Reacties voor: Losse iPhone 3G in Nederland: 599 en 689 euro

Een Nederlandse aanbieder heeft de iPhone 3G al een prijskaartje gegeven: een los toestel zonder abonnement kost 599 euro voor het 8GB-model en 689 voor het 16GB-model.
Lees het complete artikel → Losse iPhone 3G in Nederland: 599 en 689 euro
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. dan hou ik het wel bij mijn iphone 1.0 tot die de geest geeft

  2. Hallo, effe een foutje doorgeven.., de prijs van de 16Gb onder het fotootje klopt niet… 😉

  3. cool 16 gig voor 10 euro goedkoper

  4. Dan koop ik mij wel een oude…. <_<

  5. ben ik blij dat ik al een iphone 2g heb… veel te duur die 3g.
    FF een half jaartje wachten tot het nieuwtje eraf is, dan zullen ze de prijs wel flink omlaag doen.

  6. Wat een onzin zeg deze prijzen… het ding is nog niets eens uit en nu al dit soort aanbiedingen doen.. fl*kker toch op Joep Meloen.

  7. Achterlijke prijzen ! Dit heeft Steve niet bedoeld met de nieuwe prijzen.
    Ze zouden toch wereldwijd overal hetzelfde gaan kosten .

    Ik houd het voorlopig wel bij mijn huidige 8 GB.

  8. Schandalig dit, hopelijk in België goedkoper. Zal vast niet :p maar toch ^^

  9. Waarschijnlijk zijn deze prijzen hoog aangenomen. Ze maken op deze manier toch reclame door een prijs te noemen. Al hebben ze er maar 3, er zijn vast wel early adopters die ze afnemen voor dat bedrag.

  10. 16 gb goedkoper, lijkt me onlogisch.
    Dit is toch veel te duur voor een mobieltje, je betaalt gewoon voor ‘Iphone’.

  11. Dit gaat om een gejailbreakte italiaanse versie 🙂

  12. dit is echt SCHANDALIG duur
    wat een geldklopperij
    boycotten? 😀

  13. In België ga je zo ook gewoon moeten kopen met herhaaldkaart. Die jailbraik je dan zelf ook, dan kom je er ook goedkoop van af? of heb ik het verkeerd 😀

  14. Dan ben ik zo’n 300 euro in 24 maanden goedkoper uit… Mhjaah maar wel gedoen met unlochen etc… Moeilijk.

  15. Goede avond,

    Voor de duidelijkheid,
    dit zijn de verwachte prijzen, de telefoons zijn er pas na 11 juli natuurlijk!

    – Reclame verwijderd

    Net als bij de iPhone 1.0, de mensen die het goedkoper willen, kunnen natuurlijk zelf een telefoon halen, en jailbreaken…

    groeten Joep Mac

  16. Ze dachten waarschijnlijk gewoon mee te kunnen profiteren van de iPhone-hype.

    Edit: ok, dat maakt het allemaal wat duidelijker. Ik zou het er echter toch even bij de site bij zetten…

    Maar weet je dan al zeker dat jíj hem los zult krijgen?

  17. Hi,

    Ik haal ze niet zelf uit Italië, maar het is mij verzekerd dat ik er enkele dagen na 11 juli iPhones 3G beschikbaar komen, vooral zwarte, en misschien enkele witte.

    – Reclame verwijderd

    Groeten,

    Joep

  18. Ik heb al interesse Joep! 🙂

  19. Geweldig, wat een weergaloze hype maakt Apple er weer van.
    “Steve kan dit nooit zo bedoelen”. Hahahaaa. Sjenkert. Steve gaat weer geld verdienen, hou nou toch op met jezelf zo voor de gek te houden. “Hij zou $200 gaan kosten”. Ja man, t’is allemaal niet eerlijk.

    Apple maakt weer een succesvol product en Joep vraagt de hoofdprijs.
    Mensen schrijven blogs vol over hoe het ding er (misschien) uit gaat zien en Joep pikt wat van de hype mee. Goed gedaan Apple, goed gedaan Joep.

