Reacties voor: Locatievoorzieningen altijd actief in iOS 7.1? Zo los je het op

De locatievoorzieningen in iOS 7.1 werken ook als een app is afgesloten. We leggen uit hoe je het gps signaal alsog uitzet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Beter is misschien nog om de “background App Refresh” uit te zetten voor die App. Dan zal de app geen locatiedata meer opvragen in de achtergrond, maar de locatie kan nog wel opgevraagd worden als de applicatie gestart is.

  2. Origineel geplaatst door Stefan
    Beter is misschien nog om de “background App Refresh” uit te zetten voor die App. Dan zal de app geen locatiedata meer opvragen in de achtergrond, maar de locatie kan nog wel opgevraagd worden als de applicatie gestart is.

    Je neemt me de woorden uit de mond Stefan. Dat is namelijk een veel praktischer oplossing ook nog

  3. Ik zie dat je onderin ook voor ‘Frequent Locations’ kan kiezen. Dat stond aan, werd gebruikt en is volgens mij puur voor verbetering van Maps. Is dat correct? Ik heb hem uitgeschakeld..

  4. Origineel geplaatst door yukhalilsel
    Je neemt me de woorden uit de mond Stefan. Dat is namelijk een veel praktischer oplossing ook nog

    “In eerdere versies van iOS 7 had een app niet langer toegang tot je locatiedata als je hem afsloot in het multitaskscherm. In iOS 7.1 blijft een app op de achtergrond gegevens verzamelen als je hem helemaal hebt afgesloten.”

    Ik snap het niet meer. Background refresh is toch juist voor onafgesloten apps (running in background)? Dan werkt jullie oplossing toch niet.

  5. Snap niet waarom er bij een update zulke dingen opeens weer aan staan.
    Je moest eens weten hoeveel mensen (vooral ouderen) niet precies weten waar dat zit en waarom het opeens aan staat.
    Die zullen het zelfs misschien niet eens doorhebben, maar merken wel dat hun batterij sneller leeg gaat.

    Apple moet zulke dingen uit laten bij een update. Mocht je het wel nodig hebben ergens voor dan geeft de desbetreffende app vanzelf wel aan dat hij je locatie niet kan vinden met de mogelijkheid dit aan te zetten.

    Snap dit echt niet van apple.

  6. @Daejji: Dit zet Apple niet “aan” maar dit is een kwestie van iets nieuw in iOS. Als jij je locatievoorziening uit had staan dan staat het na een update nog steeds uit. Behalve Bluetooth dan die gaat wel steeds weer aan.

  7. Het is toch eigenlijk niet normaal dat je zo veel handelingen moet uitvoeren en er echt in moet duiken om accuduur te besparen. Als er wordt ontwikkeld in de software moeten ze er wel voor zorgen dat de accu niet snel leeg gaat.
    Voor de gewone man is dit allemaal toch niet meer te begrijpen al die instellingen enz…..

  8. Origineel geplaatst door Johan
    Ik zie dat je onderin ook voor ‘Frequent Locations’ kan kiezen. Dat stond aan, werd gebruikt en is volgens mij puur voor verbetering van Maps. Is dat correct? Ik heb hem uitgeschakeld..

    Frequent locations is best een leuke en slimme feature. Het wordt bv ook gebruikt om op je Lock Screen aan te geven hoe lang het duurt om op een bepaald tijdstip van de dag naar een van je vaak bezochte lokaties te reizen.

  9. Bbm aanrader uitschakelen mocht j die hebben. Die blijft constant aan in 7.1

  10. Ik begrijp t niet meer.
    Dus als je wilt voorkomen dat een app (Google maps bijvoorbeeld) je locatie kan opvragen nadat je de app geforceerd hebt afgesloten, dan zul je iedere keer de schakelaar in de privacy settings moeten uitzetten?
    Of is dan het uitzetten van ‘locatie verversen op de achtergrond’ voldoende?
    Want iedere keer die schakelaar in de privacy settings aan en uit zetten is ontzettend onhandig. Dat gaat natuurlijk niemand doen.
    Ik heb die optie van ‘ververs op de achtergrond’ al sinds iOS 7.0 uitgezet. Is ervoor mij nu wel of niet ets veranderd?

  11. @yukhalilsel / Mats: Verversen op de achtergrond heeft ook te maken met apps die als ze open maar in de achtergrond draaien. Hoewel je een app hier kunt uitschakelen om tegen te gaan dat er locatiedata wordt opgevraagd, verlies je hierdoor ook veel multitaskfunctionaliteit. De primaire methode beschreven in dit artikel heeft enkel effect op je locatievoorzieningen, vandaar. Ik voeg je alternatief met een kanttekening toe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.