Reacties voor: Lokale Chinese rechter verbiedt verkoop iPad

Een rechter in het zuiden van China heeft lokale winkeliers verboden om de iPad te verkopen. Hij baseert zich op een eerdere uitspraak in de zaak tussen Proview en Apple, over het handelsmerk 'iPad'.
Lees het complete artikel → Lokale Chinese rechter verbiedt verkoop iPad
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 4 reacties

  1. Tja, ben ook een Apple fan ( van de producten ) maar dit is wel een gevalletje wat men zaait zal men oogsten.

  2. Ach….waarschijnlijk loopt het wel weer met een sisser af.
    Dat bedrijf Proview is echt een gebouw op instorten. Als je die foto’s ziet….dan heb je echt te maken met een bedrijf waar geen mens meer werkt….alleen ratten.
    En zo proberen ze er geld uit te slaan. Tja…de vrouw van de directeur zal ook wel weer eens een nieuwe jurk willen hebben.
    Ben wel benieuwd hoe dit afloopt. Gewoon 1,5 miljard betalen en die Chinezen de mond snoeren. En wat een stommelingen eigelijk!!!! Alles wordt daar gemaakt, goed voor de werkgelegenheid. Snap ook niet dat die knudde rechters daar niet (willen) zien dat Proview gewoon geld wil zien.

    Hahaha…..gaan we in Nederland niet meer naar de afhaalchinees!!

  3. Exporteren magdus nog wel? Beter dat het nog mag tot ten minste 30 maart.

  4. Hoe zit het dan met de aankoop van de rechten bij het moederbedrijf van Proview, kan dat dan in China omzeild worden? In het eerdere artikel stond namelijk “Apple kocht vorig jaar de rechten van de naam ‘iPad’ van Proview’s moederbedrijf voor 55.000 dollar en klaagde vlak daarna het Chinese bedrijf aan. De in Europa gekochte rechten zouden volgens Apple ook gelden in China. In oktober klaagde ook Proview Apple aan voor 10 miljard yuan, terwijl het bedrijf zelf 400 miljoen yuan schuld had.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.