  20. 599 euro belachelijk ?
    HET IS EEN SMARTPHONE. die dingen zijn bijna nooit goedkoper dan 400/500 euro. Daarbovenop is de iPhone nog veel geavanceerder dan de gemiddelde smartphone. Die 599 euro is het tot de laatste cent waard.

    Voor de mensen met een iPhone 1G; je kan hem nu makkelijk kwijt voor 400 euro. Ik ken al een paar mensen die hem willen kopen van mij. Of je 200 euro bij wil betalen voor GPS en 3G is aan jou. Als je erg mobiel bent, dus veel buiten internet en vaak onderweg bent, is het het geld wel waard. Zoniet zou je, net als ik, beter bij de 1G blijven…

  21. apple komt je halen joep, bij het illegaal verkopen van iphone’s
    dat is met meer tussenhandelaars gebeurt.
    Ik zou uitkijken want het kan je duur komen te staan.

  22. @galip91:

    Geavanceerder? Haha, raap me op. De techniek is al jaren oud. Is al zo uitgemolken dat je zo’n ding eigenlijk gratis zou moeten krijgen bij een half brood.

    Gemiddelde PDA van jaren oud kon/kan al meer dan de nieuwe iPhone.

  23. @4saus: dat was met iPhones uit de States importeren in de EU…
    Van EU-land naar EU-land lijkt me geen probleem…

    @Le0: Trotse eigenaar van een telefoon met Windows Mobile? 😛

  24. @ 4saus Het zijn gewone ‘legale’ toestellen waar de provisie van de provider overheen is gegaan.
    Prepaid toestellen waarschijnlijk.

    Vandaar de hogere prijs dan die Steve Jobs noemde.
    Max 199 dollar, maar in combinatie met abbonement…!

    Daar komt bij dat dit gewoon onder vrij verkeer van goederen tussen EU landen valt, dus ik voorzie geen problemen om de toestellen hier te krijgen.

    groeten
    Joep Mac

  25. Ik kijk 11 juli wel even in de nieuwe wepsjop alhier, kan me goed voorstellen dat ze hier voor een apple en een ei weggaan.

  26. Hahaha dit kunnen ze niet menen! i
    k ga deze zomer naar italie dus dan koop ik daar wel eentje van vodafone los. eigen simkaart van vodafone erin en klaar is kees. alleen als er wat mis mee is zal die wel helemaal naar italie moeten ofniet? nja het zei zo… 600 euro ipv 500 belachelijk verschil tussen 2 landen. kunnen ze ook niet gaan menen, ik bedoel hoe lok je mensen naar het buitenland of daar 1 aan te schaffen.. nou zo misschien. echt dom!

  27. Het is toch belachelijk dat vrije handel nog steeds wordt belet d.d. US. Hetzelfde gebeurt met Harleys, die kan je onmogelijk importeren in NL.

    Bijna alle Eu landen zijn gekoppeld aan Vodafone, en wat krijgen wij ? Het inmens dure T-mobile.
    Ongelooflijk.

  28. Ik neem gewoon een abo, is het verplicht een 2 jarig abonnement te nemen? Zo ja, doe ik dat alsnog. Ik vraag me nl echt af of je wel alle updates kan downloaden als je niet via het netwerk dan Tmobile gebruik maakt van de iphone. En dan nog wat, kan je wel gebruik maken van de Appstore en zulk soort dingen zonder Tmobile in NL? Lijkt me logisch dat dat nl allemaal gaat via je Tmobile telefoon rekening, en dat het ook alleen maar zo kan. Dat zou nl wel de deal tussen Apple en Tmobile versterken. Weet iemand hier wat van?

