Reacties voor: Kuo: ‘Apple brengt in 2021 MacBooks én Mac-desktops met ARM-chip uit’

Apple werkt aan meerdere Mac-modellen met eigen ARM-chips, zo beweert een bekende analist. Eerder ging het vooral om laptops, maar nu blijkt ook dat Apple de desktops wil voorzien van eigen chips.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. In het licht van dit gerucht / nieuwsbericht, wat zou jij, Benjamin, de lezers van iCulture adviseren om te doen. Even wachten op de nieuwe ARM laptops, of juist nog snel de Intel machines aanschaffen? Met alle voor- en nadelen natuurlijk van beide producten.
    Bijvoorbeeld:
    Nadeeel ARM – waarschijnlijk in het begin X86 software draaien via virtualisatie
    Voordeel ARM – efficiënter dus minder hitte en minder stroom
    Nadeel Intel – inefficiënt, veel security bugs
    Voordeel Intel – Geen virtualisatie nodig voor x86 software.

    Lijkt mij een leuk artikel, ik ben benieuwd 🙂

  2. Volgens de analist bespaart Apple zo’n 40 tot 60 procent op kosten met een eigen processor.

    Het zou mooi zijn als wij als klant zijnde dan een goedkopere computer kunnen aanschaffen, maar ik verwacht niet dat dit ook in een prijsdaling gaat resulteren.

  3. Volgens de analist bespaart Apple zo’n 40 tot 60 procent op kosten met een eigen processor.

    Origineel geplaatst door Jasper

    Het zou mooi zijn als wij als klant zijnde dan een goedkopere computer kunnen aanschaffen, maar ik verwacht niet dat dit ook in een prijsdaling gaat resulteren.

    Lijkt mij inderdaad erg onwaarschijnlijk. Daarnaast zal het prijsverschil redelijk verwaarloosbaar zijn voor de consument.

  4. Pfoee nog langer wachten op een nieuwe iMac en Macbook…

  5. Als ik terugkijk op nieuwe producten van Apple is er vaak een grote stap tussen de eerste en de tweede uitvoering. Of dat bij de overgang naar een eigen processor ook zo zal zijn is natuurlijk onbekend. Ervan uitgaande dat dit wel zo is heb je drie keuzes: huidige model kopen waarvan je weet dat het goed werkt en ook nog een tijd updates zal krijgen. Volgend jaar de eerste serie met nieuwe processor waarbij de kans bestaat dat de tweede serie significante verbeteringen heeft, of wachten tot de tweede serie waarvan je kan verwachten dat eventuele aanloopproblemen opgelost zijn.

  6. Dat wordt balen dan. Ik ontwikkel server applicaties en draai oa Linux vm’s op de Mac. Met arm processoren wordt m dat niet meer. Het zou balen zijn als ik weer wordt veroordeeld tot Windows machines. En nee, een Linux desktop machine is niet vergelijkbaar met macOS…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.