Reacties voor: Mac-hacker vindt potentieel zeer gevaarlijk lek in iPhone OS

Charlie Miller is geen onbekende in het Apple-hackwereldje. De kraker vond eerder al verschillende veiligheidsgaten in Mac OS X. Nu heeft hij echter ook een flink lek in het iPhone OS gevonden. Het zou mogelijk zijn om zogenaamde shellcode op de iPhone te draaien.
Christiaan Widdershoven -

Reacties: 16 reacties

  1. Zou je dit theoretisch niet voor een jailbreak kunnen gebruiken?

  2. volgens mij is een jailbreak meer dan shellaccess.

  3. Ik ga zo even een poging wagen
    laat zo wel even weten hoe het gingî…‚

  4. Ja maarja dat je iemand tegenkomt als hacker met een iPhone is ook 1:100000 en dat hij ook nog langs je blijft lopen om zijn smsjes te kunnen lezen is helemaal knap.

  5. Op zich is dit wel goed nieuws, hackers die dit wereldkundig maken zullen dit ook doorgeven aan Apple en die zal het weer dichten.

    Aan de andere kant ook wel weer zielig van dit soort mensen, vaak wordt hier ook misbruik van gemaakt.

  6. Origineel geplaatst door Swen
    Quote

    Vergeet niet dat de meeste iPhone’s een 3G verbinding hebben en dus potentieel gevaar lopen. Als je de range van bv T-Mobile weet, zou je dus gewoon een range scan uitvoeren. Weet haast wel zeker dat je een aantal telefoons vind.

  7. @Swen: en hoe bijzonder boeiend is die informatie op die iPhone nou, ik zou de moeite i.i.g. niet nemen 😉

  8. “Potentieel zeer gevaarlijk lek”? Zwaar overdreven. We gaan weer paniek zaaien, net als toen met die “Apple verbiedt jailbreak bij developers” en de app-refund-kosten-zijn-voor-developer onzin.

    Ik hoop niet dat dit een truc is om meer pageviews te krijgen.

  9. Origineel geplaatst door Thaurin
    “Potentieel zeer gevaarlijk lek”? Zwaar overdreven. We gaan weer paniek zaaien, net als toen met die “Apple verbiedt jailbreak bij developers” en de app-refund-kosten-zijn-voor-developer onzin.Ik hoop niet dat dit een truc is om meer pageviews te krijgen.

    Niemand verplicht jou dit artikel te lezen. Ik wil dit soort nieuws wèl weten.

  10. Origineel geplaatst door Rene
    Niemand verplicht jou dit artikel te lezen. Ik wil dit soort nieuws wèl weten.

    Niks mis met dit soort nieuws. Dit is echter overdreven weergegeven. Het is onduidelijk of het hier om een bewuste beveiligingsmaatregel van Apple gaat die is doorbroken. En dan nog stelt het weinig voor. Dit “lek” is niet exploitable. Er is geen lek bekend. Als er een lek is, by all means, schrijf er een dramatisch artikel over.

    Dit artikel had genuanceerder gemogen.

    Het spijt me als ik zeikerig overkom, maar het is al te vaak voorgekomen dat er nieuws over de iPhone, SDK of Apple de ronde deden op het internet terwijl het niet op waarheden was gebaseerd. Het is een pet peeve van me denk ik. 😉

  11. Gelukkig dat er hackers zijn… ze steken er uren in, hebben meestal ook plezier aan, in hun community respect, en als ze het slim spelen, kunnen ze er nog iets aan verdienen en kan de gehackte software gepatcht worden… alleen malwarehackers kunnen mijn rug op :p stomme trojans 🙂

    Allessinds, denk niet dat een wildvreemde zo geweldige dingen gaat vinden in mijn berichten, e-mails of gespreksgeschiedenis…

  12. “Ja, ik heb een manier gevonden om je tv te stelen, moet alleen nog even iemand vinden om de deur van je huis open te maken”… top, bedankt voor dit wereldnieuws

  13. Origineel geplaatst door MacBooky
    “Ja, ik heb een manier gevonden om je tv te stelen, moet alleen nog even iemand vinden om de deur van je huis open te maken”… top, bedankt voor dit wereldnieuws

    En wat als je je sleutels per ongeluk in het slot hebt laten zitten. Lijkt mij ‘potentieel zeer gevaarlijk’ en je zou je op prijs stellen als iemand het je zou vertellen. Ik wel iig.

  14. En wat als je je sleutels per ongeluk in het slot hebt laten zitten. Lijkt mij ‘potentieel zeer gevaarlijk’ en je zou je op prijs stellen als iemand het je zou vertellen. Ik wel iig.

    Dit niet hetzelfde als je sleutels in het slot laten zitten. Het is meer dat je je televisie aan een ketting hebt hangen en je weet dat de sleutel ergens in huis ligt. Alleen zit de voordeur nog op slot, dus als iemand die even kan openbreken? Dan kan ik de TV jatten, dank.

    Niets aan de hand, dus.

  15. mijn smsjes mag hij lezen hoor 😀

  16. Het gaat nu om dit soort info, maar het zal vast ook mogelijk worden om dan smsjes te sturen met jouw telefoon. Denk dat je ‘t dan wel leuk vindt om te weten dat er iemand is geweest die dit wereldkundig gemaakt heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.