  29. jezus 600euro dan hebbe we het over 1400gulden!!

    ik vond iphone 1 wel leuk worden omdat die ook betaalbaar werd maar nu kost die evenveel als toen die net uit was.

    of ik koop wel een oude iphone of gewoon helemaal niet

  30. @lau: wtf zijn guldens?! zijn dat niet die ronde dingetjes uit het jaar 1000 ofzo? 😛

  31. @ Pedey en alle anderen,

    het kopen van een vodafone iPhone in Italie en dan een nederlandse vodafone simkaart erin stoppen zal zeer waarschijnlijk niet werken!

    Waarom niet? Heel simpel, het Nederlandse Vodafone was vroeger Libertel en dus gebruiken de NL simkaarten nog de operator ID van libertel, Italie heeft echter een andere operator ID.
    En dus is vodafone italie niet het zelfde als vodafone NL.

    Het jailbraken is dus niet genoeg, ook zal net als bij de iPhone 1.0 de baseband geunlocked moeten worden.

    Zelf zou ik ook graag een iPhone hebben die met vodafone werkt omdat ik eigenlijk net mijn abonnement verlengt heb voor 2 jaar. En toch zit er sterk aan te denken de iPhone 3G te halen zelfs met een abonnement van Tmobile @ 30 euro per maand ofzo.

    Waarom?
    Heel simpel, GARANTIE.
    Mijn eerste iPhone die ik heb gekocht met de eerste inkoop actie is helaas al defect, loopt constant vast en na 3 keer vastlopen start hij niet meer door. ook naar meerdere herstel acties niet. Gelukkig de iPhone van mijn pa kunnen krijgen, want ook hij wil een 3G origineel.

    De beste hoop ligt in Belgie voor een echte simlock vrije iPhone. Maar wanneer die komt? Geen idee.

  32. Klinkt allemaal harstikke leuk en het is idd iets goedkoper dan met een T-Mobile abbonement. Maar het is nog niet bekend of deze uit Italie simlock vrij zijn, ik denk het niet. Het zal dan niet werken in Nederland tenzij het net zoals de Iphone 1.0 mogelijk is dit te unlocken. En mocht je het via een van der programmatje hebben geunlocked hoe zit het dan met updates voor je iPhone, kun je die dan net zo vlekkeloos installeren als een T-Mobile phone? En hoe zit het met de garantie? waarschijnlijk moet je daarmee weer terug naar Italie en mocht je hem geunlocked hebben met een programmatje dan heb je er dus aan geknoeid en dan heb je helemaal geen garantie meer.
    Het is voor mij dus nog ff wachten of er in Belgie of Italie of waar dan ook gewoon standaard iPhones zonder lock te koop zijn voor een leuk prijsje, anders neem ik toch liever een iPhone met T-Mobile abbonement die helemaal niet zoveel duurder is en daarnaast vlekkeloos werkt met garantie.

  33. galip91 zegt: “Voor de mensen met een iPhone 1G; je kan hem nu makkelijk kwijt voor 400 euro.”

    Nou, geef mij de adressen dan maar, want dan verkoop ik ‘m snel. Ga ik toch mooi de 2G halen. 🙂

  34. Dit gaat dus overduidelijk om een geïmporteerde iPhone uit Italië, de prijs in Italië een euro of 100 dus. Easy money dacht je zeker, ofnie Joep?

    Aangezien je met veel plezier hier antwoord, zou je dan ook even kunnen vertellen wat er gebeurd als je contactpersoon niet aan genoeg iPhones kan komen? En iets waar je al helemaal niet over hebt nagedacht: firmware 1.2 is dan wel gekraakt, de baseband die met de iPhone 3G komt niet. En aangezien die waarschijnlijk niet zo snel gekraakt zal worden (zie hoelang het duurde met de eerste iPhone) vraag ik me hoe jij die 3G iPhone wilt unlocken, aangezien er een simlock voor Italiaanse providers op zal zitten.

    Kom maar op met je antwoord.

