Reacties voor: Lightning-naar-30-pins-adapter: veel lijm en chips

De Lightning-naar-30-pins-adapter werd door Double Helix Cables uit elkaar gehaald. Het blijkt lastig om de adapter te hacken of de modden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 68 reacties

  1. Ik snap echt niet waarom Apple zijn goed hart eens kon tonen en zo een mee te geven bij elke iPone 5. Neen, 30euro vragen voor zoiets stoms eigenlijk:-S Ze zouden er echt niet armer van worden hoor.

  2. Maar wel belangrijke lijm en chips, voor me mooie dure dock.

  3. dat is nou apple. kwaliteit. maar daar betaal je dan ook weer voor.

  4. @iTobie: Ja, want als je een iPhone 5 koopt heb je absoluut een 30-pin adapter nodig om hem te kunnen gebruiken.

  5. Origineel geplaatst door Jitse
    @iTobie: Ja, want als je een iPhone 5 koopt heb je absoluut een 30-pin adapter nodig om hem te kunnen gebruiken.

    Hmm, als je geen extra accessoires had voor je vorige iPhone’s dan moet ik je gelijk geven, maar dat is bij mij alles behalve het geval;)

  6. 30 pins is zo 2007, niemand heeft een adapter nodig. De lightning is goed en we waren toch al toe aan nieuwe accessoires. De oude accessoires met 30 pins zijn al zo gedateerd. Goed van apple dat er weer een stap vooruit is gezet, eindelijk van die lelijke grote 30 pins af. ^^ ik ben er blij mee.

  7. Je weet als je iets koopt van Apple weet je dat je de hoofdprijs betaald voor kabels en andere aanverwante artikelen.
    Voor het eerst in jaren een andere kabel/aansluiting, ja en dan kan het zijn dat als je iets op “oudere” accessoire wilt aansluiten een nieuw adapter moet kopen.
    Ik heb er geen moeite mee.

  8. Helemaal met je eens. Des te meer reden om Apple te verlaten.

  9. In China lopen voldoende PhD ers rond en knutselen ze zo’n verloopje voor een paar dollar in elkaar.

    Had apple er 15 dollar voor gevraagd, dan werd het minder interessant om na te maken. Nu springt iedereen er bovenop.

  10. Ik heb mijn connector vandaag binnen gehad. Heel klein, gebruik hem in de auto. Alles werkt daar perfect gelukkig! (Griffin Autotrip)

  11. Gezeur over een ander plugje
    Ik hoor ook niemand zeuren dat zij (hard)case niet meer past

  12. Ik gebruikte mijn iPhone als Tomtom. Had ook de speciale carkit ervoor. Wat moet ik er nu mee? Ik ben op zoek naar een handige oplossing… (en ook naar een dockingstation)

  13. Origineel geplaatst door Hardcase
    Gezeur over een ander plugje Ik hoor ook niemand zeuren dat zij (hard)case niet meer past

    Precies dat de 3GS case niet meer past op een 4 en de case van de 4 niet meer past op de 5

    Origineel geplaatst door Tey
    Ik gebruikte mijn iPhone als Tomtom. Had ook de speciale carkit ervoor. Wat moet ik er nu mee? Ik ben op zoek naar een handige oplossing… (en ook naar een dockingstation)

    Hetzelfde wat ik had toen ik van de 3GS over ging naar de 4. Moest ook andere houder kopen.

  14. @Frits: mijn iPhone carkit van TomTom was zowel voor mijn 3GS als 4s geschikt.

  15. Ik snap jullie niet, waarom verdededigen jullie alles wat apple doet? Apple kan fouten maken, beslissingen nemen die niet iedereen ten goede komen. Waarom spelen sommige altijd advocaat?

