Reacties voor: Lockitron Bolt: vernieuwd deurslot met iPhone-app

Lockitron gaat een nieuw Bolt-deurslot maken, die via Bluetooth werkt. Daarmee zijn de grootste kinderziektes van dit slimme deurslot hopelijk opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Dit gaat nooit een succes worden in ons land.
    De meeste deuren zijn voorzien van zware, veelal 3-punts sluitingen. Dit wordt al jaren toegepast in nieuwbouw en bij renovaties.
    Dit soort iphone deursloten zal wellicht in de US wat zijn aangezien je daar veel vaker die enkele stift sluitingen ziet.
    Wil zoiets een kans maken in NL zal het dienen te worden toegespitst op de in ons land in gebruik zijnde sloten.

  2. Leuk slot inderdaad. Maar pas als het voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt het wat voor mij.
    Ben wel benieuwd hoe verzekeringsmaatschappijen dit beoordelen bij een eventuele inbraak. Iemand enig idee?

  3. Ik heb zelf een slot van http://www.invited-smartlock.com in samenwerking met homewizard en dat werkt erg goed. Met mijn telefoon kan ik de deur open doen. Ook met de afstandsbediening kan je de deur open maken. En in de afstandsbediening zit een sleutel voor als de batterijen leeg zijn.
    De montage is ook heel simpel. De montageplaat is makkelijk vast te zetten op de bestaande bevestigingsgaten. En 3 punt sluiting is geen probleem mits je de deur klink niet omhoog moet doen voor het vergrendelen.

  4. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik heb zelf een slot van http://www.invited-smartlock.com in samenwerking met homewizard en dat werkt erg goed. Met mijn telefoon kan ik de deur open doen. Ook met de afstandsbediening kan je de deur open maken. En in de afstandsbediening zit een sleutel voor als de batterijen leeg zijn.
    De montage is ook heel simpel. De montageplaat is makkelijk vast te zetten op de bestaande bevestigingsgaten. En 3 punt sluiting is geen probleem mits je de deur klink niet omhoog moet doen voor het vergrendelen.

    Klink omhoog bij 3punts sluiting is veelal standaard, dus een probleem.
    Daarnaast kennen veel deuren tegenwoordig een hoogte van 2.35m, dit brengt met het wisselen van de seizoenen (zeker in ons vochtige landje) met zich mee dat deuren ‘werken’. Dwz dat ze soms wat bol of hol trekken wat weer tot gevolg heeft dat de pennen zwaarder in de bussen gaan. Een electronisch slot gaat dat niet redden een dergelijke kracht te genereren.
    Kortom, hier in ons politie-keurmerk-landje (helaas noodzaak) is het òf niet bruikbaar òf absoluut niet afdoende. Een 2ster SKG keurmerk zegt nl niet zo veel (max 3 minuten braakwerend) voor het dievengilde.
    Ergo: kansloos

  5. Wat ik me afvraag is of met dit of vergelijkbaar systeem het ook mogelijk is dat de deur vanzelf open gaat als je ervoor staat.. En je dus geen sleutel maar je óók niet steeds een app hoeft openen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.