  35. heb gereserveerd bij http://www.iphoneservicepoint.nl lijkt mij een goede keuze ze zijn gespecialeerd hun zeggen 400 tot 500 voor de 8gb en 500/600 voor de 16gb… Verwachte prijs… Gaat me zeker 600 euro schelen met die achterlijke tmobile prijzen!

  36. muthas: 100 euro voor iphone in italie?? Prepaid modellen dan? Want hoe wou je dat doen met het verplichte abbonement?

    Voor de rest, het is gewoon zeker dat de telefoons komen rond 11 juli. Wat betreft de baseband voorzie ik ook geen problemen. Ik ga er vanuit dat het allemaal op tijd gekraakt is

    Groetjes Joep Mac

  37. van mij mag de prijs van een iphone nog wel ff wat duurder 😉
    ik heb de mijne al sins… feb of maart.
    en als de iphone goedkoper word heeft straks iedereen er 1,
    nu kan ik mensen nog lekker irriteren dat ik een iphone heb,

  38. @lau:
    1. reken je de broodprijzen ook om?
    2. hij is straks ook net uit, het is een nieuw product…
    3. ik hoop dat het voor zuige mensen altijd te duur blijft, beetje exclusief mag van mij wel…

  39. Ik snap echt niet dat veel mensen argumenten geven zoals lexxus hierboven. Ze vinden het jammer dat de iPhone hierkomt want dan lopen er meer mensen mee… het gaat je duidelijk niet om de gadget zelf maar om dat je hem hebt… “O ik heb een iPhone, mooi he?” Ja je bent wel heel stoer en rijk & zo als je een iPhone hebt… trieste samenleving

  40. Zo is dat Kraan – een apple notebook is doorgaans ook een aardig bekkie duurder dan zijn intel equivalent. Zoals een goed verkoper eens zei: if you need to ask for the price I’m sure you can’t afford it.
    En, het is geen nokia 6110, een Touch Diamond kost ook €529 🙂

  41. ik vind het gewoon lul koek hij is gewoon 20x duurder! en dan als nog stel je neemt het goedkoopste abo bij t-mobile dn nog ben je 720 euro kwijt voor 24 maanden alleen dn heb je wel de belminuten enz …

    kan je hem beter los kopen :S

  42. ik heb mijn iphone 2g 16 gig bij joep gehaald en alles werkt perfect!!! Misschien iets duurder, maar nóóit problemen gehad en ik zou m zelf niet aan de praat kunnen krijgen en dat is mij wel wat waard!! Straks updaten naar 2.0 en ik kan weer vooruit! Ik blijf klant!!!!

  43. Joep, ik bedoelde de prijs van een iPhone 100 euro.

    En ik garandeer je, na een week is het niet gekraakt. Alle gaten zullen door Apple gedicht zijn. Dan kan je wel vertrouwen hebben dat het goed komt, maar das pure bullshit. En je klanten kunnen dan wachten?

  44. De prijs van een iPhone in Italie PLUS 100 euro. Argh, dat wordt dus weg gefilterd hier :S

  45. Hi Muthas,
    Zibri is altijd ‘bij’ met de patches. Want het is gebleken, binnen enkele dagen nadat de beta’s uitkwamen had hij de baseband al gekraakt. Ik verwacht dat dat met de 3G niet anders zal zijn.
    Hij heeft gezegd dat hij een 3G nodig heeft om te testen, aangezien ze in Italië vanaf 11 juli gewoon beschikbaar zijn, lijkt me het geen probleem, hij is immers ook italiaan..

    En inderdaad, er zit zo’n 100 euro tussen de italiaanse en ‘mijn’ prijs, zoals gezegd als je het goedkoper wil, haal hem zelf!

    groetjes

    Joep

  46. Hoeveel gaat de prepaid iPhone 3G nou kosten in Italië? Want ik ga van de zomer naar Toscane, misschien haal ik er daar wel eentje dan. Mits de kosten binnen de perken blijven.