    De hele wereld stapt over op micro usb behalve Apple en dat word door sommige gebruikers toegewuifd. Als ze toch overstappen waarom is dit niet de micro usb die ook apple heeft ondertekend tot standaard?
    Wat is de meerwaarde van deze connector?
    Natuurlijk worden er enkele functies verbeterd op het te kunnen aanprijze. Maar het gaat altijd om winst en niets anders zoals bij elke andere bedrijf.

  16. Ik weet niet wat mensen zeuren over een adapter krijgen. Maar niet iedereen die een iPhone 5 koopt heeft ooit een iOS device gehad, voor hen is deze adapter dan zinloos. Denk vooruit en denk niet terug. Als je het echt nodig hebt koop je er maar een.

  17. Wat een azijnpissers zeg, wel 700 euro over voor een telefoon maar 30 euro voor een adapter kan er niet van af.

  18. “Ik ga naar Android! Nú!” 😀

  19. $15,30 bij dealextreme. gewoon een kabel van een meter (USB-lightning) en niet van die onhandige koppelstukjes…

  20. Waarom geen usb? Omdat apple apple is en niet mee wilt lopen met de rest

  21. @Peter: En je komt over een half jaar weer terug 🙂

  22. Het is heel simpel. De USB standaard laat niet toe dat er andere dingen mee gedaan wordt dan er staat beschreven. Apple wil met 1 kleine connector alles doen, dus audio, video, data en wie weet wat er nog meer kan. Ze kunnen dus geen gewone USB connector gebruiken zonder functionaliteit te laten vallen.
    Verder is het al heel bijzonder dat de vorige connector het zo lang heeft volgehouden. Ga maar eens bij andere fabrikanten kijken hoeveel verschillende connectoren zij hebben gebruikt in de afgelopen jaren.

  23. Origineel geplaatst door Acizane
    Ik snap jullie niet, waarom verdededigen jullie alles wat apple doet? Apple kan fouten maken, beslissingen nemen die niet iedereen ten goede komen. Waarom spelen sommige altijd advocaat?De hele wereld stapt over op micro usb behalve Apple en dat word door sommige gebruikers toegewuifd. Als ze toch overstappen waarom is dit niet de micro usb die ook apple heeft ondertekend tot standaard? Wat is de meerwaarde van deze connector? Natuurlijk worden er enkele functies verbeterd op het te kunnen aanprijze. Maar het gaat altijd om winst en niets anders zoals bij elke andere bedrijf.

    Apple biedt gewoon een MicroUSB aansluiting op hun iOS apparaten. Zelfs die met Lightning.
    Dat is gewoon goedgekeurd.

    @Rest: Apple had ook géén verloopstekker kunnen uitbrengen.

  24. Apple moet vooral zo door blijven gaan.
    Geen software-matige ondersteuning van de iPad1 meer.
    Aparte connectors terwijl de hele industrie af wil van 100.000 verschillende opladers. Afwijkende garantie tegen regelgeving in. Beleggers hebben het kennelijk al door welke richting Apple uitgaat. Die zijn wat minder onder de indruk.

  25. Origineel geplaatst door Acizane
    Ik snap jullie niet, waarom verdededigen jullie alles wat apple doet? Apple kan fouten maken, beslissingen nemen die niet iedereen ten goede komen. Waarom spelen sommige altijd advocaat?De hele wereld stapt over op micro usb behalve Apple en dat word door sommige gebruikers toegewuifd. Als ze toch overstappen waarom is dit niet de micro usb die ook apple heeft ondertekend tot standaard? Wat is de meerwaarde van deze connector? Natuurlijk worden er enkele functies verbeterd op het te kunnen aanprijze. Maar het gaat altijd om winst en niets anders zoals bij elke andere bedrijf.

    Helemaal gelijk. Ondanks dat de iPhone de beste smartphone op de markt is, moet je wel kritisch blijven.
    Iedere keer dat iets van kritiek op iPhoneclub verschijnt, schiet iedereen in de verdedigingsmodus.

