Reacties voor: Mac mini 2018 teardown: RAM is makkelijk te vervangen, CPU niet

iFixit heeft de Mac mini 2018 uit elkaar gehaald. Het reparatiebedrijf geeft Apple's kleinste Mac een reparatiescore van 6 uit 10. De componenten zijn redelijk makkelijk te bereiken en je hebt er gangbare gereedschappen voor nodig. Maar echt modulair is de Mac mini niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Een auto kun je nadien ook moeilijk van een snellere motor, premium interieur of andere kleur voorzien. Kwestie van goed nadenken voor je iets koopt.

  2. Jip, gisteren al m’n nieuwe macmini zelf van extra ram voorzien. Was inderdaad een makkelijk klusje. Let wel op dat je het juiste gereedschap hebt klaar liggen: Torx TR6, T6, T5, T10 en een bankpasje.

  3. @René: Welk geheugen heb je in de Mac Mini gedaan?
    Ik wil de mini aanschaffen zodra ik zelf geschikt 64GB geheugen gevonden heb voor een normale prijs i.p.v de Apple prijzen.

    64GB moet waarschijnlijk minimaal 500 euro goedkoper kunnen dan waarvoor Apple het aanbied.

    • @Robbert: Ik heb ergens gelezen dat DDR4 geheugen maximaal 16GB groot is per kaart. Dat betekent dat je met twee slots tot maximaal 32GB kunt gaan. Hoe kan Apple dan toch 64GB aanbieden? Waarschijnlijk zetten ze er dan vier slots in. Of het waar is weet ik niet maar ik kan (ook) nergens 64GB vinden op basis van twee kaartjes.

  4. Origineel geplaatst door JK
    Een auto kun je nadien ook moeilijk van een snellere motor, premium interieur of andere kleur voorzien. Kwestie van goed nadenken voor je iets koopt.

    Je zou je verbazen hoe makkelijk dat is met een auto indien je de juiste kennis bezit. Er is geen enkele motor die vast gelast zit aan het chassis bij mijn weten.

  5. Kan je net als bij de oudere modellen ook gemakkelijk een SSD of HDD (2,5”) toevoegen?

  6. Vandaag ook mijn Mac Mini 2018 (6-core i7 met 8GB) mogen ontvangen en direct voorzien van 32GB (2x16GB) Crucial geheugen. Typenummer van geheugensetje is CT2K16G4SFD8266 om exact te zijn.

    Gereedschapsetje van iFixit voor €33 incl verzenden, wat geduld en goed de instructie videos op youtube opvolgen.
    Probleemloos en bizar hoge Geekbench scores. 5700 single core, 26000 multi core.

    Zeer blij met mijn Mac Mini!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.