Reacties voor: Lodsys: ‘Ruim 150 ontwikkelaars hebben licentie genomen’

Patentexploitant Lodsys heeft ruim 150 appontwikkelaars zover gekregen dat ze betalen voor licenties op patenten rond in-app aankopen en freemium apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik hoop voor alle ondwikkelaards en Apple in deze rechtzaak dat ze Lodsys hard aanpakken.

    Dit soort bedrijfen verdienen om failliet te gaan. Ze zijn het onkruid van de patentenwereld !

  2. @Psthisicus: Helemaal niet mee eens… Had Apple maar eerder een patent hierop moeten indienen. Helaas is een geniaal bedrijf genaamd Lodsys hun eerder geweest en dienen zij een claim in, terecht.

  3. @Moma: Volgens mij begrijp je het verkeerd.. Apple heeft een licentie op het patent van Lodsys voor het gebruik in iOS en vind dat ontwikkelaars ook onder diezelfde licentie vallen omdat ze gebruik maken van de iOS API.

    Lodsys denkt daar echter anders over en vind dat de ontwikkelaars zelf een licentie moeten afnemen en begint de ontwikkelaars aan te klagen voor patentschending.

  4. @Marty: Precies wat jij zegt

    @Moma: Lodsys is een bedrijf dat patenten opkoopt om uit te buiten tegen iedereen die ze kunnen. Dit houdt de innovatie tegen en gaat veel narigheid mee gemoeid. Ze bouwen zelf geen producten en helpen niet mee om innovatief te zijn. Ze willen alleen maar geld.

    Succes aan alle ontwikkelaars die hier mee gemoeid zijn en mogen zij winnen tegen dit soort bedrijven !

  5. Dit is het gevolg van het toekennen van onzinnige patenten op software. Dat dit soort bedrijven hierop aangevallen wordt is te kort door de bocht.

    Als dit patent nog bij de “uitvinder” lag, was de situatie echt niet anders. Nu heeft deze “uitvinder” besloten om direct geld te pakken ipv te wachten op rechtzaken en licenties…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.