    Iedere praat de problemen van de iPhone 5 en de absurd hoge prijzen van een kabeltje of verloopstekkertje maar goed, maar 30 euro voor een verloopstukje en 40 euro voor een verloopstekkertje valt toch helemaal niet goed te praten?

    En hoezo “ze hadden ook geen verloopstekker uit kunnen brengen”? Dat is nog wel het minste wat ze kunnen doen! Zij hebben tenslotte gewacht met het doorgeven van de specificaties, waardoor er nu geen dockingstations en carkits te koop zijn voor de iPhone 5.

  26. Als ik de reacties op dit Forum soms lees, snap ik niet dat Apple geen 150 euro voor die adaptor vraagt. De mensen die hun identiteit aan hun telefoontje ontlenen en er graag een nacht voor in de rij gaan staan, betalen het toch wel. Tja kwaliteit he, dat mag wat kosten. Maar ja dan ben je ook iemand als je kunt laten zien dat je een iPhone 5 hebt.

  27. @iTobie: De reden dat Apple ze er niet bij doet is dat de iPhone 5 dan per definitie (iets) duurder wordt voor iedereen. Ook voor de mensen die de adapter niet nodig hebben. Bovendien zijn de adapters een tijdelijke oplossing. Apple wil dat iedereen (consument en producenten) overgaan op de nieuwe aansluiting. Dat bereik je niet door de adapters er bij te blijven geven..

  28. @Pedro: haha bij mij duurde het nog geen week en ik was weer terug.

  29. @rhoe: Dat is dan 100 euro per dag voor je Android geweest.
    Slimme jongen.

  30. @VistaKiller: volledig met eens ! Als je 700€ betaald voor een iPhone ga je toch niet zeuren voor een adapter van 30€ komaan .En voor degene die steeds lopen te zeuren dat Apple duur is “er is geen aankoop verplichting hè mensen”

  31. Ik vind dit geldklopperij. Winstmarge van 300% is ver verschreden en niet op zijn plaats.

    Ik ben nog blij met mijn 4. Eergisteren zag ik de 5 in het echt, ik was niet echt onder de indruk, de WOW-factor was er niet.

  32. Ikzelf ben een Applefan en heb alle iphones en ipads gehad maar diegene die niet inzien dat Apple hun prijzen niet meer in lijn staan met wat ze aanbieden, laat staan hun laatste iOS 6 die gewoonweg beschamend is. En daarmee bedoel ik niet alleen de kaarten app maar het volledige iOS. Je kan een fan zijn maar je moet ook realistisch zijn. Mijn 1ste iPhone koste los 530€ in België en nu kost de goedkoopste versie 729€, inclusief de adapter. Van de iPhone ben ik al afgestapt, hopelijk gebeurd het ook niet voor de iPad in de toekomst. De adapter had inderdaad gratis mogen aangeboden worden, al was het zoals ze zeggen “een klein visje in het water gooien om een grote te vangen”. Ieder doet natuurlijk wat men wil maar als je het toch niet kan schelen om nog eens 30€ extra te geven mogen ze in de toekomst 1000€ vragen voor hun goedkoopste versie hè. Betalen doen deze personen toch, ik in elk geval niet meer. En neen, Android is het ook niet geworden bij mij, enkel weet ik dat ik voor de helft van de prijs toch niet zo heel veel moet missen, sorry maar voor sommigen hier zal de waarheid kwetsen. Ik breek zeker Apple niet af want het zijn super en de beste toestellen maar teveel is teveel, mijn mening.

  33. Wees kritisch daar heb je recht op! Je bent klant en koopt een product consumeert. Het is geen Apple religie waar we het over hebben. Dus iedereen heeft recht op z’n menig. Ik zelf heb maar een dok ofwel mijn meisje heeft er een van €70 of iets meer en nog een iPod liggen daar gebruik ik hen voor verder stap ik af van Docks en onzin maar ga voor Bluetooth 4.0 apparatuur zijn er nog niet dan wacht ik. Of ga voor versie 2.0. Als ik geheel eerlijk ben vind ik €30 niet duur als je een Dock hebt van bv €200 of duurder gelukkig in Se auto parrot draadloos en goedkoop halford houder past altijd laden via kabel. Evt extra nodig.

