Reacties voor: Mac-event vanavond om 19:00 uur: dit kun je verwachten

Vanavond vindt Apple's volgende keynote plaats, gericht op de Mac. Wat kun je precies van dit evenement verwachten en welke nieuwe MacBooks gaat Apple zoal aankondigen? Dat lees je hier!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Ik hoop niet dat ik een half jaar voor niets heb zitten wachten op de nieuwe iMac.

  2. Ik hoop dat ze Thunderbolt 3, USB A en MagSafe er nog in laten. Het zou jammer zijn moesten ze alle poorten vervangen door USB C. Magsafe is gewoon super handig en heeft m’n laptop toch veel gered. USB A omdat ik nog veel te veel gewone USB accessoires heb. En Thunderbolt is nog steeds sneller dan USB C, met als voordeel dat je er een externe grafische kaart kunt aanhangen.

  3. Het zou eens tijd worden. Apple lijkt bijna te zijn vergeten dat ze een computer bedrijf zijn. Natuurlijk is de iPhone inmiddels vele malen belangrijker qua omzet en winst maar Apple mag niet vergeten waar de wortels liggen. Focus moet weer komen te liggen op Apple’s core buisness: super strakke hardware verbonden met de allerbeste software en diensten. En dan binnen Steve’s visie: it just works. Laat die auto nou maar over aan de Tesla’s van deze wereld.

  4. @Angelus: Thunderbolt 3 zit in de USB 3.1 aansluiting. Het zou goed zijn als die ouwe USB aansluiting verdwijnt dan kunnen fabrikanten verder met de toekomst.

  5. Origineel geplaatst door Jan Bomers
    Ik hoop niet dat ik een half jaar voor niets heb zitten wachten op de nieuwe iMac.

    Als je een half jaar wacht zijn de verwachtingen wellicht zo hoog dat ze onmogelijk zijn in te vullen.

  6. Het zou wel eens tijd worden voor een nieuwe AirPort extreme wacht er al anderhalf jaar op en ik vertik het om een model te kopen wat al meer als 3jaar oud is.

  7. Het stoort mij keer op keer als dit soort geruchten worden aangekondigd met een kop alsof het een 100% feit is. Ik begrijp dat een vette kop lekker oogt maar voeg bijv het woord ‘mogelijk’ of ‘waarschijnlijk’ toe ; dat zou eerlijker zijn.

  8. Origineel geplaatst door Martin
    Het stoort mij keer op keer als dit soort geruchten worden aangekondigd met een kop alsof het een 100% feit is. Ik begrijp dat een vette kop lekker oogt maar voeg bijv het woord ‘mogelijk’ of ‘waarschijnlijk’ toe ; dat zou eerlijker zijn.

    Maar de tekst staat tussen ” ” met andere woorden een quote dus.

  9. @Martin: Dan moet jij je aan jezelf gaan storen. Indien er geen aanhalingstekens voor en achter de kop zouden staan had je een punt. Nu totaal niet!

  10. @Frits: Dat is ook weer overdreven. Natuurlijk heeft hij een punt dat de titel eigenlijk te suggestief is.

  11. Zou mooi zijn, mijn 7 jaar oude MBP is onderhand toe aan zijn pensioen

  12. Vreemd. Verkoper wou mij deze week geen iPad Pro 12,9 inch verkopen omdat hij beweerde dat eind deze maand een nieuw model zou verschijnen. Ik hoop dat hij gelijk krijgt.

  13. Alweer nieuwe machines? Wat kun je nu niet meer op de ‘oude’ machines? Meer speed, meer vermogen, meer kleur? Apple doet de marketing geweldig dat velen lopen te kwijlen bij deze melding…..

  14. @Sander: Enige waarom ik hoop op een ‘oude’ usb poort is voor de connector van mijn Logitech mouse. Die zijn er nog niet te verkrijgen met USB-C toch? En om nou een verloop connector nodig te hebben om mijn muis aan te sluiten…

  15. Origineel geplaatst door Daan
    @Frits: Dat is ook weer overdreven. Natuurlijk heeft hij een punt dat de titel eigenlijk te suggestief is.

    Welnee. Als bepaalde sites iets beweren is het gewoon waar. Als iets bij de WSJ, Re/code, John Gruber vandaan komt dan kan je er vanuit gaan dat het klopt. Apple lekt bewust via deze mensen/sites om de aandacht op producten/Keynotes te vestigen. Ze zijn een soort van onofficiële spreekbuis van Apple. Als vage Chinese sites of bijvoorbeeld DigiTimes iets melden mag je wel sceptisch zijn. Maar dit klopt gewoon voor 99% zeker.

  16. @Jan: Zo Jan, dat ben je dan toch maar mooi kwijt!