  47. joepmac, praat geen onzin! Jij gaat heel lang met een lading iPhones opgescheept zitten en je klanten zullen lang moeten gaan wachten, want die baseband wordt niet binnen een week gekraakt. Daar verwed ik mijn iPhone om. Ja, Zibri was met firmware 1.1.3 en 1.1.4 heel snel, vind je het gek, de baseband van 1.1 was al gekraakt toen. Maar zoek eens op hoe lang het duurde voordat die na release gekraakt was?! Zelfde geld voor de baseband met 1.0 dat duurde MAANDEN.

    Apple heeft nu alle gaten in de baseband gewoon weer gedicht. Er moet dus worden gezocht naar een nieuw gat, en dat kan net zo goed weer MAANDEN duren. iPhone firmware 1.0 werd pas 3 maanden geunlockt. Firmware 1.1 (met de nieuwe baseband) pas na 2 maanden.Leuk voor je klanten.

  48. @Muthas: nou en?
    Als er nou tevreden klanten zijn die willen reserveren bij deze gast – dan is dat toch niet you probleem? En – net zo goed als we niet weten hoe lang het gaat duren, weten we ook niet hoe kort. Wat maak je je toch druk man. We zien wel, en jij koopt niets bij joepmans, prima toch?

  49. Ik vind het onzin dat iPhoneclub en joepmac dit brengen alsof het DE prepaidversie van de iPhone in NL is, en dat is het dus niet. Het is ‘ gewoon ‘ een geimporteerde en gehackte versie.

  50. Daar heb je gelijk in Muthas en het is nog maar afwachten of de simlock er tijdens de release al af te halen is. Ik denk dat de kans klein is dat het zo snel simlock vrij te maken is, Het is nog niet getest op de final 2.0 software laat staan op de iPhone 3G. je kunt het idd niet De prepaidversie van de iPhone in NL noemen. Maar het zal later best een succes kunnen hebben, ik vind 100,- euro duurder niet belachelijk ofzo, hij moet er zelf ook aan verdienen en als je er zelf een wil ophalen ben je aan reiskosten ook wat kwijt.

  51. Muthas
    Ik heb nooit gesuggereerd dat het de ‘officiele’ simlock vrije versie is.
    deze komen gewoon net als de iPhone 1.0 op de markt.
    dat het hier en op andere sites anders gezien wordt, kan ik weinig aan doen.
    De noodzakelijke patches verwacht ik snel, het voorbereidende werk is immers grotendeels gedaan (het afgelopen jaar).
    En mocht het bij mij langer duren, dan duurt het overal langer…

    Take it or leave it, zou ik zeggen.

    Groeten Joep Mac

  52. http://www.sallandautomatisering.nl/content/productinfo.php?pid=50933

    Gek genoeg bieden ze em hier al wel aan voor een afwijkende prijs en een onmogelijke levertijd :p

  53. Ik koop wel een ticket naar Amerika, koop ik daar de iphone voor 199 dollar (is ongeveer 128 euro) en laat hem net zoals mn huidige iphone jailbraken en unlocken.

    Ben je ook 589 euro kwijt, maar heb je wel een leuke vakantie erbij gehad :p

  54. oh mijn god
    denk je nou echt dat een smartphone als de iphone 128 euro gaat kosten?
    die 199 dollar is wat je bij je peperdure abo BIJ moet betalen.
    en dat jailbraken/unlocken is nog niet eens mogelijk. wie weet hoe lang dat nog gaat duren.

  55. Julian ik wens je succes 😉

  56. Julian: In Amerika subsidieerd AT&T 369dollar/per toestel…
    Dus bent dan net zo duur uit…

  57. gewoon een paar maanden wachten en je hebt hem zeker voor veel minder.

  58. veel gestelde vraag ; nog geen antwoord:

    kan je die oude nog kopen in de vs?

  59. nihile kans.. 1.0 wordt niet meer geproduceerd en is in alle winkels uitverkocht.. mss bij een enkele AT&T winkel niet, maar dan moet je dus direct abbo afsluiten.. dus de kans is echt heel klein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.