Reacties voor: Maak in 5 minuten zelf een multi-touch paneel

Multi-touch klinkt als een ingewikkelde technologie, maar met materiaal dat in bijna elk huishouden te vinden is kun je in 5 minuten een eigen multi-touch-paneel knutselen.
Lees het complete artikel → Maak in 5 minuten zelf een multi-touch paneel
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. werkt dit echt of is dit fake, en werkt het op windows?

  2. Dit wil ik zeker proberen, is een andere cam zoals een Logitech ook goed ?

  3. of je maakt met behulp van een Wii-Remote en een led je eigen touchscreen, dus dat je echt op je scherm moet ”touchen”… alleen is het geen multitouch (vast niet moeilijk, alleen software aanpassen)

  4. werkt dit echt en kan het met alle soorten webcams.
    zit er een maximum groote voor het scherm op?

  5. Werkt zeker! Laatst op tv een uitvoering met deze software gezien, verwerkt in een glazen tafelblad van 2 bij 1 meter waarbij PC-beeld zelf ook van onderen af werd geprojecteerd via een beamer onder de tafel! Daarmee was interactieve multitouch mogelijk met verschuiven van foto’s e.d. Het zag er uit als in Minority Report, kost nu nog iets in de orde van een euroton, dus dit kleine experiment is nu even interessanter 🙂

  6. hoe installeer je al deze software op een windows pc zou iemand die dat gelukt is hier even een berichtje willen posten.

    hoe kan je een usb webcam installeren als je laptop al is uitgerust met een ingebouwdde webcam. ( bij mij herkent hij steeds alleen maar de ingebouwde webcam tennzij ik die eerst helemaal uitschakel)

    alvast bedankt!

  7. Hij werkt! Prachtig hoor, je hebt nog mooie demo’s die je download met de programma.

    Voor degene boven mij:
    Download V2 van: http://nuigroup.com/touchlib
    Ga naar apparaatbeheer. En disable daar je webcam van je laptop.
    Je kan bij het programma op config.bat klikken als je je webcam nog goed wil positioneren.

    Ga naar de TouchLib en dubbel klik op demo_smoke.exe en dan kan je het effect ervan zien 😉

    Succes

  8. hoe groot moet de doos zijn om het echt goed te laten werken ?

  9. Hey mensen,
    Ik heb al een aantal multi-touch tafels gemaakt en moet zeggen dat 5 minuten wel een erg positieve insteek is. Maar je kan inderdaad in een erg korte tijd een relatief goedkope multi-touch tracker in elkaar zetten. Deze werk op zogenaamde Front Illumination (hij tracked schaduwen) maar je zou met een eenvoudige lamp in de box ook een Rear Illumination tracker kunnen maken. Voordeel daarvan is dat je dan ook markers zou kunnen uitlezen.

    De laaste versie van Touchlib is te vinden op multigesture.net (bij de downloads). De versies op andere sites zijn vrij gedateerd.

  10. heb het uitgeprobeerd, was in een paar uur klaar! Ik heb alleen een probleem met dat glas, of plexiglas, kweet niet waar ik dat vandaan moet halen 🙁 maar voor de rest top! goed bedacht en best goedkoop! Kan iemand ff vertelle hoe ie het heeft opgelost met dat glas?

    grtzzz,

    nogie88

  11. ik heb gewoon het glas van een fotolijstje gebruik

  12. slim plan! (alleen heb ik niet een fotolijstje van die grote die ik mag gebruiken denk ik) maar ik zal ff kijken thanks voor de tip! :p

    greetzzz,

    nogie88

  13. werkt het ook op windows

  14. ben er zelf een tijdje mee bezig geweest, met plexiglas en IR leds eromheen, maar op deze mannier is het nog makkelijker.

    zou het mogelijk zijn een pico/mini beamer te gebruiken om beeld te projecteren op het glas ? dan heb je een echt multi-touch scherm ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.