  17. Origineel geplaatst door Martin
    Het stoort mij keer op keer als dit soort geruchten worden aangekondigd met een kop alsof het een 100% feit is. Ik begrijp dat een vette kop lekker oogt maar voeg bijv het woord ‘mogelijk’ of ‘waarschijnlijk’ toe ; dat zou eerlijker zijn.

    Dit dus. Ook Onemorething heeft hier last van. Waar zie je ergens een bevestiging? Ze komen vast wel, maar de koppen mogen anders.

  18. Geen nieuwe ipads? Toch vreemd. Ipad air 2 is al 2 jaar oud.

  19. Origineel geplaatst door Lourens
    Geen nieuwe ipads? Toch vreemd. Ipad air 2 is al 2 jaar oud.

    Psst, ipad pro 9.7

  20. @Gabor: haha dat valt mee hoor, als de hdd vervangen word door een ssd ben ik al happy.

  21. Origineel geplaatst door Lourens
    Geen nieuwe ipads? Toch vreemd. Ipad air 2 is al 2 jaar oud.

    Er zou zomaar eens een verdwaalde geüpdate iPad tussen kunnen zitten. Denk aan een iPad Pro met de nieuwe A10 chip. Kan theoretisch ook nog dat de iPad Air een langzame dood sterft en de ‘kleine’ iPad pro de nieuwe standaard wordt (met bijbehorende dalende prijzen). Apple zal iets moeten doen om de koning van de tablets te blijven.

  22. Ik zie nergens iets over een Apple TV staan… Zou deze, ondanks alle concurrenten al op 4K zitten, worden overgeslagen? Mijn atv3 past niet meer bij mijn 4K tv :’)

  23. 🙂 Nu ik dit lees ben ik toch wel hee erg blij dat ik vorige maand geen nieuwe macbook pro heb gekocht. Ik ben alleen wel erg bang dat ze de prijzen nog een paar honderd zo niet duizend euro omhoog doen… 🙂 Maar dat koop ik het huidige model met korting.

  24. @Ruud: same here! Mijn 5th gen AirPort Extreme is net overleden. Wil liever geen 3 jaar oude kopen nu als er een nieuwe aan komt!

  25. Maar nu het allerbelangrijkste: wat vertelt de uitnodiging ons. Ik kan er nog niet veel van maken al meen ik iets van hints te kunnen zien van goud en rosé goud, dus de kleuren van de iOS productgroep ook volledig naar de mac komen? Lijkt me niet geheel ondenkbaar maar wel iets waar Apple naar mijn idee het minst mee bezig zou moeten zijn (als dat de headlines worden dan ben ik redelijke teleurgesteld). Nu ben ik er niet echt goed in om die uitnodigingen uit te vogelen dus wie ziet er meer?

  26. @Johannes: 1000 euro omhoog is wel een bizarre gedachte. Een MacBook pro van 2449 euro? Als dat zo zou zijn (het is natuurlijk niet zo) dan wordt het huidige model ook niet goedkoper. Dan zouden er twee modellen komen.

    Ik denk juist dat een belangrijk punt van de presentatie is dat de prijs hetzelfde blijft voor een veel beter MacBook. Of hoger wordt, maar dan wel met 256gb minimum.

  27. @WvB22: Ik zie rook, dit zou kunnen duiden op spektakel of Samsung accu’s. Daarnaast zijn de kleuren opvallend, dus inderdaad kleuren MacBooks of betere schermen. Of natuurlijk het losse retina scherm.

    Hello again zou kunnen verwijzen naar de presentatie van de eerst mac, ofwel een spectaculaire vernieuwing. Ik ga in ieder geval voor de nieuwe pro!

  28. @WvB22: Misschien betekent het plaatje wel dat het Apple logo een soort apart scherm wordt waarop je een plaatje naar keuze kunt tonen zoals deze kleuren. Waarschijnlijk niet, maar zou wel vet zijn.

  29. Origineel geplaatst door Daan
    @WvB22:
    Hello again zou kunnen verwijzen naar de presentatie van de eerst mac, ofwel een spectaculaire vernieuwing. Ik ga in ieder geval voor de nieuwe pro!

    Ik denk dat je daar gelijk in gaat krijgen: hello slaat inderdaad op de keynote waar de Mac zichzelf ‘presenteerde’. Again uiteraard dat dit kennelijk weer gebeurd. Dat kan naar mijn mening maar één ding betekenen: Siri zal de aankondiging doen. Op zich geen verrassing maar ik vermoed dat er een hele diepe intergratie met Siri gaat komen. Veel verder, dieper en meer omvattend dan wat we tot nu toe in Sierra gezien hebben. Denk aan StarTrek achtige taferelen waar je de computer letterlijk alles kan vragen. In ieder geval een Siri die altijd aan staat en je kan activeren met “hé Siri!” zelfs als je Mac sluimert.