  34. @smpie: 30 euro is niet duur als je een dure docking station hebt inderdaad. Die van mij was €250,- toen ik uhm kocht. Echter door het formaat (hoogte)van het verloopstukje, blijft je iPhone 5 in veel docks niet meer staan. De mijne dus ook niet 🙁

  35. Ik dank Apple voor het aanbod.
    Met een converter die op de TomTom carkit (hun “partner” in business, whatever dat is…) past, was ik misschien overstag gegaan.
    Nu niet.

  36. Adapters en kabels zijn zo <2010. In mijn huis is alles (qua computer/audio/video) draadloos.

  37. Zo prachtig die apple fans, praten alles goed wat krom is.

  38. Bij dat ik een Bose Soundlink heb gekocht en geen dock van wat voor ander merk dan ook. No problems. :))

  39. Ben gelukkig een jaar geleden met twijfels in het hart overgestapt naar Android, en wil NOOIT meer terug.
    Alle beperkingen die Apple mij oplegde ben ik kwijt, en ik kan nu zelf bepalen wat ik met mijn telefoon wil doen.

  40. @Scoozy: als je voor 700 euro iets moois koop mag je verwachten dat het er bij zit. Al zou de connector 150 euro kosten zou jij het nog goed keuren.

  41. ik vind het ook best veel geld . maar dat weet je als je al eerder een apple hebt gehad . ik zelf heb 3 extra kabels bij gekocht voor door het huis , slaapkamer, pc , woonkamer. en heb nog een korte versie nodig voor op mn oldtimer brommer. .

    verder heb ik een parrot carkit mki 9200 die werkt super met de iphone 5 en is niets op aan te merken .
    als docking station ben je op över air ” aangewezen en dan is de bose soundlink 2 een zeer goed keus ook duur maar echt super . heb het geluid gehoord en het is geweldig . leuk kado voor mn verjaardag dus ..

  42. Ik begin helaas het Apple circus ook een beetje zat te worden. De revoluties die ze eerst brachten zijn er niet meer. Het unieke is er totaal vanaf. Iedereen die een abonnement kan afsluiten loopt met een iPhone en de iMacs staan ook al jaren stil met minuscule updates maar de werkbaarheid begint op een Windows pc te lijken.

    Verder blijven de prijzen torenhoog of worden zelfs nog hoger voor hun producten aangezien concurrentie er eigenlijk niet is omdat ze die negeren of aanklagen.

    Erg jammer maar we helpen er allemaal aan mee door aan iedereen maar te verkondigen hoe goed hun producten zijn terwijl dat helaas helemaal niet meer zo is. Ik ben gestopt met het verkondigen ervan want ik sta er namelijk niet meer achter.

    Ik hoop op beter tijden. Misschien iedereen 2 jaar een boycot ofzo zodat ze de arrogantie weer loslaten en weer revolutionaire producten gaan produceren.

  43. @eedjee: Heel fijn die open telefoon van je, maar of je dit wilt en nodig hebt in een mobiel betwijfel het.

    @topic Ze hadden ook nog door kunnen gaan met de 30 pins aansluiting, of met micro usb, nee een stap voor zijn is wat ze willen/doen en daar gaat het bij Apple om, een wereld standaard volgen met micro usb is niet intressant en beperkt het gebruik in docks.

    Alleen het opladen zal nog via deze kabel gaan binnekort is alles draadloos binnen de Apple gebruikers is dit al bijna zo.

  44. Origineel geplaatst door Fransman
    @eedjee wat doe je hier dan in godsnaam…

    Heimwee…

    Als teken van geste had Apple best een connector kunnen shippen bij elke iPhone 5. Had een hele kleine investering geweest en een hoop goodwill gekweekt bij een inmiddels gigantische user-base.

