Mac mini gebruiker

Reacties voor: Mac mini met M2-chip: dit zijn onze verwachtingen

Apple werkt al een tijdje aan een nieuwe Mac mini, met een nog krachtiger chip dan het huidige model. Maar wat weten we al over deze nieuwe Mac mini, die voor 2023 op de planning staat?
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Verwar high-end niet met duur.
    Deze machines zijn niet high-end.

  2. @peter: Deze Mac mini gaat voor 1259 euro de oren wassen van de high end MacPro van 6500 euro die nu te koop is. Misschien bedoel je dat de Mac Pro pas high end wordt rond de 30K. Maar kijk dan eens naar Tesla’s nieuwe supercomputer, die is pas high end 😋

  3. (Red.) Artikel geactualiseerd voor het oktober 2021-event.

  4. Had in maart 2021 de Mac mini met M1 gekocht maar deze is inmiddels verkocht en ik ben terug naar Windows gegaan. Diverse redenen: met MacOs zijn vaak meer handelingen nodig om hetzelfde te bereiken als met Windows.
    Ook het niet kunnen opstarten van de meeste apps en webbrowser in een volledig scherm vond ik zeer storend om steeds het volledige schermmodus handmatig te moeten inschakelen. Als klap op de vuurpijl kwam Apple ook nog eens met het onzalige idee om scansoftware op hun apparatuur te gaan plaatsen, wat dan inmiddels wel is uitgesteld maar niet afgezegd. Ook de Europese commissie is hier nog mee bezig en ook om andere zaken dan Foto’s te kunnen gaan scannen. Blijkbaar is iedereen dat alweer zo’n beetje vergeten.

  5. @hans: Dat punt is zeker niet vergeten, maar zal echt op een hoop weerstand kunnen rekenen. De rest van je verhaal is een puur ‘ik kan niet wennen aan Mac OS’. Ik (en ik denk een aantal meer op dit forum) kan namelijk niet wennen aan Windows. Heel veel handelingen om hetzelfde te bereiken. Knoppen zitten op onmogelijk plekken. Continue verzoek om updates. Verborgen programma’s die je nooit gebruikt. Schermvullende programma’s die je met extra handelingen moet verkleinen naar je beeldscherm…..

  6. @Flieps: Was geen kwestie van niet kunnen wennen, ik vind MacOs gewoon geen fijn systeem om mee te werken. Programma’s die je nooit gebruikt kom je op beide systemen tegen. Bovendien zijn op beide systemen de meeste programma’s die je niet gebruikt te verwijderen. Wat updates betreft doen ze echt niet veel voor elkaar onder, en is op Windows ook zeker niet continu. Ook ken ik geen programma wat ik met extra handelingen zou moeten verkleinen op Windows. En als je dat dan wilt doen gaat dat gewoon met één klik. Bovendien onthoudt Windows het laatst gebruikte formaat. Ik zeg ook niet dat de één beter zou zijn dan de ander want dat is voor iedereen persoonlijk. Het is puur mijn eigen mening en ervaring. Ook al zit ik hier dan op een Apple site, hoef ik toch niet alleen maar Hosanna te roepen over MacOs?

  7. @hans: Een iets verlate teactie, maar ter verduidelijking wel noodzakelijk.

    Het is NIET zo dat Apple foto’s gaat scannen. Wat ze willen gaan doen is kijken of een algoritme die in een datbase voorkomt ook voorkomt in de foto’s op iCloud. Dus ook niet op je Mac of iPhone. Die algoritme in de databse komt van foute foto’s waarvan wij met z’n denken dat, als iemand dit op zijn computer heeft staan, verantwoording moet afleggen.
    Vergelijk het met vingerafdruk. Als de recherche deze controleerd heb je ook niets te vrezen, tenzij…
    Dat dit gevoelig ligt komt doordat men het verhaal via via te horen krijgt, waarbij men niet op zoek gaat naar de bron. Goedbedoelde acties kunnen hierdoor flink beschadigd raken.

  8. (Red.) Artikel geactualiseerd voor release in 2023.

  9. Hoofdvraag: kunnen er meerder monitors aan? Als dat kan, denk ik dat ik hem koop. Ik werk veel thuis en heb nu een dubbele monitor opstelling. Mijn MacBook pro 2020 eraan (dus eigenlijk 3 beeldschermen).

  10. Hoewel de prijs misschien verleidelijker lijkt dan die van een iMac of Mac Studio vind ik het eigenlijk onterecht kleinerend om de Mac mini steeds als instapmodel aan te duiden. Alsof deze computer veel minder kan of minder mogelijkheden heeft dan de andere modellen. Het tegendeel lijkt waar, alleen al vanwege de poorten en de andere opties die een iMac bijvoorbeeld niet (meer) heeft. En als je toetsenbord, trackpad, monitor en externe schijf erbij optelt valt dat prijsvoordeel wel mee (of misschien beter: tegen). Dus laten we stoppen met de mini steeds als instapmodelletje aan te duiden en deze voortaan basissysteem noemen voor wie maatwerkuitbreidingen wil in plaats van de door Apple ingebouwde en niet meer aan te passen opties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.