Reacties voor: Mac-apps ervaren problemen bij opstarten door verlopen certificaten: zo los je het op

Heb je een Mac-app die niet meer wil opstarten? Door verlopen certificaten ervaren sommige apps problemen, waardoor ze onbruikbaar zijn geworden. Het is gelukkig met een herinstallatie eenvoudig op te lossen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Dit klinkt simpel, maar wat als de laatste update mij geld kost, terwijl ik die update voor mijn gebruik niet nodig heb?

  2. Origineel geplaatst door Sjappie
    Dit klinkt simpel, maar wat als de laatste update mij geld kost, terwijl ik die update voor mijn gebruik niet nodig heb?

    Vaak heb je de optie op een oudere versie te downloaden. Als je geen duidelijke link ziet naar oudere versies probeer ik twee opties:

    1.
    Ik kijk naar de link achter de actuele download, kopieer deze en pas die aan met het oudere versienummer. Vaak werkt dit omdat de oudere versies van de software op dezelfde web/ftp server in dezelfde folder staan 🙂.

    2.
    Beetje vergelijkbaar trucje maar als je een ouder versienummer niet meer weet kan je ook de filenaam aan het einde van de url weghalen tot de / en dan die url bezoeken. Soms kom je in een folder structuur terecht waar je de bestanden kan zien. Vaak werkt dit alleen maar als de downloads op een ftp server staan dacht ik.

    3.
    Sowieso een tip maar daar heb je nu niet veel aan. Maak een mapje op dropbox/onedrive/google drive aan ofzo waarin je alle actuele versies van je downloads zijn. Ik heb niet mega veel dus opslag is niet super groot en dan heb je altijd een laatste werkende versie bij de hand. Ook handig voor de toekomst als je ineens een update hebt met een dikke bug erin.

  3. Dat gaat niet echt werken, Mike, want die oude versie heeft dan dus nog steeds een verlopen certificaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.