    Aan de andere kant, je hóeft de iPhone 5 niet te kopen. Niemand verplicht jou afstand te doen van jouw 30-pins iPhone met bijbehorende accessoires. Het is een bewuste keuze een iPhone 5 te kopen en dus genoegen te nemen met de nieuwe Lightning connector.

    Ikzelf wacht wel even op de eerste China-made connectors. Heb alleen een JBL Sounddock die vooral in de zomer van pas komt op het dakterras, dus dat geduld kan ik wel opbrengen.

  45. @Benjamin: Speel je ook muziek af via je radio of iets in de auto? Ben zeer benieuwd wat wel/niet werkt namelijk…

  46. Een aantal bezoekers hier zijn echt zielig, om het maar zachtjes uit te drukken. Om nou bezoekers in de zeik te nemen die van Apple overgestapt zijn naar Android vindt ik niet kunnen. Buiten het feit dat ik zelf onlangs ben overgestapt van een iphone naar een S3 ben ik nog steeds in het bezit van een ipad en imac en heeft mijn vrouw nog steeds een iphone. Dit wil niet zeggen dat ik en andere overstappers zich hier niet mee zouden mogen vertonen.
    Een beetje respect voor anders denkenden zou hier wel op zijn plaats zijn.

  47. Ikzelf heb een limiet wat betreft smartphones en die heeft Apple met de iPhone 5 overschreden. 699€ voor het simpelste toestel en daar moet je dan nog eens 30€ bijtellen voor een adapter, sorry maar dat vind ik erover. Zoals ik hier kan lezen zijn er mensen die er blijkbaar nog veel meer voor willen betalen. De iPhone 8, 1000€, het word toch betaald. Sorry maar ik niet. Mijn iPhone 3 indertijd 530€, dat was nog acceptabel maar blijkbaar hebben sommigen geld teveel hè, crisis waar? Ik heb nu een toestel dat de helft kost en prijs kwaliteit ben ik tevreden.

  48. Origineel geplaatst door Tey
    Ik gebruikte mijn iPhone als Tomtom. Had ook de speciale carkit ervoor. Wat moet ik er nu mee? Ik ben op zoek naar een handige oplossing… (en ook naar een dockingstation)

    hier ook! past nooit ook niet met nieuwe adapter….
    dit is echt een minpuntje, voel me beetje “genomen” in dit geval….vandaar dat ik nog geen iPhone 5 neem! maar nog ff bij m’n “oude”4S blijf!

  49. We jammer dat, als men naar de iCultureshop gaat, men dan €39.95 moet betalen voor een adapter.

  50. Heb inmiddels voor €7 uit china een mooie bluetooth 30 pins receiver gekocht en stream nu gewoon mijn muziek naar mijn design dock
    Binnenkort komt daar een nieuwe voor met o.a. Bluetooth 4.0. Hoef ik niet meer te piellen als ik tussen idevices wil switchen op mijn dock.

  51. Origineel geplaatst door Jitse
    @iTobie: Ja, want als je een iPhone 5 koopt heb je absoluut een 30-pin adapter nodig om hem te kunnen gebruiken.

    Ja, in mijn auto heb ik een iPhone aansluiting. 30 pins dus ik heb een omzetter nodig.

    @Joor.us: Kan je een linkje geven? Wil er ook wel een 🙂

  52. @iTobie: “Apple zijn goed hart”??
    Je hebt het over APPLE.
    Als je denkt dat daar een goed hart in zit (of uberhaupt eentje) ben je wel heel erg naief.
    Het gaat ze om één ding: geld verdienen. Veel geld. Geel veel geld.
    Het zegt genoeg dat ze een 100 miljard dollar hebben voor ‘wat dan ook’.
    Een ‘goed hart’ zou daar een flink deel van besteden aan het helpen van ‘minderbedeelden’, milieu, natuur etc.
    Apple niet.
    Nuff said.

