Vista! Leopard op de ppc Macs was helaas een stuk tragen dan op de nieuwe Intel systemen 😋 maar dit was allemaal voor de tijd dat Apple een mode cult merk werd .

  7. Origineel geplaatst door Robin
    Dat lettertype in de presentaties van die tijd… Hoe heeft Jobs dat ooit zo gemaakt RIP

    Tja, Jobs wordt als een presentatieguru gezien dus blijkbaar kan Comic Sans gewoon nog prima 🙂 Of deze mac variant waar ik de naam niet van ken.

  8. @Laurens: in 2005 stopte Microsoft met deze browser. Eigenlijk een zeer belangrijk moment, niet alleen voor Mac, want in 2006 kwam Apple met Safari. Ze maakten daarbij WebKit (de engine voor het renderen van webpagina’s) open source. Diezelfde WebKit is de basis van veel browsers, zoals Chrome, Android WebBrower en Opera (sinds kort).

  9. @Laurens: Jep, IE op OS X was in die tijd zelfs beter dan op Windows. Andere render-engine meen ik.

    @Richard van Zon: Vergeet echter niet dat WebKit een fork is van KHTML, de engine van browser Konqueror, in de KDE desktopomgeving voor Linux. KHTML was natuurlijk al Open Source, waardoor Apple deze kon forken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.