Reacties voor: Lodsys sleept 7 iOS-ontwikkelaars voor de rechter

Lodsys sleept 7 iOS-ontwikkelaars voor de rechter in de strijd om patenten rondom in-app aankopen. Lodsys wil bovendien 1.000 euro per ontwikkelaar betalen als ze verliezen.

Reacties: 15 reacties

  1. Bah, trieste mannetjes om iemand voor dit soort onzin aan te gaan klagen.

    Maar goed, dat vind ik al snel. Een belletje naar een ontwikkelaar kan ook wel eens helpen, in plaats van direct een dwangsom ergens aan vast te hangen.

  2. Pffff… waar zijn die gasten mee bezig? Eerst 21 dagen de tijd geven, en je vervolgens er niks van aan trekken. Een beetje rechter zal dan volgens mij de aangeklaagde in het gelijk stellen omdat ze geen tijd gehad hebben om aan de eisen van de schuldeiser te voldoen.

  3. Leuk dat Apple stelt dat de app-ontwikkelaars zich geen zorgen hoeven te maken, maar uiteindelijk zijn het wel juist die ontwikkelaars die voor de rechter worden gedaagd en Apple zelf niet. Apple zou er goed aan doen om deze ontwikkelaars gratis een Apple-jurist ter beschikking te stellen.

  4. En nu verwacht ik dat Apple hen zwaar onderuit haalt. Zeker omdat ze de termijn van 21 dagen niet gerespecteerd hebben.

  5. Waar lodsys mee bezig is, moet gewoon niet kunnen.
    Ik heb ooit een documentaire gezien over hun werkwijze.

    Wat ze doen is écht ziek. Ze registreren allerlei patenten, waarvan ze weten dat die technieken ooit geimplementeerd zullen worden of nodig zijn. Als iemand iets nieuws wil maken, zoals in app aankopen, moeten ze eerst een licentie kopen bij lodsys. Gelukkig heeft apple dit gedaan, maar dat dat moet, is gewoon onzin.

    Ze verdienen dus hun geld, niet door patenten uit te werken en nieuwe technologieen toe te passen, nee, door alles maar op hun naam te registreren, vervolgens rechtzaken aan te spannen en geld te eisen.

    Jammer

  6. Lodsys staat gewoon in zijn recht… Als zij een patent hebben op deze in-app aankopen, dan moeten ontwikkelaars daar gewoon voor betalen. Dat Apple betaalt betekent dat apps ontwikkeld door Apple dit recht al hebben. Maar aangezien deze apps ontwikkeld zijn door externe bedrijven moeten zij zich ook gewoon aan de regels houden en betalen aan Lodsys.

  7. Origineel geplaatst door Julio
    Lodsys staat gewoon in zijn recht… Als zij een patent hebben op deze in-app aankopen, dan moeten ontwikkelaars daar gewoon voor betalen. Dat Apple betaalt betekent dat apps ontwikkeld door Apple dit recht al hebben. Maar aangezien deze apps ontwikkeld zijn door externe bedrijven moeten zij zich ook gewoon aan de regels houden en betalen aan Lodsys.

    Punt hier is dat ontwikkelaars de API van apple gebruiken, en die API levert de besproken functionaliteit.
    Hier gaat het dus om of ontwikkelaars daar zelf ook nog licentie overheen moeten betalen of dat de apple licentie dekkend is hierin.

  8. Lodsys is patent troll.

    Bovendien in-app aankopen wat is dat nou? Als ik via mijn firefox browser een boek aanschaf bij bol.com is dat dan ook een in-app aankoop?

    Wat een onzin.

  9. @Julio: Als Apple een licentie heeft die toestaat dat ontwikkelaars er ook gebruik van mogen maken betekent dat Lodsys helemaal niet in haar recht staat. Je kunt niet iemand voor het niet hebben van een licentie aanklagen als deze onder een licentie valt.

    Het niet afwachten van de opgelegde termijn van 21 dagen laat ook wel zien dat het ze alleen maar om het aanklagen te doen is. Het is een pure provocatie waar waarschijnlijk geen enkel recht achter zit. Een goede rechter zal de aanklacht dan ook per direct afwijzen omdat de termijn nog niet verstreken is. Pas wanneer dit het geval is mogen ze terugkomen. De aangeklaagde partij kan de rechter ook vragen om de aanklacht af te wijzen wegens het nog niet verstrijken van de deadline.

  10. @Den Os:

    Het gaat erom dat je in sommige apps dingen erbij kan kopen. Bijvoorbeeld bij de NRC app kan je een krant kopen binnen de app zelf zonder naar de website te gaan.

  11. Wel triest, al die Apple fanboys.. Wat Michiel alleen al zegt, bahbah. Als Apple weer is iets patenteert wat nergens op slaat hoor ik jullie toch ook niet klagen? Een patent is een patent, hoe je het ook went of keert, het is bedacht door Lodsys. En als ontwikkelaars er een graantje van mee willen pikken, moet er geld rollen.. 😉

  12. Apple zal hoogstwaarschijnlijk vóór volgende week met een “oplossing” komen. Ze zullen wss eigen juristen erop zetten om ook gelijk rechtzaken in vervolg hierover tegen te gaan. Dit gaat Apple zelf ook raken, want welke Dev gaat het nou pikken om de 30% van de in-app verkopen aan Apple af te staan als zij “kennelijk” de benodigde licentie zelf niet hebben. Pak die kneuzen aan, of doe een settlement van een paar miljoen voor een wél dekkende licentie; dat kan Apple wel missen van dat gereserveerde budget van 51miljard voor aankopen..

  13. Mijn voorkeur gaat uit naar het stuk procederen van lodsys. Patent trolls hebben we niets aan. Kost alleen maar geld en levert niets op.

  14. Lodsys hun pattenten afhandig maken en die kleuters echt werk geven om te doen. Genoeg ander werk dan op je luie staart te zitten en surfen op het internet.

  15. Er stond ook ergens dat ontwikkelaars voor applr werken. Als dat zo is zijn het gewoon mede-werkers en hebben zr helemaal niks te zeggen;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.