Reacties voor: Deze Mac-fan is boos op Apple [video]

Apple-fan Roberto Hoyos heeft een video gemaakt, waarin hij zijn frustraties uit over Apple. Die zou te weinig aandacht hebben voor Pro-gebruikers.
Lees het complete artikel → Deze Mac-fan is boos op Apple [video]

Reacties: 12 reacties

  1. Fun filmpje.
    Prikkelende en positieve boodschap.
    Nu de “UFO” klaar is de energie stoppen een meer dan een productgroep.
    Apple wees zuinig op je professionele gebruikers.

  2. Beter dan het origineel.

  3. Apple te weinig aandacht voor de pro gebruiker??

    Kom kom, ze plakken tegenwoordig overal pro achter…. dus aandacht zat voor de pro gebruiker.
    (Of de echte pro ook iets kan met die pro artikelen is een andere discussie)

  4. Ik kan er wel in meegaan.

    Heb een iMac van 2012 en wil een nieuwe maar het verschil is gewoon te klein voor wat ik er op vooruit ga ik en ervoor betaal.

    Dus blijf ik wel doorgaan op m’n oude tot het wel loont.

    Maar dit kun je eigenlijk wel zeggen over elke Apple device de laaste tijd. Het is iets sneller dunner maar ook handige dingen verdwijnen zoals audio plug en usb en magsafe aansluiting voor stroom.

    Nee zoals het nu gaat heb ik juist minder reden om nieuw te kopen.

  5. Mooi, duidelijk statement! Misschien dat Apple zijn roer nu omgooit en LUISTERT naar zijn gebruikers. Hoewel ik hier sterk aan twijfel want voor Apple gelden sinds SJ alleen die producten waar veel geld in valt te verdienen. De MAC gebruikers is een veel te kleine groep tov bv de iphone groep.

  6. Ik ben sinds vorig jaar ‘bekeerd’ tot Apple. Lang verhaal hoe dat gekomen is, reden doet er ook niet toe. Maar veel klachten kan ik mezelf niet in herkennen. Ik ontwikkel software, bewerk foto’s en hobby-videos. Ik heb hiervoor eind vorig jaar de Macbook Pro 13″ aangeschaft en die voldoet helemaal. Het dongle-issue heb ik niet, randapparatuur werkt via bluetooth en een extern USB-C 27″ scherm met usb-hub op de achterkant doet wonderen. Ik hoef nog maar 1 kabeltje in m’n laptop te stoppen en ik ben klaar voor de start.

    Wat koptelefoon betreft werken de Airpods als een malle en heb eigenlijk die aux-ingang nog nooit gebruikt. Het enige waar die goed voor was was voor het bewaren van vuil uit m’n broekzak waardoor ik eens in de zoveel tijd die poorten moest schoonmaken. Ik zeg draadloos opladen en alle poorten er uit.

    Die touchbar vind ik ook geniaal en gebruik hem steeds meer en meer. Misschien is het omdat ik vorig jaar pas verliefd geworden ben op Apple en nog op een roze wolk zit. Maar veel van de klachten kan ik mezelf niet in herkennen, ik heb eindelijk een laptop die gewoon werkt waarbij ik niet vast zit aan tig kabels. M’n setup is veel minimalistischer nu.

  7. De opmerkingen dat Apple geen rekening zou houden met Pro gebruikers is een beetje raar. Aangezien de definitie van Pro heel breed is.

    Iemand die professioneel foto’s bewerkt, (web)designer is, docent, etc. zouden dan allemaal geen Professionals zijn?

    Dat de MacBook, iPad of iPhone niet voldoet aan jou eisen of dat van een bepaald beroep dat kan. Maar roep elkaar dan niet na door gelijk te zeggen dat de MacBook voor geen enkele Pro is.

