Reacties voor: Live streaming op de iPhone is patentinbreuk, zegt Israelisch bedrijf

Het Israelische bedrijf Emblaze is een rechtszaak gestart, omdat Apple met HTTP live streaming inbreuk zou maken op een patent van dit bedrijf. Het zou echter om een publiciteitsstunt kunnen gaan, want Emblaze heeft onlangs haar eigen touchscreen-telefoon geïntroduceerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Patentbreuk op Live Streaming. Het moet niet gekker worden. Over enkele jaren zijn we standaard aan het videobellen onderweg, net als dat nu het mobiel-internetten helemaal doorbreekt.

  2. wel een errug vet filmpje, zeker duur dat wel

  3. Hmm… Kan het filmpje niet afspelen op de iphone. Moet de flashplayer updaten. Als apple dat nou eerst eens toe liet, komt het streamen later wel.

  4. Als de interface van de telefoon net zo gebruiksvriendelijk en simpel als de website is, dan is het inderdaad een iPhone-killer… euuhh.

    Volgens mij wordt de interface veel te “Minority Report” en wordt er te weinig gekeken naar het gebruiksgemak, terwijl ze daar net mee adverteren… Het spreekt elkaar allemaal behoorlijk tegen…

    Leuk apparaatje voor een selecte groep mensen.

  5. Ziet er anders wel een verdomd mooi toestel uit! En de site zelf zal ongetwijfeld al menige consumenten overhaald hebben dit ding te kopen. Als de prijs nog zou meevallen, dan is er toch een toekomst weggelegd voor dit ding.

  6. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Patentbreuk op Live Streaming. Het moet niet gekker worden. Over enkele jaren zijn we standaard aan het videobellen onderweg, net als dat nu het mobiel-internetten helemaal doorbreekt.

    Dan vergeet je ook even dat Apple ook patenten vastlegt op een vingerbeweging of weet ik veel wat… Geen nieuws, wel?! 😉

  7. Sorry, maar erg verwarrend artikeltje. Wat is er nu gepatenteerd ?
    “HTTP live streaming-toepassingen” of ” HTTP live streaming-technologie”
    Ik bedoel er zit veel know-how in coding technology maar om nou een datastream over poort 80 te gooien is zo ongeveer ‘t electronisch equivalent van de aloude waterleiding…

  8. De pest is dat ze er nog aandacht mee krijgen ook..

  9. @Frank van Manen:
    Aan videobellen kleven nog wat haken en ogen.. Technisch is het haalbaar, maar men heeft gewoon niet altijd zin om zichtbaar te zijn. Je haar zal maar niet zitten, of je moeder zal maar binnenstormen. Genoeg redenen om te bedenken waarom je niet op ieder moment van de dag zichtbaar wil communiceren.

    @Dre:
    Wat is daar de pest aan als ze serieus een beter interaction design hebben? Vooruitgang is altijd welkom lijkt me, ook als het niet van Apple komt!

    @iMarvin:
    Waarom zeker duur?
    Ik vind het sentiment wat hier wordt gezet nogal treurig. Is het zo erg als er mogelijk eindelijk eens een concurrent komt die de iPhone aftroeft?
    Haal die veer uit Apple’s ass a.u.b. dan worden ze weer eens gedwongen serieus te innoveren.
    Wees eens eerlijk, wat is de werkelijke innovatie tussen de iPhone 2G en de 3GS?
    Sneller internet was logisch, snellere processor was te verwachten, video was te verwachten, focus was te verwachten… Het enige innovatieve hardwarematig, al was het niet nieuw, is de compass functie.
    De appstore was zeker een goede zet, maar dat is wat mij betreft wel de meest innovatieve zet die ze hebben gedaan in de afgelopen 2 generaties iPhone (de eerste iPhone daargelaten).

    De volgende iPhone mag werkelijk iets beters brengen t.o.v. van de 3Gs, weer zo’n makke update zal mij iig niet overhalen om mijn 3G te laten voor wat hij is.

  10. Ik denk dat dit toch nog wel een mooie telefoon gaat worden, en dat dit misschien samen met de mogelijke nieuwe Iphone, een mogelijke opvolger kan gaan worden van mijn Iphone 2g.

    Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Patentbreuk op Live Streaming. Het moet niet gekker worden. Over enkele jaren zijn we standaard aan het videobellen onderweg, net als dat nu het mobiel-internetten helemaal doorbreekt.

    In de toekomst zal ik ook wel verwachten dat alles op multitouch schermen werkt, daar heeft apple nu toch ook een patent op?

  11. Dat toestel van ze ziet erg errug vet uit!

  12. vind helemaal niet dat hij op de iphone lijkt, en hij wordt wel erg SciFi geintroduceert, je kan dat ding niet eens normaal bekijken.

    Iphone killen zegt al genoeg, de iphone is nog steeds de beste telefoon op gebied van gebruiksvriendelijkheid en dat zal hij vast ook wel blijven omdat iedereen iphone functies wil verbeteren / evenaren maar dat ze het toch niet letterlijk over mogen nemen omdat op alles van de phone wel patent zit.

    Wel leuk dat ze het proberen met een rechtzaak maar das gewoon een publiek stunt met een bericht “kijk ons ook eens belangrijk doen! we durven ook een rechtzaak aan te spannen tegen apple”

    laat me niet lachen ( pick a number )

  13. zozo. als ik dat filmpje mag geloven leggen zij de lat wel heel erg hoog.

  14. Ach Apple vraagt ook een patent aan als ze een scheet laten. Hopelijk komt er eens een keer goede concurrentie zodat Apple ook weer eens wakker word.

  15. Origineel geplaatst door tim wolf
    vind helemaal niet dat hij op de iphone lijkt, en hij wordt wel erg SciFi geintroduceert, je kan dat ding niet eens normaal bekijken.

    Via google vind je toch aardige foto’s van dit toestel, ziet er helemaal niet verkeerd uit, maar misschien dat hij meer voor een HTC kan doorgaan.

    http://www.instantfilehosting.com/images/access/number-4403.JPG

  16. @sasf: Ik doelde op het filmpje niet op de telefoon.. Verder ben ik het helemaal eensch met je comment!! Ik heb die telefoon nog wat beter bekeken en hij spreekt mij erg aan!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.