Reacties voor: ‘Apple’s Live Photos zijn een beveiligingsrisico bij bankapps’

Met Apple's Live Photos kun je bankapps voor de gek houden, als ze biometrische gezichtsherkenning gebruiken. Dat ontdekte een onderzoeker.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Dit heeft toch niks met Live Photos te maken? Dit kan net zo goed met video’s die meer materiaal dan 1,5 sec vast kunnen leggen.

  2. @Iain: Precies

  3. @Iain: Precies wat ik dacht! Wat een onzin.

  4. @Iain: tja, door Apple te noemen in het onderzoek zorgen ze ervoor dat hun onderzoek direct door allerlei nieuwssites wordt opgepikt.

  5. Meaghan heeft het niet helemaal begrepen: de kwetsbaarheid zit natuurlijk in de authenticatiemethode, die misschien niet door banken gebruikt zou moeten worden. Live Photos is een van de voorbeelden hoe je dit zou kunnen uitbuiten.

  6. Correcte titel: biometrische beveiligingsmaatregelen vormen een risico bij banken

  7. Origineel geplaatst door Iain
    Dit heeft toch niks met Live Photos te maken? Dit kan net zo goed met video’s die meer materiaal dan 1,5 sec vast kunnen leggen.

    Inderdaad dit is nu eens een voorbeeld van ‘Apple-bashing’ een video of live foto er is geen verschil… een aanval voor niks.

  8. Beetje vergezocht. Dan moet die aanvaller eerst zo’n filmpje van he gezicht maken, en daarna jouw iPhone stelen waar je bankapp op staat. Misschien kan die aanvaller dan beter gewoon even vragen of je jouw bankpasje en PIN code wil afgeven…

  9. Biometrische beveiligingsmaatregelen vormen een risico zo ook het scannen van je vinger.
    Alles is bij voorbaat lek.
    In dit geval heeft het met verspreiding te maken , iedereen stuurt wel eens een foto van zichzelf zo dus ook een Live Photo.
    Weinig doen dit met een filmpje van het gezicht dus moet je die uit een grotere film zien te trekken.
    Dus heeft het te maken met het aanbod op het net en zeker geen overval.

  10. Zolang mobiele telefoons geen 3D camera hebben, is gezichtsherkenning sowieso een beveiligingsprobleem.

  11. Onzin. Als de camera een controle uitvoert op bijvoorbeeld schitteringen in het beeld (afgebogen licht op de glasplaat van het LCD scherm), is het probleem al verholpen. Een video had minstens net zo goed al dan niet beter gewerkt.

  12. Je kunt biometrische eigenschappen niet resetten als ze uitlekken, in tegenstelling tot wachtwoorden, codes, certificaten, etc. Een belangrijk nadeel wat mij betreft.

  13. @Johan: Snapchatters doen dat uit zichzelf al.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.