Reacties voor: ‘Locatiefuncties in iOS 7.1 ook na afsluiten app actief’

Apps mogen in iOS 7.1 weer gebruikmaken van locatiefuncties nadat een app is afgesloten. Dat stelt de ontwikkelaar van Live360, een populaire app die van locatiegegevens afhankelijk is.
Michel Lusthof -

Reacties: 15 reacties

  1. Hopelijk via een setting dan. Ik heb namelijk wel graag dat een app ook afgesloten is als ik dat vraag

  2. Origineel geplaatst door magno
    Hopelijk via een setting dan. Ik heb namelijk wel graag dat een app ook afgesloten is als ik dat vraag

    Die optie is er nu al.

  3. Wat zou dit voor gevolgen hebben op de batterijduur…

  4. Origineel geplaatst door Flemming
    Wat zou dit voor gevolgen hebben op de batterijduur…

    Het zal erger worden, al die extra functies die de iPhone krijgt zijn vaak de grote accu boosdoeners op Android, en een iPhone zal dat op ten duur niet redden net zo’n kleine accu.

  5. @Veronica: Idd, ik vind dat allemaal onnodig al helemaal met die effecten

  6. Gebruiken deze apps dan ook data als ze de locatie blijven bepalen, zelfs na het afsluiten van die apps?? Dat zou pas echt kansloos zijn.

  7. Apps in de achtergrond draaien uitzetten in de settings helpt hier ook niet tegen?

    Beetje onduidelijk in het artikel.

  8. Heeft dit niet iets met die m7 coprocessor te maken ?

  9. @Freaky: Dat is onduidelijk omdat het ook nog niet duidelijk is. De ontwikkelaar beweert dat Apple het heeft aangepast, maar hoe dit in de praktijk gaat werken zal nog moeten blijken.

  10. Ik mag toch hopen dat ik zelf kan bepalen wanneer een app actief is. Als ik een app echt helemaal uitzet dan moet ik er wel vanuit kunnen gaan dat deze app dan ook echt helemaal uitstaat! Nog een rede om zoveel mogelijk app’s niet permanent te installeren! Veel app’s gebruik je immers amper! Vroeger installeerde ik alle app’s die ik dacht te gaan gebruiken. Aangezien ik geef om mijn privé-gegevens doe ik dat allang niet meer! Als iemand je brievenbus leeg trekt om zo je post te kunnen lezen dan vind ik dat toch ook niet leuk! Daarnaast trekken al die nutteloze app’s je accu leeg!

  11. “In previous versions of iOS, if a user killed an application in the app switcher, developers were still able to get geolocation in the background.”

    Waaat??? Is dat echt waar?

  12. In het verleden is mij bij een Apple iOS training ooit verteld dat het dan op de Apple server doordraait. Het toestel geeft alleen significante verplaatsingen door en verbruikt dan een klein beetje data en energie. Pas als je op je bestemming was aangekomen (het voorbeeld ging over de TomTom app) dan werd de taak op de server afgesloten. De tip was toen ook om dit soort locatie apps niet spontaan te beëindigen via de app switcher. Eerst de app netjes stoppen, dan pas afsluiten.

    Mogelijk dat dat weer terug komt. Er zijn ook apps die juist gebruik maken van dit mechanisme. Ik gebruikte vroeger Roamler (betaald marktonderzoek), als ik dan in de buurt was van een locatie waar een opdracht open stond, kreeg ik een push berichtje.

  13. Yes! Dit betekent dat eindelijk location based reminders gefixed wordt!

    Dit werkte niet meer in iOs7.
    Enne… Je kunt dit toch uitzetten, of aanzetten en per app instellen.

  14. Ik snap nog steeds niet waarom in iOS7 navigatie / gps tracking apps, niet op de achtergrond werken als ze niet in de toegestane lijst van ‘ververs op achtergrond’ staan.

    Mijn turn by turn navigatie en fiets app (Strava), maar ook Flitsmeister sluiten zichzelf helemaal af (alsof je ze hebt ge-force-quit) als ik ze alleen naar de achtergrond ‘sluit’….

  15. Origineel geplaatst door peter
    Ik snap nog steeds niet waarom in iOS7 navigatie / gps tracking apps, niet op de achtergrond werken als ze niet in de toegestane lijst van ‘ververs op achtergrond’ staan.Mijn turn by turn navigatie en fiets app (Strava), maar ook Flitsmeister sluiten zichzelf helemaal af (alsof je ze hebt ge-force-quit) als ik ze alleen naar de achtergrond ‘sluit’….

    Nou als t alleen om apps gaat die in dat lijstje staan vind ik t best – door dat lijstje verwacht je immers dat ze op de achtergrond blijven draaien.
    Maar ik heb die lijst uit staan, en wanneer ik een app forceer te sluiten wil ik dat ie ook echt afgesloten is. Geen trucjes op de achtergrond.
    Belachelijk dat dat bestond.
    De enige manier om dat te omzeilen is dan de app geforceerd sluiten en daarna nog eens de locatievoorzieningen voor die app uitzetten.
    Om die vervolgens daarna weer aan te zetten wanneer je de app weer gaat gebruiken. xD

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.