  8. Denk dat een standaard computer voor veel pro’s ook genoeg is. De huidige iMac kan hetzelfde als een mac Pro van 5 jaar geleden. Ik kan niet spreken voor filmmakers die 4K video’s moeten editen want dat doe ik niet. Maar ik gebruik mijn Mac wel professioneel als fotograaf. En dat is gewoon een gepimpte Mac Mini i7 met 16Gb en een home-made 1,5TB fusion drive. Draait de hele Adobe creative suite vlekkeloos. Bewerken van HDR vanuit grote RAW bestanden doet hij snel genoeg en sneller dan iedere computer die ik ooit gehad heb. Ook als ik er gewoon nog Windows 10 in VMware Fusion naast draai. Ik heb nog een gewone MacBook 12″ en voor nood draai ik daar ook op reis wel eens photoshop op. Ja, gaat trager, maar verder doet deze dat ook zonder probleem.

    Zoals anderen hier ook al gezegd hebben; waar ligt de grens voor Pro en gewone gebruiker?

  9. Ik denk dat op zich de Macs krachtig genoeg zijn voor de meeste consumenten en de meeste pro’s. Waar ze wel gelijk in hebben: de nieuwe macs zijn allemaal peperduur. Dan mag je verwachten, bijna eisen dat ze de laatste snelle chipsets op de markt gebruiken en de meest moderne techniek. Dat gebeurt dus niet. In de peperdure MacBook Pro’s van vorig jaar zaten gewoon chips die toen al ruim anderhalf jaar op de markt waren. Dat kan gewoon niet. En professionals hebben vaak veel (prijzige) randapparatuur. Je mag dan ook verwachten dat een professionele computer ook uitgebreide aansluitingen en gebruiksgemak heeft. Dus ik snap de klagers wel.

    Dat Apple zijn aandacht voornamelijk legt bij de iPhone snap ik ook wel. Je geeft je beste melkkoe toch de meeste aandacht.

  10. Dat clipje mag viral. Ik wil een werkpaard, een degelijke laptop die macOS draait. Hoeft niet extreem dun of licht. Wel top kwaliteit. Oledbar is mooi maar heb ik niet echt behoefte aan (ja, ik heb het geprobeerd). Wel heb ik behoefte aan voldoende verschillende poorten, en liefst ook aan een laptop waar ik zelf wat aan aan sleutelen: andere ssd, meer geheugen. Apple komt er niet mee. Wel met fancy iphones. Ook geen behoefte aan (mijn 5 werkt nog goed, en daarna volgt een SE).

    Paar maanden terug een macbook pro 2015 gekocht met 16 GB geheugen, een externe SSD (een verdomd snelle, 2x zo snel als ssd die in mijn vorige mbp zat), en een thunderbolt-ethernet kabeltje. Dat is voor mij een geschikt werkpaard – ik hoef de show niet te stelen bij hippe flexwerk café’s. Al met al, ik kan verder.

    Oh ja, twee van mijn klanten wachten op een nieuwe macpro. En drie wachten op een nieuwe macbook air.

  11. Origineel geplaatst door Appiehappie
    Apple te weinig aandacht voor de pro gebruiker??
    Kom kom, ze plakken tegenwoordig overal pro achter…. dus aandacht zat voor de pro gebruiker.
    (Of de echte pro ook iets kan met die pro artikelen is een andere discussie)

    😂

    Mooi verwoord, helemaal mee eens 👍

    Nou ja, bijna helemaal: nog (net) niet overal staat pro achter, wacht tenminste nog vergeefs op een iPod Touch Pro en iPad Mini Pro 😉

  12. Ben het hellemaal eens met ( Rembert)
    Hoeft niet zo dun en licht als een a4
    Ook ik wil een macbook pro
    Dat 2 dagen of langer 4k video editen kan
    Hier is dus een wat dikkere behuizing voor nodig
    – grotere accu
    – 32gb geheugen (zonder daar meer voor neer te telen)
    En naast de usb-c een usb 3.1 (Oude steker)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.