Reacties voor: M1 Mac-gebruikers klagen over plotselinge screensaver in beeld: zo los je het op

Snelle gebruikersoverschakeling lijkt boosdoener
Een snelgroeiend aantal eigenaren van M1 Macs melden dat ze ineens de screensaver in beeld krijgen, die maar niet meer weg wil. De functie om snel tussen gebruikers te wisselen lijkt hier de boosdoener te zijn. Er is een oplossing, maar die is vooralsnog tijdelijk.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Hele irritante bug op mijn MacBook Air M1! Heb (tijdelijk) de tweede gebruiker verwijderd en sindsdien is het probleem inderdaad niet meer voorgekomen.

  2. Ik heb ‘t probleem ook… met maar één gebruiker. Ik gebruikte “Screens” voor het eerst, en dacht dat ‘t daar aan lag.

  3. Goede tip! Wist al niet wat ik ermee aan moest.

  4. Best bizar dat gespecialiseerde sites dit nu pas oppikken, zeker aangezien het een probleem is wat er reeds in zit vanaf de eerste levering van de computers met M1 chip.

    Een eerste thread op macrumors staat er al sinds 19 November 2020 (en ook zij maken er nu pas melding van…). En rond die periode verschenen ook de eerste tweets. Ikzelf heb dit rond 26/11 laten weten aan Apple support.
    Die hebben me wat dingen laten proberen (oa extra profiel aanmaken) maar niks hielp (behalve dus het sluiten van de klep).

    In macOS 11.2 Beta zou het probleem trouwens gefixt zijn.

  5. Ik heb er totaal geen last van onder 11.2 en vorigen …
    Wel met Bluetooth, die komt met vertraging bij zowel Keynote als Mouse.

  6. Heb dit probleem ook. Super irritant en helaas helpt deze tijdelijke oplossing niet omdat bij het Menu voor snelle gebruikersoverschakeling nooit heeft aangestaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.