Reacties voor: Gerucht: Apple werkt aan 32-core Mac-chips: sneller dan high-end pc’s

Apple heeft met groot succes de M1-chip voor instapmodellen van de Mac. In 2021 komt er echter een snellere Mac-chip aan, die high-end pc's doet verbleken. Dat voorspelt Bloomberg.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Heb nooit eerder op een Mac gewerkt, maar ik overweeg voor mn volgende laptop toch een Macbook zonder ventilator.
    Heb nu een dell xps 13 i7 16G met Touchscreen. Werkt prima, maar heel vaak blazen die machines. Dat vind ik echt storend.
    Alleen jammer dat een MacBook geen touchscreen heeft. Dan heb ik ook geen ipad meer nodig.

  2. We weten allemaal dat Apple al 10 jaar ervaring heeft met chips voor smartphones, maar als ze bij hun eerste chip al de gevestigde orde weten in te halen.. dan heeft Intel en AMD volgens mij toch echt de afgelopen jaren geslapen.. Ben benieuwd, zit al 2 jaar op een nieuwe iMac te wachten zou leuk zijn als het 32 cores zou zijn voor de normale versies.

  3. is vrij duidelijk en logisch…
    Intel processoren hebben een hoop support in de ‘core’ voor hardware die allang uit de roulatie is ( keyboards , floppy drives )
    de huidige pc’s moeten verlost worden van deze ballast en dat kan op een aantal manieren, Apple heeft voor de grootste stap gekozen..

  4. Origineel geplaatst door Bart van der Veer
    is vrij duidelijk en logisch…
    Intel processoren hebben een hoop support in de ‘core’ voor hardware die allang uit de roulatie is ( keyboards , floppy drives )
    de huidige pc’s moeten verlost worden van deze ballast en dat kan op een aantal manieren, Apple heeft voor de grootste stap gekozen..

    Nu weet ik niet precies of Windows 10X hiervoor gaat zorgen dat het OS (grotendeels) opnieuw wordt opgebouwd?, Voornamelijk ook puur op 64-bits architectuur. CPU’s/GPU’s kunnen dan ingezet worden waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn, namelijk vlot een recent OS van power voorzien.

    Maar ja… je hebt zeker gelijk dat er een hoop oude meuk in Windows OS’en zit die eigenlijk al obsolete zijn verklaard. Maar vanwege compatibiliteit met 32-bits programma’s (wellicht zelfs nog 16-bit?!) c.q. ‘het zin er nu eenmaal in en we weten niet wat er gebeurd als het verwijderd wordt” erin blijven zitten. Dit vertraagt te boel alleen maar, en zorgt tevens voor veiligheidsrisico’s.

  5. Origineel geplaatst door Must
    We weten allemaal dat Apple al 10 jaar ervaring heeft met chips voor smartphones, maar als ze bij hun eerste chip al de gevestigde orde weten in te halen.. dan heeft Intel en AMD volgens mij toch echt de afgelopen jaren geslapen.. Ben benieuwd, zit al 2 jaar op een nieuwe iMac te wachten zou leuk zijn als het 32 cores zou zijn voor de normale versies.

    Helemaal waar. Best wel frappant te lezen wetende dat 52 jaar in de CPU-business zit, en AMD 51 jaar, Microsoft 45 jaar en Apple met 44 jaar.
    En Apple sinds 2007 eigen processoren heeft en daarmee wel de complete PC/Windows industrie nu omver weet te blazen. Doet je inderdaad afvragen wat Microsoft zoal heeft gedaan? (of juist helemaal niets, omdat ze als ‘monopolist’ toch redelijk alles voor zeggen hadden/hebben?!) Times have changed… dat is dan wel weer positief van deze Apple-zet om Intel buitenspel te zetten en eigen chips te gaan ontwikkelen.

  6. Origineel geplaatst door Mike
    Heb nooit eerder op een Mac gewerkt, maar ik overweeg voor mn volgende laptop toch een Macbook zonder ventilator.

    Heb nu een dell xps 13 i7 16G met Touchscreen. Werkt prima, maar heel vaak blazen die machines. Dat vind ik echt storend.

    Alleen jammer dat een MacBook geen touchscreen heeft. Dan heb ik ook geen ipad meer nodig.

    Mijn ervaring is dat het MacBook trackpad zo fijn is, dat je touchscreen niet echt mist 😀. En je kan ook nog de MagicMouse (met touch trackpad op de bovenkant) nemen, dat werkt ook heerlijk.

  7. Direct met 32 cores komen lijkt me niet echt Apple. Zou me niet verbazen dat het met kleinere stapjes gaat.
    Van de andere kant als Apple 30% marktaandeel wil krijgen moeten ze wel.
    Dan maar een CPU uitbrengen die x keer sneller is.

    Mooie ontwikkelingen. Maar hoe makkelijk gaat het voor applicatie bouwers zijn om x64 en Apple ARM te ondersteunen.

    Killer specs zal wel helpen.

    Dan kan Apple eindelijk ook iets met VR gaan doen. De Oculus Rift werd alleen op Windows support omdat de Mac’s gewoon te traag waren om de 90 FPS te halen.

  8. Wat te denken van een AppleTV met de kwaliteit van een next-gen spelconsole.

    Ontwikkelaars maken al zo veel games voor de iPad/iPhone, deze geschikt maken voor de AppleTV gaat nog interessanter zijn als Apple qua performance een Xbox of PlayStation met gemak voorbij gaat straks. Tegen een fractie van de kosten….

    Apple heeft goud in handen met deze M1 chips en de opvolging daarvan. Mijn voorspelling is dat de jaren van echte Apple dominantie nog moeten komen. Zeker als Apple de kosten weet te beperken, waar het alle schijn van heeft, dat zijn Macs opeens killer game machines. Het aandeel van de Mac gaat zeer zeker groeien wat het weer interessanter maakt voor ontwikkelaars om games, apps en software te ontwikkelen voor de Mac.

    Dit gaat Intel, AMD, Nvidia en Microsoft heel veel pijn doen. De laatste is het meest flexibel aangezien hardware meer een hobby dan een must is voor Microsoft en zij linksom of rechtsom het geld wel binnen harken.

    Grootste gevaar voor Apple: te groot en machtig worden. Dan wordt Apple opgesplitst op last van de EU/VS in bijvoorbeeld een chip divisie en het huidige Apple. En wellicht gedwongen worden om chips te verkopen/in licentie te geven aan concurrenten.

    Misschien dat Apple daarom nog wel voorzichtig zal zijn. Hoeveel meer geld en cash wil Apple nog verdienen het is nu al bizar. In mijn ogen gaat de beurswaarde van Apple nog wel een keer verdubbelen, wat echt totaal bizar is als je er over nadenkt.

  9. Eerst zien dan geloven haHa

  10. Zelfde bericht zegt ook 128 GPU kernen, dat zou dan 40tflops betekenen. Oftewel bijna 2 keer zo snel als de huidige AMD/nvidia top producten en 4 keer zo snel als de PS5.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.