    @Scoozy: Apple IS duur. Dat jij geen onderscheidingsvermogen of enig kritisch vermogen hebt, is wel duidelijk.

  53. Origineel geplaatst door Hardcase
    Gezeur over een ander plugje Ik hoor ook niemand zeuren dat zij (hard)case niet meer past

    Uit het hart gegrepen! Wat een gezeur om niks.

  54. Ja, ben dat gezeur over die aansluiting nu ook wel zat. Iedereen wil altijd dat apple nieuwe ontwikkelingen doorvoert, nu doen ze dat, is het weer niet goed.

    Link naar goedkope bluetooth adapter. Hij is ook te koop bij http://www.brando.com
    zodra die andere met bluetooth 4.0 in productie komt zal ik ze hier op de iphoneclub op de hoogte brengen!

  55. Gastjes.. Ik geloof dat jullie je accessoires voor je huidige iPhone hebt gekocht en niet voor een (toen nog) toekomstige iPhone. Mocht je dat wel gedaan hebben dan zijn jullie naïef

  56. Origineel geplaatst door Tey
    Ik gebruikte mijn iPhone als Tomtom. Had ook de speciale carkit ervoor. Wat moet ik er nu mee? Ik ben op zoek naar een handige oplossing… (en ook naar een dockingstation)

    hier ook! past nooit ook niet met nieuwe adapter….
    dit is echt een minpuntje, voel me beetje “genomen” in dit geval….

  57. @Yingie: Dat is omdat iedereen een nieuwe case kan maken. Dat is met de lightning connector (nog?) niet het geval.

  58. @Bart: De iPhone 5 kost bij Apple zelf gewoon 670 euro. Als je een adapter van 30 euro erbij koopt zit je idd aan je 700 euro 😉

  59. Iedereen zegt dat er een adapter bij had gemoeten.. Maar mensen die voor het eerst een iphone kopen moeten die maar weggooien dan? Alsof dat geen kritiek zou geven..

    Zelfde voor de prijs die “te hoog” is.. Vooruitstrevende schermen in de iDevices (zoals iedereen wilt) en dan zeuren over de prijs.. Wat denk je dat innovatie van iOs kost? Voor een goed uitgedacht systeem, wil ik best meer betalen idd..

  60. Iedereen die klaagt dat een iPhone voor 670 euro duur is moet het maar eens vergelijken met de Nokia Communicator 9210 of E90.

    In 2002 koste de 9210 999,00 euro en de E90 koste in 2008 840,00. En dan komen de accessoires er nog bij die je bij elke nieuwe toestel van Nokia weer moest kopen omdat ze de aansluitingen weer aangepast hadden.

    Dus valt het best mee met Apple en de prijzen die ze hanteren.

  61. Sjonge jonge wat een gezeur over de prijzen zeg.
    Je hebt gewoon de keuze om het niet te kopen hoor, als je het niet waard vind.

    Ik vind het ook jammer dat een 7-serie zo duur is en rij daarom een 3, ga ik daarom zeuren? Neehoor..

    En tsja, je weet van tevoren dat je oude accessoires niet meer werken op de iPhone 5, zonder adapter. Zo is dat met zoveel dingen en zolang je het vooraf weet kan je de keuze maken, prima toch.

  62. Wierde sjit. Ik vind hier een verloop voor 14,95 op Marktplaats. Als je het aandurft (ik niet, vast kei nep), hier iig de link.

  63. @Roy: jij vergelijkt ook maar apple met peren.

    Ondertussen is de evolutie binnen de telecom gigantisch. Kosten van onderdelen zijn schandalig omlaag gegaan.
    Waarom vergelijk je niet met recente toestellen ipv van een toestel die x aantal jaren oud is?