  30. @WvB22: De uitnodiging lijkt me duidelijk verwijzen naar 14 november. Waarom 14 november? > dan is de grootste supermaan te zien van deze eeuw. 🙂

    Origineel geplaatst door Daan
    @Johannes: 1000 euro omhoog is wel een bizarre gedachte. Een MacBook pro van 2449 euro? Als dat zo zou zijn (het is natuurlijk niet zo) dan wordt het huidige model ook niet goedkoper. Dan zouden er twee modellen komen.
    Ik denk juist dat een belangrijk punt van de presentatie is dat de prijs hetzelfde blijft voor een veel beter MacBook. Of hoger wordt, maar dan wel met 256gb minimum.

    De huidige macbook pro 15 inc zijn daar niet veel vanaf… 🙂 De duurste versies zijn zelfs nog duurder! Ik hoop het maar ik ga er sterk vanuit dat de prijzen bizar zullen stijgen.

  31. Waar niemand echter over begint is de home-assistant speaker, a la Google Assistent en de Amazon Echo.

    Zoals @WvB22 al schrijft zou het kunnen dat Apple Siri veel sterker/dieper integreert. Ik vermoed niet nu plots in macOS, maar wellicht in onze gehele omgeving wel.

    Maar goed, nobody should care, aangezien Siri nog redelijk ruk is in zeer dagelijks gebruik. Volgens mij wint Alexa, oftewel Amazon Echo hier heel veel gebied.

  32. Origineel geplaatst door Daan
    @WvB22: Ik zie rook, dit zou kunnen duiden op spektakel of Samsung accu’s. …

    Ik zie geen rook. Dat zijn ‘stofwolken’ die doen denken aan van die colorfestivals die een tijdje populair zijn geweest. Daar waar met kleurenpoeders werd gegooid. Dat zou mij eerder aan ‘kleurrijke schermen’ doen denken.

    Al met al is het natuurlijk koffiedik kijken. Ik ben nog heel tevreden met mijn rMBP van 2015. Als het echt een goede upgrade is, ga ik maar eens kijken of mijn vriendin interesse heeft in een fijne laptop van 1,5 jaar oud

  33. Valt wel leuk samen met de opening van de nieuwe Amac store op de Lijnbaan!

  34. Origineel geplaatst door WvB22
    Apple lijkt bijna te zijn vergeten dat ze een computer bedrijf zijn.

    Apple is al bijna 10 jaar geen computerbedrijf meer. In januari 2007 werd Apple Computer Inc kortweg Apple Inc.

  35. Origineel geplaatst door Daan
    @WvB22: Ik zie rook, dit zou kunnen duiden op spektakel of Samsung accu’s. …

    Origineel geplaatst door Pim
    Ik zie geen rook. Dat zijn ‘stofwolken’ die doen denken aan van die colorfestivals die een tijdje populair zijn geweest. Daar waar met kleurenpoeders werd gegooid. Dat zou mij eerder aan ‘kleurrijke schermen’ doen denken.

    Al met al is het natuurlijk koffiedik kijken. Ik ben nog heel tevreden met mijn rMBP van 2015. Als het echt een goede upgrade is, ga ik maar eens kijken of mijn vriendin interesse heeft in een fijne laptop van 1,5 jaar oud

    Dat zal wel op retina voor de macbook air wijzen.

  36. Retina scherm in een instap MacBook Air zou wel redelijk verrassend en gaaf zijn.

  37. @Pim: Zou ook kunnen ja. Ziet er verder redelijk hetzelfde uit.

  38. @rick:

    Ik hoop dat die verkoper gelijk heeft want ben ook aan het wachten op de nieuwe 12,9. Mijne ipad 2 is dringend aan vervanging toe..;-)
    De 12,9 is ondertussen al oud dus er moet toch een nieuw model verschijnen…

  39. Denk niet dat het beter zal zijn dan de Microsoft Surface Studio 😉

  40. Origineel geplaatst door Jan Bomers
    Ik hoop niet dat ik een half jaar voor niets heb zitten wachten op de nieuwe iMac.

    Huidige iMacs zijn al geweldig hoor…

  41. Ik denk dat het logo betekend dat mijn hoop op een nieuwe iMac, waar ik al een jaar op wacht, in kleurrijke rook is opgegaan 🙁

    De huidige iMac is echt een aanfluiting wat je voor slechte specs krijgt tov de prijs.

  42. Ik ben een beetje zenuwachtig.

  43. Origineel geplaatst door Daan
    @WvB22: Ik zie rook, dit zou kunnen duiden op spektakel of Samsung accu’s.

    HAHAHAHAH MADE MY DAY

  44. @Lourens: iPad pro 9.7 is daar toch de opvolger van. Die is dit jaar nog uitgekomen

  45. Aan het eind van de presentatie komt Mark Morrison live het nummer “return of the mack” spelen!!! 😂

  46. @Ran: inderdaad ben wel heel erg overtuigd van Surface Studio!

  47. Waarom kan ik niet live kijken via safari op mijn mac? heb recente update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.