Reacties voor: Locatiemeldingen irritant? Apple reageert op klachten van ontwikkelaars

Apple vindt privacy belangrijker
Sinds iOS 13 krijgen gebruikers gedetailleerdere meldingen over apps die locatiegegevens gebruiken. Sommige ontwikkelaars klagen dat er te veel waarschuwingen worden uitgestuurd door Apple. Het bedrijf reageert nu op de klachten.
Daniel Vischjager -

Reacties: 13 reacties

  1. Life360 maar vooral van IFTTT wordt ik toch wel beetje gek van de vraag als ze de locatie mogen gebruiken. Elke keer weer druk ik op sta altijd toe en toch blijft IFTTT (of Apple) het elke dag meermaals vragen aan mij. Soms komt ook Hue of Honeywell om de hoek zetten terwijl ik toch echt al toestemming heb gegeven voor altijd. Ik ben niet blij hoe Apple met deze functie omgaat in iOS13.

  2. Bij mijn iPhone X blijft het locatie symbool sinds iOS13 constant naast de tijd staan. Niet het hele symbool als de locatie wordt gebruikt, maar het ‘halve’. Met geen mogelijkheid weg te krijgen…

  3. @Turbofahrer: In je instellingen kun je zien welke apps gebruikmaken van je locatie en welke dat recent ook gedaan hebben. Daarmee zou je de oorzaak moeten kunnen achterhalen. Op mijn Engelse iPhone is dat in Settings > Privacy > Location services.

  4. @Turbofahrer: bij privacy-locatieverzieningen kun je zien welke app dit doet.

    Bij elke app die daar staat datzelfde teken voor de naam.

  5. Wat ik vooral irritant vind is dat ontwikkelaars nu bepaalde apps onbruikbaar maken als je ervoor kiest om je locatie instellingen te beperken.

  6. @Freaky: Al geprobeerd, stuk voor stuk uitgeschakeld. Symbool gaat alleen weg als ik locatievoorzieningen helemaal uitschakel. Bij iOS 12 en eerder nooit last van gehad.

  7. @Gideon: Dat vind ik dus ook, terwijl sommige apps je locatie zelfs helemaal niet nodig hebben. Zulke apps heb ik allemaal verwijderd. Voor de rest vind ik het niet irritant om zo een melding te krijgen. Liever een melding dan dat apps zonder toestemming of weten je locatie gebruiken.

  8. Ik vind het juist prima dat Apple dit doet, een stukje bewustwording.
    Je kunt het wellicht irritant vinden, maar het laat goed zien hoe bepaalde apps ongemerkt veel trackinggegevens verzamelen, die niet altijd nodig is.

    En hoeveel moeite kost het om even door te klikken na zo’n melding?

  9. @Eelke Blok: Engelse iPhone? Zijn daar je de volume en andere knoppen van kant verwisseld? 😉

    On topic, ik mag hopen dat het na een paar keer vragen van een bepaald app ophoud. Van apps die ik dagelijks gebruik, zoals Flitsmeister, wil ik niet constant een popup zien. Maar als ik eerlijk ben zie ik die popup ook niet zo vaak. Maar wel vervelend als je dan net in de auto zit en niet zit te wachten op afleiding van Apple. Misschien dat ze een controle kunnen inbouwen om die vraag uit te stellen als CarPlay actief is.

  10. Bij mij wordt er meerdere keren in de week gevraagd of ik toestemming wil geven voor verschillende apps, als ik daar akkoord geef krijg ik 2 dagen later weer dezelfde vraag som wordt je er echt gek van

  11. @Turbofahrer: Heb je een Apple Watch? Volgens mij komt het door de weer-app.

  12. @Hans: Die heb ik, maar staat al een week uit, daarbij heb ik Bluetooth op de telefoon uitgeschakeld.

  13. Origineel geplaatst door Ade
    Ik vind het juist prima dat Apple dit doet, een stukje bewustwording.

    Je kunt het wellicht irritant vinden, maar het laat goed zien hoe bepaalde apps ongemerkt veel trackinggegevens verzamelen, die niet altijd nodig is.

    En hoeveel moeite kost het om even door te klikken na zo’n melding?

    Het is in mijn optiek altijd hartstikke fout als een leverancier jou iets opdwingt. Mooi dat jij het geen moeite vindt die melding steeds weg te drukken maar ik wil op MIJN apparaat zelf de keuze wat ik hoe vaak wil zien of niet. 1 x met de optie instellingen in de settings te kunnen veranderen vind ik meer dan voldoende. Laat Apple dan een instelling toevoegen “blijf zeuren als apps locatie tracken”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.