    Nogmaals ik begrijp niet waarom jullie advocaat van apple spelen. Kan apple niets verkeerd doen? Was dat niet dezelfde bedrijf die steve jobs ontslagen had, om jaren later hem terug aan te nemen.

    Denk na voor jezelf, en heb respect voor comentaar van anderen. Het is best mogelijk dat er betere producten bestaan dan de productie van apple. In dergelijke gevallen moet je ze niet verdedigen, maar juist het tegen overgestelde bekritiseren om ze zo te dwingen tot productie van het betere produkt.

    Is dat zo moeilijk te begrijpen?

    @sanderevers: datzelfde iphone 5 kost op de belgische store 699€, en het zijn identiek hetzelfde verkopers als je belt en ze vertrekken uit nl naar belgie. Zo maar 30€ meer, dan heb ik er graag een adapter bij voor die prijs!

  64. Hey als jullie het niet eens zijn met Apple, over hun beslissingen van bv hun connector. Dan ga je toch lekker over naar android of windhoos. voor dat je de iphone kocht zag je toch de specs. dus je wist waar je aan begon en je wist dat de adapter 30 euro ging kosten, en dan koop je hem toch!! en daarna maar lopen klagen. ongelofelijk!!!

    @Acizane: heb zeker respect voor commentaar van anderen, maar dan moet het wel gegrond zijn. en er zijn ook zeker producten dat beter zou kunnen zijn dan Apple. en fouten kunnen ze ook zeker maken (maps) maar geven dat ook toe! We hebben het hier over een connector die meer kan dan usb en meer kan dan de oude. dus is het een innovatie. wat het zelfde was voor thunderbolt. ik speel geen advocaat maar ik vind dat je wel bij de kern moet blijven.

    Er is ook vaak gebleken dat, als er iets nieuws op de markt kwam iedereen commentaar, en nog geen jaar later was het het beste wat ooit verzonnen was.

    Wat de boer niet kent…

    En waarom met een standaard meegaan die al eeuwen achterloopt!
    Of iets nieuws verzinnen wat een nieuwe standaard kan worden

  65. Kijk het verschil zit hem gewoon in respect voor de klant. Dat wordt met deze actie weer met voeten getreden. Dat is bij meer Amerikaanse bedrijven zo: grote lokkers voor het primaire product, en daarna bijbetalen voor allerlei noodzakelijke bijproducten. Apple moet eens leren wat het woord SERVICE betekent. Bedrijven die dat niet begrijpen, verdienen het na verloop van tijd geconfronteerd worden metneergang. Philips heeft in het verleden zich ook zo arrogant gedragen richting de klant en dat heeft ze veel goodwill gekost – ze zijn er ook op teruggekomen. Zolang echter de Apple-fanclub zich zo dom opstelt dat ze ongeacht wat dit prijs/service beleid kost zich daar nooit of te nimmer kritisch over uitlaten trekken de klanten die hun gezond verstand gebruiken aan het kortste eind. Dat zal Apple in de toekomst nog wel merken.

  66. @marc: Misschien wel maar ik ben niet van plan om m’n 6 maanden oude Beatbox By Dr.Dre Beats Audio van 400 eu links te laten liggen omdat de docking station alleen 30 pins accepteerd. Dus ik moet wel de converter kopen.

  67. @N. Amedei: Behalve het feit dat Apple een van de meest milieubewuste producenten van electronica op de planeet is.
    Doe je huiswerk voordat je gaat haten.

  68. Ik als tevreden Android gebruiker vind dit wel een leuke discussie. Ik zal nooit APPLE kiezen. Ben te vreden dat ik zelfs met mijn PS3 kabel mijn HTC ONE x kan opladen. 😛 haha

    Maar ja heel veel van jullie hebben gelijk. Je kiest bewust voor iets. En alles kost geld of je het nou wil of niet. En ja Apple heeft een mooie uitstraling.

    Voor de mensen die 30 euries prijzig vinden, kijk eens naar marktplaats
    Mijn tip voor jullie …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.